Mam do was ogromną prośbę, może ktoś rozszyfruje do jakiej rośliny należą te strąki i nasiona, przejrzałam wszystkie totki z lata i nie namierzyłam co to za kwiatuszek, mam tylko takie fotki
Mam do was ogromną prośbę, może ktoś rozszyfruje do jakiej rośliny należą te strąki i nasiona, przejrzałam wszystkie totki z lata i nie namierzyłam co to za kwiatuszek, mam tylko takie fotki
Kasiu to prawda ogród mam w pięknym miejscu i mam nadzieję, że wkrótce on sam zasłuży na takie miano
Niestety jeszcze tam nie mieszkam, ale mam nadzieję, że wkrótce to nastąpi
Małgosiu tej jesieni piękne kolory, słoneczne dni więc cieszmy się póki pora a że trochę tych liści więcej, czy to aż taka uciążliwość? chyba nie przynajmniej trochę ruchu i materiału do kompostownika i ochrona dla delikatniejszych roślinek
Pozdrowionka
Ewelinko skrzynie warzywne mają 2m x 1m x 0.8m wysokie. Są bardzo wygodne. Nie ma porównania z uprawą warzyw w gruncie. A drzewko o bordowych listkach tu śliwa wiśniowa. Niestety nie znam odmiany. Albo prunus pisardii albo prunus nigra. Właśnie zamówiłam 6 szt. które chcę poprowadzić na zwartą ścianę górą wzdlóż ogrodzenia. Mam zamiar posadzic je co 2- 2.5m Wiosna mają śliczne kwiatuszki. A liscie jedynie poczatkiem wiosny troszke jaśniejsze a resztę sezonu są koloru bordo.
Prunus nigra szczepione na 2.20m