Pokażę co na tyłach do tej pory zdziałałam. Na bałagan poza rabatami nie patrzymy rośliny dzielone więc trochę wymęczone. Część miało trudne lato - 2 hortki przesuszyłam więc są mikre. Zamiast ddonicy plastikowej będzie betonowa. To po prostu jest baza na nią. Beton już kupiłam. Donica to będzie poidełko z wodą.
Dorotko , miło mi czytać takie słowa.Staram się i aby ogród wyglądał ładnie i ciągle coś zmieniam, dosadzam , przesadzam.I bardzo lubię fotografię
I jej też się ciągle uczę
Roślinki jeszcze się trzymają.Ale to nie koniec zimnych nocy
Nie wiem, co z tym lasem. W zasadzie nie wolno wywozić z lasu ściółki. Jeśli Cię nakryją jakieś biurokratyczne leśne typy, to mogą się czepiać.
Na ziemię liściastą nadają się każde liście, no może poza tymi z orzecha włoskiego. Trzeba tylko pamiętać, że dębowe liście dadzą ziemię o kwaśnym odczynie, a bukowe o zasadowym.
Czasem mam wrażenie, że jesień jest bardziej kolorowa od lata. To pewnie wpływ światła. To ostre, letnie słońce uniemożliwia uchwycenie koloru.
W nocy był pierwszy tegoroczny przymrozek. Doszłam do wniosku, że pojawiające się owoce na malinach nie będą już miały tej wielkości i słodyczy, co wcześniej.
Maliniak został ścięty. Przed zimą dodam tam jeszcze obornik, a w środku zimy podsypię popiołu drzewnego.