Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 13:07, 03 paź 2018

Do góry

Przedziwny Ogród 13:06, 03 paź 2018

Do góry
Mary napisał(a)

Mi także bardzo się podoba to zestawienie.

Dziękuję

Ptasi gaj 12:41, 03 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Piekna pogoda, upalu nie ma jak tydzien temu, ale cieplo. Grzybki rosna na calego.

Też bym chciała, żeby juz u mnie grzyby rosły, ale po tych suszach to nie wiem, czy w ogóle w tym roku coś będzie...

Ale trawnik daje po oczach tym kolorem, taka jasna jaskrawa zieleń piękna!!!
Ogród który stał się moją pasją 12:34, 03 paź 2018

Do góry
A róże jeszcze cały czas zachwycają

Czubajkowy Ogród 12:31, 03 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dorotko dla mnie ta zielona to cukinia taja duża co urosła. A ta pomarańczowa to dynia hokkaido.
Trawy piękne

Aniu, za jakiś czas ją przekroję, to sprawa się rozstrzygnie po kolorze miąższu A na razie leży na balkonowym stoliku i robi za dekorację. Młode na płocie, po przejściu przymrozku, wyglądały tak - trochę mało cukiniowo? Sama nie wiem ...

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:11, 03 paź 2018

Do góry
cisy chuderlaczki

a pod cisami będą rosły krokusy

Projektowanie nawadniania - nowy ogród 11:45, 03 paź 2018

Do góry
Witam,

Proszę o pomoc w wstępnym podziale na strefy automatycznego podlewania trawnika, system ma obejmować tylko sam trawnik.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:37, 03 paź 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Kilka zdjęć z tego tygodnia,z pierwszego ogrodu

Dziewczyny, to jakiś kit. Ona ten trawniczek prysnęła zielonym albo obrobiła w fotoszopie....
No WOW po prostu... Hania ma rację...
Ogrodowy spektakl trwa ... 11:24, 03 paź 2018

Do góry
Joku napisał(a)

Nie, o begoniach. Zastanawiałaś się jak je przechować przez zimę . Tak to zrozumiałam.
Podziwiam zapał do pracy.

Jolu zapał mam i tu się kończy opowieść.
Ilość godzin przepracowanych się liczy - tego mi brakuje.

Begonie tak.
Są różne begonie te z bulwami jak spodki przechowywałam tak już 3 lata
i to są te

niestety wiatr zwalił donicę i się roztrzaskały - wygrzebałam bulwę i rozleciała mi się w rękach - może za dużo podlewałam a może już i tak dość - nie tworzyły nowych - na pewno na wiosnę kupię tego typu

wygrzebałam już z donicy te

te z kolei nie miały bulw dogrzebałam się do koreczka gdzie były sadzone - nie wiem może jakby to wsadził do ziemi to by jakoś przetrwało - inne zupełnie mają korzenie bardziej, albo bulweczki nie wiem sama

a mi chodzi o te

zrobię tu tak że nie będę sprawdzać jakie bulwy tylko caląskrzynkę dam na okienko i zobaczę - one pewnie tez nie mają dużych bulw
pewnie na wiosnę kupię bo mnie te begonie złapały za serce i na tych stołach co ich nie mam naustawiam

i znów cała zimę będę bajdurzyć co bym chciała a potem nie zdarzę - a może coś się uda
Ogrodowy spektakl trwa ... 11:12, 03 paź 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

a ja znam
Gosia - Gosiek mowi ze czuje

Na trzeźwo ? to muszę do niej zajrzeć

To może też zależeć od odmiany tak sobie myślę - u mnie grujecznik już prawie nagi

pogoda listopadowa późna
przeglądam fotki

urok donicy nie przyćmiewają kwiaty - choć są też urokliwe - może tak trzeba hmm co

Między polem, a lasem. 11:11, 03 paź 2018

Do góry
Powoli brniemy do przodu.
Pogoda faktycznie nie sprzyja, ale się nie poddaję. Kiedy mogę, to robię. Inne czynniki (choroba syna i śmierć Psinki) trochę nas spowalniają.
Póki co, na opasce w okół domu posadziłam rozplenice, cebule czosnków (ale zabrakło, więc trzeba domówić) i cebule mieczyków. ramy też się robią. 50 tui już jest, (kolejnych 40 idzie). Dojdą też jeszcze sadzonki derenia białego. Chciałabym posadzić go naprzemiennie z hortensją Phantom. Nie wiem tylko, czy co metr wystarczy. Na początku i końcu tej rabaty dąb czerwonolistny podsadzony trzema miskanatmi Memory.

Mam na myśli miejsce między czarnymi kreskami. Czerwone krzyżyki to dęby. Za nimi miskanty, a pomiędzy hortensje i dereń.

Myślę jeszcze, czy aby tych dębów z metesekwojami nie połączyć.....

Ogrodowy spektakl trwa ... 11:08, 03 paź 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Dostałam od Tomka z Radkowa do testów 3 donice żółtej krokosmii, która ponoć zachowuje się jak Lucyfer. Będę testować. Mam jej nazwę ale mi uleciała.

Fajny ten Tomek i wiedział komu dać.
Ja w tym roku tam nie byłam.Jak sobie przypomnisz napisz na wiosnę jest duży wybór cebulek.

Z krokosmiami to ja już wiem jak trzeba podziałać - te kupowane cebulki są zbyt małe - trzeba je przez rok co najmniej podkarmić, wykopać, przesuszyć i dopiero można oczekiwać kwitnienia - z takich wysuszonych często małych nic nie ma.

Stoły wszelakie choć gdzie na tapecie u mnie - gorący temat

To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:02, 03 paź 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Cwaniara.

Podobno najważeniejsze w życiu, to się dobrze ustawić...
Ogrodowy spektakl trwa ... 11:02, 03 paź 2018

Do góry

Nie robię w ogrodzie nic na razie, wczoraj miałam dzień na ogród a było koszmarnie brzydko, zimno i capkało - nie ryzykuję aż tak nie -
no to myślę dziś - też nie -
ziemia na tych dniach nie korzysta tylko po wierzchu pomoczone no i przebarwienia z dania na dzień się zmieniają - trzeba to utrwalić
dali nie wykopałam - wyglądają okropnie, zrobię to powoli, ziemia jest ciepła jeszcze sadzić będę swoje letnie łupy i dopadnę ten ogrodowy dzień albo dwa !

abiko napisał(a)

Lubię, poduszki mam obecnie takie
Muszę je oddać w dobre ręce, bo muszę przesadzić rododendron. Takie życie u mnie, coś za coś. Miejsca nie ma.
Żółte zostawię tylko je odmłodzę. Straszną macie suszę.. U Ani też. U mnie jakoś w miarę, i nie ma jeszcze przymrozków.. na razie.

No susza - nie pamiętam takiego roku choc w ostatnie lata susza była
idę w rojniki

te moje niby pomarańczowe są ceglaste o nich myślałam
i fotka z 18 lipca - upamiętniająca chwilę w lipcu z deszczem i...nagranie hehe

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 10:37, 03 paź 2018

Do góry
kasja83 napisał(a)
Ale mam niedoczas...na frontach ogrodowych prace żadne już w tym momencie. Teraz tylko porządki jesienne i będzie można zregenerować siły na kolejny sezon.
Tu parę migawek ogrodowych.Taki wianuszek ukręciłam

Jesiennie się robi

cudny ten wianuszek normalnie uwielbian rozplenice w każej postaci w wianuszku też mi się podobają
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:31, 03 paź 2018

Do góry
no i zagralam w filmie
Potem z tego zmontowano filmik, w ktory powkladali czesci z prawdziwego filmu, wyszlo super
Bylismy jeszcze w kinie 4D i duzo roznych wystaw ogladnelismy.

Dzis miala byc wyprawa Alpy ale pogoda do kitu wiec siedzimy w domu
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:21, 03 paź 2018

Do góry
bylismy tez w szkolnej klasie, w ktorej krecony byl popularny serial

no i polatalam sobie na takim stworku

https://www.youtube.com/watch?v=s7KBIMFlRRY

poogladalismy miasteczko w ktorym sa krecone filmy, miasteczko zmienia oblicze w zaleznoci co jest krecone
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:16, 03 paź 2018

Do góry
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 09:48, 03 paź 2018

Do góry
Tu moje hammelnowe młode kotki:
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:43, 03 paź 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies