Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

Gosialuk 15:01, 18 paź 2018

GorAna napisał(a)

Halinko, to dla mnie zaszczyt
Sama robiłam ten bukiet z myślą, że może będzie dobry do haftu. Zatem Ty malujesz a ja haftuję
Tylko zastanawiam sie jakie ujęcie?
Może któryś z tych?

Ja typuję ten.
gosika67 16:43, 18 paź 2018

Widoki jesienne zachwycają, jak złoto się mieni, a morze tulipanów szkoda, że mniej ich, ciekawe jak wzejdą u Ciebie i w jakiej ilości.Pozdrawiam i nie martw się , buziaki.
Alicja169 19:20, 18 paź 2018

Każdy z pokazanych bukietów byłby piękny jeśli go utrwalisz
hanka_andrus 19:53, 18 paź 2018

Pozdrawiam jesiennie!
bogumila 20:01, 18 paź 2018

Jesienne widoki przepiękne {pamiętam też te ubiegłoroczne}.Tulipanów szkoda,Twój ogród zawsze kojarzył mi się z nimi...Pozdrawiam.
zawitka 08:31, 25 paź 2018

Aniu tak ten typowany przez Gosię zapisałam sobie i w zimę spróbuję namalować .
m_gocha 23:33, 25 paź 2018

Aniu! Cudne jesienne widoki wrzuciłaś. Takie ciepełko jesienne z nich bije
Ale jak pokazałaś wiosnę... to już tęsknię do tych widoków
Macham cieplutko
GorAna 10:26, 28 paź 2018

Alicja169 napisał(a)
Aniu, zapewne coś wymyślisz aby Twój ogród w następną wiosnę znów był tulipanowy

Alu, masz rację
Ostatnio sama się sobie dziwię, jaką rewolucję przeprowadzam w moim ogrodzie
Wyrzucam to co mnie denerwuje, przesadzam rośliny (w tym krzewy), przeniosłam dzban w inną część ogrodu. Nie wiem czy zdążę do mrozów
GorAna 10:28, 28 paź 2018

BASIA8 napisał(a)
Kurcze Aneczko to lipa z cebulkami u Ciebie szkoda - pieniążki wydane, pracy duuużo - a tu taka sytuacja.
Ja w tym roku raczej nic cebulowych nie posadzę, pogody są piękne a Ja z zatok wyjść nie mogę. Na pewno do ogródeczka nie pójdę.
Pozdrowienia zostawiam.

Basiu zdrowie najważniejsze, a u Ciebie w ogrodzie już przecież rosną jakieś roślinki, więc wiosną będzie pięknie
GorAna 10:34, 28 paź 2018

Margarete napisał(a)
Aniu cudne wspomnienia wiosenneych widoków twojego ogrodu, te klory i odmiany tulipanów, te oszłąmiające ilości...
Szkoda mi bardzo że tyle cebul ci pomarzło bądz zmumifikowało sie, choć ja prawde mówiąc u siebia w ogóle cebulowych nie wykopuje, dosadzam co roku troszkę, starając sie utrzymac w danych tonacjach kolorystycznych żeby potem wiosną zgzrytania zebami nie było. Mam rabate z ognistymi kolorami, mam z chłodnym różem, fioletem i bielą, mam z ciemnymi skontrastowanymi z kremowym odcieniem. Ale nie wykopując cebul zdaję sie na los i naturę - co sezon przyniesie to zakwitnie. Większość powtarza kwitnienie ale słabiej, z kęp w pierwszym roku takich po 8 sztuk kwitnących za rok wychodzi około 5-4 i tak coraz mniej...
Godzeę sie z tym i tylko uzupełniam.

Obrazki twojej jesieni w ogrodzie ładne i te spoza ogrodu też, i ta przestrzeń tych pól która pokazujesz robi wrażenie
Żal że susza, ja rolnikiem nie jestem ale jak widzę podsuszone w moim ogrodzie klony palmowe i inne rosliny to mi żal a co dopiero uprawy które maja stanowić dochód na cały rok, żal...

Małgosiu, ostatnio popadało więc ogród i pola podlane. Będzie tak jak ma być
Przestaję utyskiwać