Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przedziwny Ogród 12:40, 06 paź 2018

Do góry
Pozdrowienia ze słonecznego Polańczyka

Miejski azyl 11:50, 06 paź 2018

Do góry

Jesienna kompozycja w donicach na tarasie
Miejski azyl 11:48, 06 paź 2018

Do góry
Pamiętacie może oczko, które zaczęłam robić? - jeszcze nie skończyliśmy!
Ale jak na razie eksperyment się udaje - roślinność świetnie filtrowała wodę (którą też troszkę zabarwiłam na niebiesko jak były giga upały)i nie zagloniło mi się - woda jest cały czas klarowna a my sukcesywnie dokupujemy kamieni na brzegi. Mamy ważki, żuki, pływaki i ani jednego komara
Miejski azyl 11:40, 06 paź 2018

Do góry
Kolejne kwiaty z przodu. Całość utrzymuje w kolorach pomarańczu, żółtego, brązu i bieli

Miejski azyl 11:32, 06 paź 2018

Do góry
Trochę długo mnie nie było ☺️ Od czasu do czasu Was podczytywałam. Na ogród też nie miałam za dużo czasu.
Dziś w końcu wyszlam do ogrodu posprawdzać co się dzieje. Generalnie na rabatach do zrobienia na wiosnę zarastam chwastami, warzywnik żąda natychmiastowego sprzątania, ale rabata na froncie która robiłam w tym roku prezentuje się calkiem nieźle - według mnie oczywiście , ale mogę być nie obiektywna

Magnolie grandiflory miały w tym roku przyrost po 80 cm. Mam nadzieje, że przeżyją zimę
Do raju daleko - u Ewy 10:54, 06 paź 2018

Do góry

Heidi Klum

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:52, 06 paź 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Ogrodowe bajanie - zimą koniecznie.
Ale że do zimy jeszcze trochę, a dziś mam luźniej, to chociaż zostawię kilka wrześniowych zdjęć.
Na pytania, które ciągle cierpliwie - albo może już nie - oczekują na odpowiedź, odpiszę w przyszłym tygodniu.

We wrześniu ten kącik najbardziej mój wzrok przyciągał, cudowna persikaria orientalis, miskant Kleine Fontane oraz miłka Wind Dancer.

To różowe toż to cudo jakieś. Gdzie nabylas? Napisz coś więcej o tym cudzie. Jak wysoko rośnie?
Do raju daleko - u Ewy 10:45, 06 paź 2018

Do góry
Jesienne kolorki

Do raju daleko - u Ewy 10:38, 06 paź 2018

Do góry
Ogród październikowy.

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:35, 06 paź 2018

Do góry
To tak odnośnie cebulek...
Ukryte pod rozplenicami i stipą. Taka „niespodzianka” z dziś - były sadzone rok temu:
Przedziwny Ogród 10:02, 06 paź 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
Aż trudno uwierzyć, że już jesień patrząc na te zdjęcia. Bardzo mi się podoba to zestawienie róży z berberysami.

Anitko, serce mi się kraje gdy wyrywam już przekwitnięte lub przemarznięte kwiaty..... Już nie jest tak kolorowo...
Mnie też podoba się takie zestawienie, gorzej z pieleniem

Przedziwny Ogród 09:49, 06 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Bardzo fajne te Twoje chryzantemki i jak świetnie pasują do reszty kolorów w ogrodzie.

Cieszę się, że udało mi się kupić chryzantemy w tym kolorze i z większym kwiatem. Pasują kolorystycznie do jeszcze istniejących kwiatów

Migawki z ogródka 08:48, 06 paź 2018

Do góry
To ta dziura

W jakiej odległości można sadzić kolumnowe owocówki? Bo ta dziura ma 1.20 długości na 0.4 szerokości. Może bym nawet dwa drzewka wciśnęła? 80cm odstępu?
Ogródek Iwony II 08:42, 06 paź 2018

Do góry

Idę podzialać w ogrodzie. Słoneczko wychodzi. A ja się stesknilam do pracy. Miłego dnia wszystkim.
Ps. Jeszcze nie mam czasu na odpisywanie. Postaram się jak najszybciej. Buziaki.
Tez pracujecie dziś ogrodowo?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 07:16, 06 paź 2018
Do góry
Kasya napisał(a)
Trawki czekają... nikt nie chce ??

miałam Ice dance 2 lata temu tez sie wyzbyłam jakoś te zielone paski do mnie przemówiły

ale hakonki to będa mieć za ciasno na tym placyku po turzycach....hokonki lubia sie rozwarszawić na rabacie ...coś wokół nich bedziesz jeszcze wykopywać ....warto o tym pomyśleć
Za drzwiami do ogrodu... 00:59, 06 paź 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
"Zielone gadanie" super określenie Pozdrawiam obydwie zielono gadające

Również pozdrawiamy
Za drzwiami do ogrodu... 00:21, 06 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Jak milo moc widzieć ten ogród po raz kolejny .
Zawsze pełen kolorów, rożnych roślin i jeszcze kwitnących.
A te nasze " zielone gadanie " ummm bezcenne mężowie z ogrodu nas wyciągali

Aniu bardzo się cieszę, że dane nam było Was poznać dzięki Ogrodowisku By teraz móc dzielić wspólne pasje nawet w rzeczywistym świecie ,nie tylko wirtualnie
Dzięki za ogrodowe upominki
Miło wspólnie spędzone dzisiejsze popołudnie,zdecydowanie za szybko upłynęło...
A Twoje zdjęcia Aniu,mimo że robione w ostatnich promyczkach zachodzącego słońca,maja w sobie coś niesamowitego...Choćby ta róża...jakby papierowa... i taka...przestrzenna... Cudo...!Wczoraj też robiłam jej zdjęcie i jakieś takie zwykłe wyszło Ot!Artemis
Aniu znalazłam nazwę tej brunery o której rozmawiałyśmy to Brunnera 'Alexander's Great' Brunnera macrophylla.

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:27, 05 paź 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Uff dobrze wiedzieć,ze te larwy są nieszkodliwe...bo oststnio jedna znalazlam w komposcie od mamy....
Ale jakoś tak mnie obrzydzają
Hakonkę All Gold zostawiam bo wiem, że je lubisz i cudnie u Ciebie rosną. Ja wciąż też się nią zachwycam. Wiosną zrobiłam kilka maleńkich sadzonek z tej dużej i już całkiem ładne okazy się zrobiły. Chyba im też dobrze u mnie

A te to mikruski pobrane z matecznej kępy

Kolejne 3 sadzonki czekają na wsadzenie - pójdą chyba na skarpę nad murek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies