Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 20:40, 02 paź 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
gorące pozdrowienia w ten deszczowy dzień Madzia

u mnie też dziś deszczowo -wczoraj było pięknie dlatego troszkę pocykałam fotek
może w sobotę uda mi się cebule sadzić -zapowiadają ładny wekend
miałam cebul nie sadzić ,ale jakoś dziś w B.... nie mogłam się oprzeć -taka terapia ...

buziaki
Ogród z wilkiem zamkn. 20:35, 02 paź 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Madziu macham do Ciebie w ostatni dzien wrzesnia

a ja macham pazdziernikowo Kasiu jak Ci tam jest ?przyzwyczaiłaś się ? widziałam ostatnio u Ciebie piękne nadmorskie fotki

buziaki

Ogród z wilkiem zamkn. 20:32, 02 paź 2018

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ja tylko chciałabym zapytać jaki kamień jest na rabatach i skąd masz takie duże głazy na skalniaku? Też mnie czeka robienie skarpy i trochę jestem tym przerażona .

Witaj u mnie
kamień na rabatach ,to zwykły żwir płukany -najtańszy na składzie budowlanym
a duże głazy z kamieniołomu -ale nie wiem skąd ,bo to ogrodnicy załatwiali-wielkie auto przywiozło
.....pisałam już kiedyś ,że skalniak robili ogrodnicy -ja tam tylko nasadzenia pozmieniałam i dokładałam sama nie dałabym rady tym kamieniom
zajrzę do Ciebie niebawem

Ogród z wilkiem zamkn. 20:25, 02 paź 2018

Do góry
DorKa napisał(a)

Nie obiecuję ,że w przyszłym sezonie będzie koniec ale może za dwa uporam się choć z częścią rabat Kochana chyba pora na kolejną zmianę nazwy mojego wątku na Never ending story

Dorka pewnie większość z nas nigdy nie skończy ogrodu .....zawsze znajdziemy powód do zmiany ,bo po prostu kochamy grzebać w ziemii

latria ponownie zamierza zakwitnąć -ciekawe czy zdąży

Czubajkowy Ogród 20:20, 02 paź 2018

Do góry
Aurelia - ta bramka właśnie po to taka jest, aby zapraszać - przybywaj jak najczęściej

anabuko1 - moja droga, niestety nie wiem, co to za odmiana, bo sadzili ją rodzice i w zapiskach Taty nie zachowała się nazwa W tym roku wszyscy mieliśmy dobry urodzaj winogronowy i słodkie owoce, bo nie było przymrozków majowych. a potem długie, słoneczne i gorące lato , a to winorośl lubi najbardziej Moja też w tym roku nie chorowała, po raz pierwszy od kilku lat, to na pewno efekt dobrej pogody.

marba - kotki są też pożyteczne Słyszałam, że w W-wie trwa obecnie akcja zwiększania populacji dzikich kotów, są apele by zostawiać uchylone okienka do piwnic, bo gdy są koty, to mniej szczurów i myszy, a te są rzeczywistym zagrożeniem dla nas. Nasze koty działkowe nie mają tak źle - niektórzy sąsiedzi przyjeżdżają też zimą, gdy droga jest przejezdna i zostawiają im jedzenie, niektóre idą do jakiegoś pobliskiego gospodarstwa i tam przeżywają zimę, inne całą zimę są na działkach - zawsze znajdą jakiś zaciszny kąt.
Dziękuję za życzenia, choróbsko rzeczywiście się rozwinęło i do końca tygodnia jestem na zwolnieniu. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło - mam dużo czasu, by bez wyrzutów sumienia przeglądać Ogrodowisko i inne strony, filmy ogródkowe

anpi - ciekawa jestem, jakie zmiany wymyśliłaś podczas tego swojego jesiennego spacerku po ogrodzie?

Dziewczyny, dziękuję Wam wszystkim za odwiedziny i zostawiam zdjęcie moich niepokornych miskantów na tle jeszcze wrześniowego nieba Niepokornych, bo to miskant cukrowy, który się straszliwie rozłazi i w tej chwili zagarnął już całą aronię, ale uwielbiam ich wiechy jesienią na tle nieba, i szum jaki wydają zasychające łodygi poruszane wiatrem ...

I różyczka z miskantami w tle dwa lata temu o tej samej porze - widać, że wówczas jesień przyszła do nas wcześniej

Ogród z wilkiem zamkn. 20:19, 02 paź 2018

Do góry
dana1s napisał(a)
Madziu piękne masz kompozycje, takie spójne i uporządkowane. Dzięki temu w Twoim ogrodzie panuje taki...spokój Cudownie, szkoda że ja tak nie potrafię...
Zdrówka dla Mamy!!

jak to nie potrafisz ......przecież masz przepięknie po prostu chyba tak mamy ,że to co swoje ,to się opatrzy i u innych się nam bardziej podoba .....
w każdym razie bardzo dziękuję za komplementy
dosadzone wrzosy do rodkowej -pies jako dodatek do zdjęcia

Ogród z wilkiem zamkn. 20:14, 02 paź 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Madziu, macham niedzielnie .

Macham Kasiu Mrokasiu -co prawda wtorkowo ...... ale zachwycałam się ostatnio Twoim frontem -prześliczny jest
a tymczasem mój front i bok

Ogród z wilkiem zamkn. 20:11, 02 paź 2018

Do góry
kasiek napisał(a)
Alez Ty masz traw! I jakiej pieknej aranżacji! A imperata na żwirze dobrze rosnie?

dziękuję Kasiu
trawy teraz szaleją .....aż za szybko się rozrastają ......a imperata moja rośnie w żwirze i radzi sobie
w mini sadzie drzewek owocowych nie widać -tak pseudogracki się rozpanoszyły

Ogród który stał się moją pasją 20:07, 02 paź 2018

Do góry
Karoandhergarden napisał(a)
Mój jesienny taras
Brakuje tylko kawusi

Ślicznie!
Ogród z wilkiem zamkn. 20:06, 02 paź 2018

Do góry
daszum napisał(a)
Magda, często przemykam u Ciebie po cichutku,zimę zostawiam sobie na komentarze. U Ciebie zmiany bardzo pozytywne, szkoda tylko tych jeżówek połamanych przez nawałnicę.

Jak się czuje Twoja Mama? Mam nadzieję, że leczenie przynosi efekty.

niestety ,ale leczenie nie dało efektów -zakończone .....
staram się funkcjonować ,ale jest trudno ...
zaglądam wieczorami do moich ulubionych ogrodów ,ale nie mam nastroju na pisanie ...
przepraszam .....
w ramach rekompensaty parę pstryków zostawiam

W cieniu - zacieniona 20:05, 02 paź 2018

Do góry
Serenade

Ogródkowe perypetie:) 20:05, 02 paź 2018

Do góry
Ogródkowe perypetie:) 20:03, 02 paź 2018

Do góry

Ogród pod Górą 20:01, 02 paź 2018

Do góry
Po nitce do kłębka ;) 20:01, 02 paź 2018

Do góry
malinia napisał(a)
Cześć Kobietki jak się macie bo ja chora ...tak mi się zachciało kosić i kopać tulipany że teraz umieram ;( ....
pochwalę się Wam za to moimi cudami
dopiero posadzone niedawno a tak pięknie kwitną wszystkie szok
to zasługa Toszki i tego że chyba faktycznie tą ziemię dobrze przygotowałam

Wow, piękny kwiat, jaka to odmiana?

Jak przygotowała tą rabatke?
Ogród z wilkiem zamkn. 20:01, 02 paź 2018

Do góry
abiko napisał(a)

a ja nie.. nalot ci mamy zrobić? hahahah
Za avatarek dziękuję.. dokładnie jak ja, stare z młodym

nalot bardzo poproszę
jakie stare się pytam hmmm ja tam młode z młodym widzę
poranne widoczki zostawiam

W cieniu - zacieniona 20:00, 02 paź 2018

Do góry
...świecznice widać z daleka...zapach też...
Ogród pod Górą 19:59, 02 paź 2018

Do góry
Troszkę jesieni
Ogródkowe perypetie:) 19:58, 02 paź 2018

Do góry

Ogród z wilkiem zamkn. 19:57, 02 paź 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Ależ rozrośnięte ,piękne. Koniecznie muszę swoje przesadzić bo potraktowałam je po macoszemu i nie bardzo mi rosną.

moje wiosną przesadzane ......i na razie rosną w ziemi rodzimej wymieszanej z korą

pozdrawiam wieczorowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies