Pamiętacie może oczko, które zaczęłam robić? - jeszcze nie skończyliśmy!
Ale jak na razie eksperyment się udaje - roślinność świetnie filtrowała wodę (którą też troszkę zabarwiłam na niebiesko jak były giga upały)i nie zagloniło mi się - woda jest cały czas klarowna a my sukcesywnie dokupujemy kamieni na brzegi. Mamy ważki, żuki, pływaki i ani jednego komara
Trochę długo mnie nie było ☺️ Od czasu do czasu Was podczytywałam. Na ogród też nie miałam za dużo czasu.
Dziś w końcu wyszlam do ogrodu posprawdzać co się dzieje. Generalnie na rabatach do zrobienia na wiosnę zarastam chwastami, warzywnik żąda natychmiastowego sprzątania, ale rabata na froncie która robiłam w tym roku prezentuje się calkiem nieźle - według mnie oczywiście , ale mogę być nie obiektywna
Magnolie grandiflory miały w tym roku przyrost po 80 cm. Mam nadzieje, że przeżyją zimę
Anitko, serce mi się kraje gdy wyrywam już przekwitnięte lub przemarznięte kwiaty..... Już nie jest tak kolorowo...
Mnie też podoba się takie zestawienie, gorzej z pieleniem
W jakiej odległości można sadzić kolumnowe owocówki? Bo ta dziura ma 1.20 długości na 0.4 szerokości. Może bym nawet dwa drzewka wciśnęła? 80cm odstępu?
Idę podzialać w ogrodzie. Słoneczko wychodzi. A ja się stesknilam do pracy. Miłego dnia wszystkim.
Ps. Jeszcze nie mam czasu na odpisywanie. Postaram się jak najszybciej. Buziaki.
Tez pracujecie dziś ogrodowo?
miałam Ice dance 2 lata temu tez sie wyzbyłam jakoś te zielone paski do mnie przemówiły
ale hakonki to będa mieć za ciasno na tym placyku po turzycach....hokonki lubia sie rozwarszawić na rabacie ...coś wokół nich bedziesz jeszcze wykopywać ....warto o tym pomyśleć
Aniu bardzo się cieszę, że dane nam było Was poznać dzięki Ogrodowisku By teraz móc dzielić wspólne pasje nawet w rzeczywistym świecie ,nie tylko wirtualnie
Dzięki za ogrodowe upominki
Miło wspólnie spędzone dzisiejsze popołudnie,zdecydowanie za szybko upłynęło...
A Twoje zdjęcia Aniu,mimo że robione w ostatnich promyczkach zachodzącego słońca,maja w sobie coś niesamowitego...Choćby ta róża...jakby papierowa... i taka...przestrzenna... Cudo...!Wczoraj też robiłam jej zdjęcie i jakieś takie zwykłe wyszło Ot!Artemis
Aniu znalazłam nazwę tej brunery o której rozmawiałyśmy to Brunnera 'Alexander's Great' Brunnera macrophylla.
Ale jakoś tak mnie obrzydzają
Hakonkę All Gold zostawiam bo wiem, że je lubisz i cudnie u Ciebie rosną. Ja wciąż też się nią zachwycam. Wiosną zrobiłam kilka maleńkich sadzonek z tej dużej i już całkiem ładne okazy się zrobiły. Chyba im też dobrze u mnie
A te to mikruski pobrane z matecznej kępy
Kolejne 3 sadzonki czekają na wsadzenie - pójdą chyba na skarpę nad murek