Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:47, 04 sie 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Ale świetny ten wgłębnik z ławkami bardzo mi się podoba zresztą cała reszta też

Dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:46, 04 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Renia jak się kosi przy ekobordach? Musisz podkaszarka? Jakie masz ja wysokie?
Pokaż to miejsce które czeka na graby

W sumie to jest zajęcie syna On kosi jak najbliżej ekobordu (wys 58mm) i niestety zawsze jakieś wąsy zostają więc muszę to równać nożycami do trawy. Dwa graby chcę dosadzić w rządku za trzema, które już są i dwa na froncie.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:30, 04 sie 2017

Do góry
Kaska napisał(a)
Ale masz wypaśne hortensje
W jaki sposób je tniesz,że takie gęściutkie?

Dziękuję
Drugi sezon cięłam je niziutko ... nad drugim oczkiem i wszystkie równo bo chciałam żeby się jeszcze zagęściły ... część ściętych grubszych patyków ukorzeniłam jeszcze wokół każdego krzaczka.
W przyszłym sezonie zamierzam ciąć je kaskadowo czyli z przodu nisko nad drugim oczkiem i stopniowo coraz wyżej do wysokości ok40cm.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:20, 04 sie 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
nonliczylam na to ze sie zawstydzi

hi hi hi
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:19, 04 sie 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
Renia przy tarasie mam 35. Na podniesionej rabacie tam z lawenda tylko 10. A na wyspie w środku ogrodu jeszcze mo policzyłam

Kochana jesteś))) ... a tą wyspę to już Ci odpuszczę teraz już mam orientację

PS A jak są siewki stipy na rabacie to zostawić i przeżyje do wiosny czy do garażu na zimę z nią?
Ogród z uśmiechem 21:18, 04 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Joluś
Podziwiam Cię za tą wiedzę ornitologiczną!!!
Chciałabym tak umieć rozpoznawać ptaki, które do mnie przylatują ... a jest ich trochę ostatnio

PS Takie czarne też mnie nawiedzają ale czy to akurat kosy sa to tylko Ty mogłabyś to ocenić

Przez ostatni rok trochę się douczylam, pomógł mi mój aparat fotpgraficzny. Kiedy uda mi się zrobić zdjęcie, szukam fotografii w atlasach, internecie a często tez wołam na pomoc Bogdzię albo Kasię
Kosy są bardzo ciemne ale tylko Panowie, Panie są szare.
Na Łowieckiej 11:42, 04 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

A czytałaś to? https://www.ogrodowisko.pl/watek/7481-ogrod-malej-mi-2017?page=198

Ojjjj ... mam jedną kulkę dziwnie spaloną od góry, myślałam że kocur jakiś osikał... Muszę koniecznie to sprawdzic. Jeszcze tego by mi brakowało
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:33, 04 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Ścianka wodna

Jest to jakaś masakryczna masakra...pięknie jest!!!
Sik przyjrzysty, świetnie robi wzory na ściance (na gabionowej nie byłoby już takiego efektu). No i te kulki bukszpanowe...przyznaj, że to sztuczne
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:29, 04 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
I grabowa, która czeka na dodatkowe graby

Grabowa wymiata - lubię taką zieleń

Renia, przypomnisz jakie to graby?
Moja codzienność - ogród Oli 10:28, 04 sie 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

dzięki !
bonsaja przytnę i nie będę zwracać uwagi skoro teraz nic nie mogę zrobić

no właśnie Ola ale to ważne czy są paierowe w dotyku, jak to navi dobrze określiła, bo jesli nie to może faktycznie z żelazem spróbować?
Moja codzienność - ogród Oli 10:26, 04 sie 2017

Do góry
Juzia napisał(a)
Mój grabik też taki... może warto z tym żelazem spróbować?

Na pewno nie zaszkodzi
Na Łowieckiej 10:24, 04 sie 2017

Do góry
inag napisał(a)
W ogrodzie nic nie zmieniam na razie więc zdjęć też nie mam Załapałam doła ogrodowego i nic mi się nie chce. Dziś tylko poplewiłam i ścięłam seslerie bo już się wykładały. Nie wiem czy nie za mocno bo ogoliłam je na jeżyka... Oby dały radę... Bukszpany chorują pierwszy raz od kilku lat - 6 kul wygląda fatalnie. Nie wiem czy coś z nich będzie. Trawnik szału też nie robi Nie mam weny do ogrodu. Może jak już hortensje zakwitną to wróci mi chęć do działania...
Pozdowienia dla wszystkich!!!

A czytałaś to? https://www.ogrodowisko.pl/watek/7481-ogrod-malej-mi-2017?page=198
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:14, 04 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Ty sobie ze mnie nie żartuj ... a stipę jakbyś przy kawce policzyła to fajnie by bylo bo zastanawiam się ile jej trzeba posadzić żeby osiągnąć taki efekt jak u Ciebie?

PS Ja takich niedoskonalych mam sporo
Renia przy tarasie mam 35. Na podniesionej rabacie tam z lawenda tylko 10. A na wyspie w środku ogrodu jeszcze mo policzyłam
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 08:44, 04 sie 2017

Do góry
Małgosiu, ależ smutna wiadomość ... tak byłaś przywiązana do niej ... pięknie napisałaś o Waszej więzi aż się łza w oku zakręciła ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:51, 04 sie 2017
Do góry
ren133 napisał(a)
I moje jedyne jeżówki

Prześliczne.A co to za odmiana?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:06, 04 sie 2017

Do góry
nicol21 napisał(a)

a myślisz ze w tych pionowych zdjęciach dałoby się znak wodny wstawiać jednak na dole? bo czasem wchodzi w samo centrum ujęcia i niewiele widać przez ten znak wodny - a zdjęcia super robisz więc szkoda ich marnować.

ren133 napisał(a)

ooo to to ... też chciałam to zaproponować

dziewczynki wiem, też na to zwróciłam uwagę, ale jakoś przymknęłam oko
zdjęcia zmniejszałam i naumiałam się wklejac logo na wyjeździe a jak wiadomo na urlopie mało czasu .......teraz jak zrobię nowe to sie pobawię, da się ale trzeba osobno wybrac poziome i pionowe a potem osobno wkleić na nich znak....ale jak wiecie ja nie zniesę gorszego luuuku moich zdjęć więc się pomęczę dla siebie i dla Was
Na Łowieckiej 23:41, 03 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Też mi się tam podobało

Ilonko co ile masz posadzone rozplenice hameln?

Tak na oko co 60cm ale teraz sadziłabym rzadziej bo porosły wieeeeelkie. Zjadły mi rozchodniki. Zrobił się busz Ja nigdy w ogrodzie nie mam umiaru...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:21, 03 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Ty sobie ze mnie nie żartuj ... a stipę jakbyś przy kawce policzyła to fajnie by bylo bo zastanawiam się ile jej trzeba posadzić żeby osiągnąć taki efekt jak u Ciebie?

ojej Ty naprawdę o to prosisz
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:09, 03 sie 2017

Do góry
siakowa napisał(a)

Kochana wiem to ja tyle że kilka miejsc jest już ok choć niedoskonalych ale coraz częściej przekonuje samą siebie ze doskonale to możesz mieć tylko Ty
Poważnie chcesz żebym policzyla stipy ?

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:01, 03 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Kasia
Masz pięknie
ale widzę, że już to wiesz

A ile masz szt stipy przy tarasie i tych dalej?

Kochana wiem to ja tyle że kilka miejsc jest już ok choć niedoskonalych ale coraz częściej przekonuje samą siebie ze doskonale to możesz mieć tylko Ty
Poważnie chcesz żebym policzyla stipy ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies