Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Malutki pod lasem 20:52, 29 wrz 2018

Do góry
Dziękuję Wam wszystkim w imieniu serbów
Zdjęć z sadzenia nie ma, bo mi szkoda telefonu w błocie upaprać
Sadziłam ja z tatą, a M kosił trawnik z Jaśkiem
Dołki były wykopane, ziemia rodzima w taczce wymieszana z kompostem, dolomitem, korą Juta z korzeni oczywiście zdjęta No i właśnie korzenie, nie wiem sama. Wydaje mi się, że w tej szkółce wiedzą co robią. Istnieją odkąd pamiętam i już sporo roślin pewnie wykopali i posadzili, nawet pan kierowca jak przyjechał, to mówił, że sporo w tę okolicę już jeździł. Chyba wiedzą co robią, poza tym wydaje mi się, że serb nie ma za dużych korzeni, raczej płytko się korzenią. Jak zdjęłam tę jutę, to widziałam kilka odciętych, ale to chyba nieuniknione...

Posadzone, ostro podlane

A taki mam widok siedząc na kanapie na tarasie Jak urosną, to będzie fajnie i nie będziemy sobie z sąsiadami zerkać do talerzy
Ogród do odnowy 20:51, 29 wrz 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
nowy nabytek ze Skierniewic - aster Ann Lays - on tak ma, tylko coraz ciemniejsze będą te pąki

Pięknie wygląda z tą zieloną trawą.
W kamiennym kręgu od początku 20:49, 29 wrz 2018

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 20:46, 29 wrz 2018

Do góry
Ogród wśród pól i wiatrów 20:44, 29 wrz 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
u Joli trawska są niesamowite a winogrona słodkie, na gruszkę się nie załapałam ale na szpaler bonikowy tak!!!!!!!! jest niesamowity i wygląda przecudnie chcociaż ja nie różana rozumie się!

Hahahaha "ja nie różana" a widzę, zamówienie już prawie skompletowane

Trawska rzeczywiście porosły, zwłaszcza variegatus dał czadu, a jeszcze teraz kłosy wypuszcza.
Gruby się zrobił, "napęczniał" od tych pchających się do góry kłosów, ciekawa jestem czy zdąży w pełni się rozwinąć Ale dla Ciebie wspominana bonica... dzisiejsza Coby CI marazm jesienny minął

W kamiennym kręgu od początku 20:44, 29 wrz 2018

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 20:42, 29 wrz 2018

Do góry
Jesień

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:40, 29 wrz 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Wszyscy mówią pięknie a ja powiem ha ha cudddnie Powiedz mi na str 708 masz na zdjęciu 8 i 14 taką szarą trawkę /ale podejrzałam ----nie????/znasz jej nazwę???/

Dekoracje bomba A uśmiechnąć się o nasionka tej fasoli kulistej można????Pozdrawiam
Dziękuję bardzo mi miło. Jeśli Ci chodzi o tę trawkę to nie znam jej nazwy. Dostałam ją dwa lata temu od koleżanki. Na tamtej wymienionej stronie nie znalazłam zdjęcia z opisaną trawką. O jakich nasionkach fasoli kulistej piszesz?

W kamiennym kręgu od początku 20:40, 29 wrz 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Bardzo energetyczny wyszedł Ci ten bukiecik z cyniami.Niwaczek pierwsza klasa!!!A wianuszek elegancki na początek jesieniPozdrawiam.

Aniu, cyniami jestem zachwycona
Nigdy ich nie siałam, a one cieszą mnie tego lata nieustannie

Przedziwny Ogród 20:37, 29 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Przyszłam powąchać świecznice.
Masz Brunette, prawda?
Na zdjęciu kwiaty są dość proste. U mnie podobnie to wygląda. Brunette ma takie mniejsze kwiatostany i nie tworzą one takich fajnych zawijasów jak White Pearl.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:32, 29 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Nie zadużo, nie zadużo.
Piękne te ptaszorki.
Cynie śliczne.
Ale i dalie jakie piękne i kolorek i krzaczek duży, pięknie.Dużo kwiatów.Suuper!
Na tym zdjęciu jest dwa krzaczki dalii, tam bardziej w lewą stronę rozsadziłam niedawno rozplenicę i chyba ją umarnowałam bo taka żółta się zrobiła. Piszesz, że nie za dużo tych moich dekoracji, ja się boję żeby nie przedobrzyć bo gdzie się nie spojrzy tam coś jest z przydasiów.

ogród (nie)Mocy 20:32, 29 wrz 2018

Do góry
Witam serdecznie,
Pozwólcie, że się przedstawię-mam na imię Baśka. Na forum jestem nowa, nieśmiało podczytuję, i w akcie totalnej desperacji i niemocy ogrodowej postanowiłam się odważyć i prosić Was o radę.

Zapału mam wiele ale nigdy nie miałam nawet ogródka działkowego, jestem człek z blokowiska i dopiero uczę się właściwie rozróżniać chwasta od nie-chwasta a co dopiero mówić o pielęgnacji ogrodu. Ale bardzo chcę!

Moim marzeniem od dawna było mieć choć skrawek ogrodu ale zupełnie jestem zielona Tak poważnie to jest mi bardziej do płaczu - mieszkam tu drugi rok i drugi rok codziennie wychodzę na dwór i patrzę i siedzę i stoję i chodzę, i myślę i myślę..i nic nie wymyśliłam.
To znaczy, próbowałam ale wizje a rzeczywistość u mnie to dwie skrajności , np.: miało być tak:

a wyszło tak:

Jestem mistrzynią chaosu, prawda?
w dodatku nigdy nie chciałam mieć aksamitek- to miały być kosmosy, takie wiejskie kwiatki, jakie kojarzę z ogródka Babci.Dostałam nasiona od Teściowej(sabotaż? hehehe) a że się nie znam nic ... ale cieszyłam się jak dziecko, jak zaczęły wychodzić z ziemi i polubiłam za gąszcz zielonych liści i fajny cytrynowy kolor. W tym gąszczu posadziłam ( podobno ) kanny, mieczyki i dalie ( też dar od Teściowej) ale śmierdziuchy wszystko przydusiły i widać tylko je.

Czasem pojawia się jakiś pomysł, i wtedy pędzę jak dzik w żołędzie I robię więcej bałaganu niż było a ogródka jak nie było, tak nie ma.

Moim problemem jest bardzo mała i nieustawna działka a moje wymagania względem niej- ho, ho ho!

Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że forum to nie projektowanie innym ogródków a dobrzy ludzie, którzy chcą się dzielić swoją wiedzą z innymi, i na to liczę, że może popchniecie mnie i może uda mi się wreszcie przejść na dobrą stronę Mocy? Poratujcie, proszę
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 20:29, 29 wrz 2018

Do góry

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 20:27, 29 wrz 2018

Do góry
Byłam dziś w gościnie u Gosi dziękuję za przemiłe spotkanie i rośliny! Prawie wszystko posadzone

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:24, 29 wrz 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Twoje czerwone cynie nieodmiennie mnie zachwycają
Jeszcze chwila jeszcze moment, czyli za kilka miesięcy będą i u Ciebie takie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:16, 29 wrz 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, ptaszki przepiękne.
Dzięki za odwiedziny i za miłe słowa. Pozdrawiam.
Ptaszków mam bardzo dużo ( 16 domowych i sama nie wiem ile jest w ogródku) Może jutro zbiorę je do kupy i policzę, przy okazji zrobię im wspólne zdjęcie.

Zdjęcia z przed 3 dni.

Testowe dodawanie zdjęć 20:13, 29 wrz 2018

Do góry
uczę się, dobry wieczór
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:59, 29 wrz 2018

Do góry
Dzisiejsza aura sprzyjała pracom na zewnątrz, choć temperatura nie była zbyt wysoka. Czuć było chłodek. Udało się skosić trawnik i uporządkować rabatę pomidorową. Wiosną dawałam tam obornik, więc teraz dosypałam tylko wiórki rogowe i przekopałam. Zimą posypię jeszcze dolomitem i popiołem drzewnym (w ostępie czasowym )
Udało się znaleźć chwilkę czasu na wyprawę do lasu. Wysypu grzybów niestety w tym roku nie ma. Znaleźliśmy tylko kilka podsuszonych podgrzybków.
Wciąż pięknie kwitną róże The Fairy i Lovely Fairy.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:47, 29 wrz 2018

Do góry
I jeszcze drugie miejsce do ogarnięcia, rabata grabowa. Korci mnie żeby jednak zimozielone plecy jej dać ale jest wąsko. Od miskantów i grabów do ogrodzenia tylko 1 m. Toszka pytałam o choiny bo myślałam że może je ram wąsko prowadzić ale tetaz myślę że to zły pomysł. Za wąsko, nie ma jak z tyłu ciąć. Co tu poradzić?

Tu od frontu:

Przepraszam za okropną jakość zdjęć. Komórka...
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:45, 29 wrz 2018

Do góry

c.d.n.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies