Trochę zaniedbałam Ogrodowisko i wątek, to prawda. Żałuję i postanawiam poprawę. Nie umiem podać konkretnie przyczyny niebytności, tak naprawdę to brak czasu i trochę lenistwo. Czas niesamowicie szybko ucieka, chwilę temu zachwycaliśmy się pięknem i kolorami lata a tu juz listopad. Zanim się obejrzymy będą kiełkować tulipany, hiacynty, narcyze.... O ile nie zostały zjedzone przez nornice i inne potwory. Obiecuję że odwiedzę moje ukochane wątki najszybciej jak to możliwe. Pewnie dużo u Was w tym czasie działo się
U mnie dokazują jeszcze róże
Kwitną prymule
Juz zadołowałam rododendrona którego przygarnęłam w celu uratowania od innej działkowiczki, ktora latem była sporadycznie w ogrodzie rododendron był prawie suchy i rósł u niej na słońcu.
U mnie wyszedł na ludzi. Będzie żył. Jeszcze nie wiem jaki kolor mają jego kwiatki
Przy okazji zapytam Was co to za rośliny
Tą kupowałam jako macierzankę, ale czy to na pewno macierzanka?
Ta co roku na zimę gubiła kostki i słabo rosła (była w cieniu). W tym roku przesadziłam ją na słoneczne miejsce i rośnie zdecydowanie lepiej. Być może zgubi jeszcze liście, pewnie nie jest zimozielona.
Mija kolejny piękny jesienny dzień. Piękna pogoda i piękne święto.
Z okazji święta 100 lat niepodległości naszej Ojczyzny życzę wszystkim Ogrodowiczanom wszystkiego co najpiękniejsze.
Planuję zrobić (jak co roku) spis nasion, które zebrałam z działki. Zrobię z podziałem, jakie kiedy wysiać. Myślę, ze ułatwi mi to wiosenne rozpoczęcie sezonuWczoraj byłam na działce, trochę ogarnęłam ale tonę w workach z liśćmi
Kompostowy "przepych"
"Ogarnięta " rabatka
Na ostatnich zdjęciach jako obwodka rośnie trzmielina w dwóch rzędach (dwa kolory). Chciałabym zacząć ją formować na mimi żywopłot ale nie wiem jak za to się wziąć. Moze ktoś z was to robił, poproszę o wskazówki. Czy powinnam zaplątać odrosty, a może dać im jakiś stelaż....?