Wzeszly zebrane 'chwilke' temu szalwie i lubin. Penstemonu z wiosennego zbioru. Naparstnica, lubin i orliki od Hani.
Kamyczki dla poprawienia drenazu i wilgotnosci. Eksperyment.
Wiec tak ten odkurzacz nazywa sie Pondovac 3. Odkurzalam nim ostatnio na poczatku maja. W kwietniu bo bardzo goraco a rosliny w oczku jeszcze nie byly tak rozwiniete aby oczysczczly wode.
Wpisz nazwe odkurzacza sa nawet na you tubie filmy. Odkurzavz zbiera wszystko nawat kamienieale sa odpowiednie ssawki i nie przechodza.
Nie mam w oczku glonow mimo, ze do godz 15 jest cale w sloncu. Wlewam odpowiedni preparat np jeczmien w plynie. Lub inny. Jest to preparat oparty na naturalnych srodkach. W zeszlym roku wlewalam i w tym romu tez.
Jak masz male oczko polecalabym lepiej srodki do wlewania niz odkurzacz.
Nazwy i gdzie mozna dostac podam na priw musze wyjsc z tableta.
Ha.ha gdyby nie te kwiatki to myślałabym że to inne hortensje a nie pnące. Sama już czasem nie wiem co gdzie wciskam
Chopin nie wygląda na chorego to mocna róża, ale fajnie by wyglądał wśród traw bo strasznie długa łodyga, kwiaty zawsze są na czubku i zawsze okazałe. Tak wygląda w całości. Myślę że na wiosnę wreszcie dostanie docelowe miejsce pod murem bo mnie tu w przejściu denerwuje. Szczególnie że przerwy w kwitnieniu są.
Będę wklejać fotki roslinek, ale jak je zrobię, wczoraj miałam gści do póżna a dzis jak pogoda pozwoli to lecimy nad wodę z rodzinką
Najważniejszy był bez - taki od Kasiulka dostałam i zdeptał mi pies
Kasieńko to upamiętniający Twoje serducho
Mam jeszcze fotkę mojego wymarzonego rozchodnika Matrona i pięknego fioletowego przetacznika, takiego jeszcze nie miałam
Mysle że my jesteśmy juz na tym etapie że nie tylko cieszy nas wydawanie na zakupy roślinne - co na fajne spędzenie czasu... lody... kawa...obiad.... Bez pośpiechu i szczypania się. Uwielbiam ten czas, nareszcie można żyć przez duże Ż
Ceny dodatków powalają tam z nóg... Ale sa przepiekne Niemniej jednak ja już sromie z dodatkami bo stwierdziłam że w ogrodzie mam wystarczająco bibelotów Ale rym rybciom nie odmówiłam
Rozplenice pięknie wyglądają. Zastanawiam się czy za kilka lat, jak będę miał dość bylin, nie posadzę rozplenic ( lub innych traw) na rabacie wzdłuż drogi.