Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 17:20, 02 paź 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Piekne kolorki, przebarwienia
Teraz widać ze warto mieć takie roślinki

W tym roku rośliny ładnie się przebarwiają.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:11, 02 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Spróbuję z tą szałwią,a pierwszy raz wysiałaś ją prosto do gruntu?
Pierwszy raz siałam do doniczek i trzymałam na parapecie, ale można wprost do gruntu, troszkę później zakwitnie, a kwitnie długo od czerwca do teraz ma ładne kwiaty, radziła sobie z suszą i palącym słońcem, trochę podlewałam, a przekwitłe pierwsze łodygi usuwałam.

Księżycowy... 17:02, 02 paź 2018

Do góry
Tym razem jestem bardzo zadowolona. Muszę uzupełnić ubytki w żywopłocie, które się nie przyjęły,ale porównując jakość sadzonek, to się nie dziwię.

W cieniu - zacieniona 16:55, 02 paź 2018

Do góry
....bez słów...

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:51, 02 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Wacławie tort wszystkim degustującym smakował, W środku były smaki malinowe i gruszkowe w kremie maślano-kajmakowym. Jak już pisałam pierwszy raz dekorowałam tort w kwiatki.

Jak chyba wszyscy mężczyźni jestem łasuchem
Więc wystawiłaś mnie na ciężką próbę tym wspaniałym opisem tortu!

mniam, mniam.
W cieniu - zacieniona 16:50, 02 paź 2018

Do góry
...jeszcze kwitną...pojedyńcze,ale cieszą.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:36, 02 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)

Tu mam sprzed miesiąca, ale efektu jeszcze nie ma no i sadzonki dopiero rok rosną u mnie. Teraz jest ładniej

Srebrzyste, zwisające kwiatostany powiewające na wietrze...

Piękny oczywiście,czyli jednak zamiast Gracków kupię 3 Memory

Dzięki za foto .
W cieniu - zacieniona 16:31, 02 paź 2018

Do góry
...żurawki SC najciekawiej wyglądają jesienią.

W cieniu - zacieniona 16:27, 02 paź 2018

Do góry
levana

Great Star

W cieniu - zacieniona 16:23, 02 paź 2018

Do góry
UlaB napisał(a)

Ależ cenne informacje! Jest zatem szansa na malinki i u mnie
Bogusiu, co to znaczy "bardzo duże pojemniki"? Jakiej mniej więcej są wielkości? Tak pi razy oko wysokość i średnica. Czy dobrze widzę, że wybrałaś pojemniki drewniane?

Odpowiedziałam już wcześniej Ewie.Drewno maskuje duże pojemniki.Mam dużo roślin w donicach...nawet mini kiwi i goję.Fotek nie robiłam,bo jeszcze maleńkie.Donice z malinami ustawiam w mniej reprezentacyjne miejsca i czekają na owocowanie,wtedy wstawiam je bliżej "na wyciągnięcie ręki".
Te zostawiłam w bukszpanach...do wiosny.

Kiedyś będzie tu ogród 16:16, 02 paź 2018

Do góry
anka_ napisał(a)

A mnie codziennie tacy goście hurtowo odwiedzają...(sorki za jakość, ale fotka przez okno)

Aniu, a co to za śliczne kurki? Kuropatwy? Nie rozpoznaję.
W cieniu - zacieniona 16:14, 02 paź 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Bogusia, co to jest to wiklinowe koło? Lustro? Pnącze na tarasie? Możesz pokazać całość - bardzo bardzo w moim typie.

Koło uplotłam z pędów chmielu przyniesionego znad jeziora...ma za zadanie ukryć nieciekawą ramę starego lustra.Wiosną będzie poprawiane...

W cieniu - zacieniona 16:08, 02 paź 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Bogusiu, czy różne odmiany malin mogą rosnąć obok siebie w rzędach, jak myślisz? Co powiesz o Porannej Rosie? Piszesz, że smaczna ale czy plenna i zdrowa? Do jednej takiej beczki sadziłaś jedną sadzonkę? Jak wysokie są to beczki - pojemniki?

Zacieniona pięknie dojrzewa.

Pojemniki to duże donice i samorodne - zrobione po starych wiaderkach,otoczonych deseczkami.Wysokie ok. 35 cm,średnica 40 cm.Wystarczająco duże,maliny w nich nie przemarzły.Sadziłam po 2,3,4 sadzonki.Teraz,po przycięciu Polany na wierzch nasypałam granulowanego obornika iprzykryłam kompostem z liści bukowych.

Myślę,że nie powinny rosnąć obok siebie maliny o różnym okresie owocowania ze względu na kwieciaka m.,....ale to moje osobiste zdanie.Nie powinny też rosnąć w pobliżu jeżyn.
Wczoraj przysposobiłam jeszcze wiaderka z Polaną,wiosną przytnę nisko i wiaderka jakoś przykryję,bo to nieciekawy widok.Poranna Rosa owocuje od lata do późnej jesieni...u mnie jeszcze są zielone malinki.

W cieniu - zacieniona 15:57, 02 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rdzawe turzyce robią dobrą robotę. Musisz więcej posadzić

Danusiu...miło Cię widzieć.Pozdrawiam serdecznie.
Rudych mam już bardzo dużo,dają radę w miejscach bardziej suchych i pod drzewami,niesamowicie się sieją.

W cieniu - zacieniona 15:52, 02 paź 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Bogusiu, bardzo, ale to bardzo mi się u Ciebie podoba - wszystko - nawet maliny w donicach

Maliny w donicach to konieczność...w gruncie mam już porzeczki,agrest, cytryńca i jeżynę...na maliny zabrakło miejsca.

W cieniu - zacieniona 15:48, 02 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Piękne zakamarki,rarytaski których nie znam...typu-cytryniec,ogrom hortensji,piękna dalia ,różyczki,bukszpanowy wężyk...i wiele innych ciekawych rzeczy...które zaczynam dopiero u Ciebie odkrywaćTo forum jest nie do ogarnięcia...tyle piękna ,a ja na nie mam tak mało czasu...PozdrawiamJeszcze wrócę...

Aniu...jak już pisałam rabatki są maleńkie i już większe nie będą,tylko tyle mam miejsca.Teraz skupiam się na selekcji...zostawiam tylko te żelazne ,które nie wymagają zbyt dużo troski. Zaczynam doceniać czas przeznaczony na odpoczynek wśród przyrody.
W cieniu - zacieniona 15:43, 02 paź 2018

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu zielony to też ładny kolor i zbawienny dla wzroku
a tak nawiasem to trochę mijasz się z prawdą bo różnych kolorków u ciebie moc

Aniu...wiesz,że u mnie zawsze jest mniej kolorowo...po prostu mam takie nasadzenia a nie inne.Nie wszystkie rośliny czują się u mnie dobrze i stąd te ograniczenia...ale tego bylinowego,barszczolistnego powojnika zamierzam dokupić,nie wiedziałam,że będzie mu u mnie aż tak dobrze.
Lubię go :) 15:14, 02 paź 2018

Do góry
lutroja napisał(a)

Co tu tak na blekitno kwitnie?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 14:56, 02 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)

Witam!Chciałam zapytać o tą różową roślinkę,chodzi mi o nazwę.Ona zimuje w gruncie ,czy to jednoroczna?Ślicznie wygląda
Muszę dokładniej pozwiedzać Twój ogród,chyba tu jeszcze nie byłam?Ciekawe kompozycje...idę ogladać
Aniu to roślinka jednoroczna - szałwia trójbarwna, zaproszona do ogrodu sama się wysiewa, dobrze znosi przesadzanie i można dokładać do kolorystycznych rabat

Fotka z czerwca
Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:51, 02 paź 2018

Do góry
iwka napisał(a)

to jest dopiero czad !!!

co tam rośnie oprócz tego co rozpoznaję ? lady U, rozchodniki, danica, annabelka. Coś brązowego na dole, jakaś turzyca ?

Teraz wiadomo że piękna a jakie masz odczucia wiosną, latem ?

Dzięki Iwka , bardzo lubię tę rabatę.

Mam na niej LadyU, zwykłego rozchodnika, daniki, limelight i little lime, palibina, niebieską szałwię i ciemnoróżowe tawułki, brązową turzycę i rdest.

Teraz rzeczywiście ta rabata wygląda najpiękniej ale wcześniej pierwsze skrzypce gra palibin, niebieska szałwia i ciemnoróżowe tawułki. Wiosną mam tam tulipany i czosnki.

Na szybko znalazłam foty z czerwca i lipca:
czerwiec

lipiec

wrzesień - koniec
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies