Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe szaleństwo ... 12:14, 29 lip 2018

Do góry

Ogrodowe szaleństwo ... 12:10, 29 lip 2018

Do góry

Pokażę nasz ogród 12:09, 29 lip 2018

Do góry
Ogrodowe szaleństwo ... 12:06, 29 lip 2018

Do góry

Ogrodowe szaleństwo ... 12:01, 29 lip 2018

Do góry
Zanim pójdę na działkę przestawię kilka portretowych fotek

Działeczka Asi :) 11:55, 29 lip 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Kwitną rozplenice

Prześliczne zestawienie kolorów!
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 11:54, 29 lip 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Moja ulubiona skarpa ❤❤❤

O skarpa I to bez jałowców
Ukojenie 11:47, 29 lip 2018

Do góry
zoja napisał(a)
Rozsadnikowe nowiny:

Wzeszly zebrane 'chwilke' temu szalwie i lubin. Penstemonu z wiosennego zbioru. Naparstnica, lubin i orliki od Hani.
Kamyczki dla poprawienia drenazu i wilgotnosci. Eksperyment.

U mnie wzeszły malwa, łubin, ostróżka i goździk. Czekam na jeżówki.
Ukojenie 11:36, 29 lip 2018

Do góry
Rozsadnikowe nowiny:

Wzeszly zebrane 'chwilke' temu szalwie i lubin. Penstemonu z wiosennego zbioru. Naparstnica, lubin i orliki od Hani.
Kamyczki dla poprawienia drenazu i wilgotnosci. Eksperyment.
Ptasi gaj 10:53, 29 lip 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
Ela! Pięknie u Ciebie
Ale trawnik to już zupełnie wymiata! Mógłby za reklamę np. nawozu do trawników robić Aż by się chciało bosą stopą pobiegać po nim

Czytałam, że polecałaś Ani (Małej Mi) odkurzacz do oczka. Ciekawa jestem jak często nim działasz i czy faktycznie zbiera muł i zanieczyszczenia z oczka. Bo jak domyślam się to dotyczy tylko dna. A co z glonami nitkowatymi? No i czy stosując ten odkurzacz czy wymieniasz wodę w oczku np. po zimie?

U mnie oczko wodne niewielkie. Mamy zamontowany tylko filtr. Woda przezroczysta ale niestety na dnie jest trochę mułu no i trochę glonów nitkowatych (zwłaszcza po ostatnich ciepłych ale bardzo deszczowych dniach)

Wiec tak ten odkurzacz nazywa sie Pondovac 3. Odkurzalam nim ostatnio na poczatku maja. W kwietniu bo bardzo goraco a rosliny w oczku jeszcze nie byly tak rozwiniete aby oczysczczly wode.
Wpisz nazwe odkurzacza sa nawet na you tubie filmy. Odkurzavz zbiera wszystko nawat kamienieale sa odpowiednie ssawki i nie przechodza.

Nie mam w oczku glonow mimo, ze do godz 15 jest cale w sloncu. Wlewam odpowiedni preparat np jeczmien w plynie. Lub inny. Jest to preparat oparty na naturalnych srodkach. W zeszlym roku wlewalam i w tym romu tez.
Jak masz male oczko polecalabym lepiej srodki do wlewania niz odkurzacz.

Nazwy i gdzie mozna dostac podam na priw musze wyjsc z tableta.

Ponizej fota lreparatu ktory wlewam do oczka.

Blaski i cienie nowego życia 10:45, 29 lip 2018

Do góry
Adela napisał(a)
Tak długiego okresu wegetacyjnego dawno nie było, odpoczęły i zaczynaja na nowo ciekawe czy zakwitną?
Hortensje wystraszyły się, że z nich zrezygnujesz i zastąpisz innymi?
Chopin bardzo ładnie Ci rośnie. Nie choruje?

Ha.ha gdyby nie te kwiatki to myślałabym że to inne hortensje a nie pnące. Sama już czasem nie wiem co gdzie wciskam

Chopin nie wygląda na chorego to mocna róża, ale fajnie by wyglądał wśród traw bo strasznie długa łodyga, kwiaty zawsze są na czubku i zawsze okazałe. Tak wygląda w całości. Myślę że na wiosnę wreszcie dostanie docelowe miejsce pod murem bo mnie tu w przejściu denerwuje. Szczególnie że przerwy w kwitnieniu są.

Moja działka na Dębowym Lesie 10:44, 29 lip 2018

Do góry
Duszno kilka dni i dalej zapowiada się upalny dzień.

Jęczmień grzywiasty pomału dojrzewa.Kilka osób chciało nasionka.
Proszę o adresy na PW.

Dobrej niedzieli Wam życzę
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 10:31, 29 lip 2018

Do góry
Moja ulubiona skarpa ❤❤❤

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 10:29, 29 lip 2018

Do góry
Pierwsza zagadka wakacji.
Co to jest? Bardzo ładny, ale właścicielka nie wie, jak się nazywa.
Wiecie może?

Moja działka na Dębowym Lesie 10:20, 29 lip 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Z góry ładnie działka wygląda .Ależ piękne masz lilie

A dziękuję.chyba a mało takich zdjęć robię

Milin pięterka

trawka od ciebie- dziękuję jeszcze raz za nie wszystkie _ znalazła miejsce ::
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:11, 29 lip 2018

Do góry
Będę wklejać fotki roslinek, ale jak je zrobię, wczoraj miałam gści do póżna a dzis jak pogoda pozwoli to lecimy nad wodę z rodzinką
Najważniejszy był bez - taki od Kasiulka dostałam i zdeptał mi pies
Kasieńko to upamiętniający Twoje serducho

Mam jeszcze fotkę mojego wymarzonego rozchodnika Matrona i pięknego fioletowego przetacznika, takiego jeszcze nie miałam
Ogrodowe szaleństwo ... 10:11, 29 lip 2018

Do góry
Dzisiaj upał wyjątkowo daje się we znaki. Termometr (choć wyblakły) w słońcu pokazuje 43 stopnie. Rozpuszczam się...
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:09, 29 lip 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)

Ja tych ogrodów nigdy nie mam dosyć. Gdyby ktoś chciał jechać to znów chętnie się przyłączę Z zakupami powoli rozkręcam się, za pierwszym razem nic, za drugim dwa kwiatuszki, teraz trzy jeżówki Cherry fluff, biały przetacznik i główny cel wizyty - wisząca drewniana donica i dwie ramy na wianki
W ogrodach przybyły nowe ławki, bylinówka kwitnie obłędnie. Ogród bardzo zadbany, tylko z wodą w stawach mają problem... Poza tym jest pięknie

Mysle że my jesteśmy juz na tym etapie że nie tylko cieszy nas wydawanie na zakupy roślinne - co na fajne spędzenie czasu... lody... kawa...obiad.... Bez pośpiechu i szczypania się. Uwielbiam ten czas, nareszcie można żyć przez duże Ż
Ceny dodatków powalają tam z nóg... Ale sa przepiekne Niemniej jednak ja już sromie z dodatkami bo stwierdziłam że w ogrodzie mam wystarczająco bibelotów Ale rym rybciom nie odmówiłam
Moja bajka 10:02, 29 lip 2018

Do góry
Przedziwny Ogród 09:53, 29 lip 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Był taki czas, że też byłam mocnym makiem. Chodziłam spać ok 3 w nocy. A w pracy musiałam od rana funkcjonować...... To trwało od listopada do kwietnia. Przyzwyczaiłam się do tego. Spałam ok 4 godzin
Też myślę o prawach. U mnie rosną najlepiej rozplenice..
Bardzo dziękuję za miłe słowa.

Rozplenice pięknie wyglądają. Zastanawiam się czy za kilka lat, jak będę miał dość bylin, nie posadzę rozplenic ( lub innych traw) na rabacie wzdłuż drogi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies