Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

April 13:05, 05 lis 2018

Kasya napisał(a)

ale ty wez cos pokaz

Chciałabym ale boję się Tu tyle pięknych ogrodów. Może kiedyś.
Na razie oglądam, robię notatki, zbieram doświadczenia i przerabiam, przerabiam.... Obecnie przeglądam "Moją Anglię" Danusi.
Twój ogródek też mam zapisany na liście do zbadania Lubię sobie robić takie dłuższe sesje z jednym ogrodem, wciąga jak dobra powieść.
Jakieś tam próbki ode mnie wrzucała Ania/Zana i Iza/UrsaMaior. Ale pewnie wiesz, że one mają fantastyczny talent fotograficzny więc magia fotografii działała
Kasya 13:06, 05 lis 2018

April napisał(a)

Chciałabym ale boję się Tu tyle pięknych ogrodów. Może kiedyś.
Na razie oglądam, robię notatki, zbieram doświadczenia i przerabiam, przerabiam.... Obecnie przeglądam "Moją Anglię" Danusi.
Twój ogródek też mam zapisany na liście do zbadania Lubię sobie robić takie dłuższe sesje z jednym ogrodem, wciąga jak dobra powieść.
Jakieś tam próbki ode mnie wrzucała Ania/Zana i Iza/UrsaMaior. Ale pewnie wiesz, że one mają fantastyczny talent fotograficzny więc magia fotografii działała
jakos nie trafilam ale ciekawa jestem
Pszczelarnia 23:02, 05 lis 2018

Na bieżąco.

Wykopałam dalie - jeszcze nie przemarzły i kwitły ale ziemia była pulchna po deszczu i skorzystałam z wolnej chwili.

Po zlikwidowaniu pomidorów w szklarni i dalii powstały hałdy odpadów zielonych.

Pszczelarnia 23:13, 05 lis 2018

Piękny jest listopadowy sad

Tutaj będzie przejście, ścieżka, ranty będą zrobione z kantówek dębowych i będzie kora. Cis do wysadzenia.

I nowe daliowisko na rok przyszły i nowy trawnik robię - idzie mi powoli z doskoku.

I fioletowo:

Pszczelarnia 23:15, 05 lis 2018

April napisał(a)

O, taki przegląd nawierzchni bardzo dla mnie pomocny, bo dumam i dumam. Zebrałam nawet trochę trocin u siebie i zdobycznych żeby porobić w lesie ścieżki. Ale ciągle to chyba nie jest najlepsze wyjście. Szybko się kompostuje. Ciekawe czy dam radę stale dosypywać. Chcę eko. Szybko ci się ta ścieżka w warzywniku upomina o dosypanie, uzupełnienie trocin?

Trociny na ścieżce odnawiam raz w roku, na wiosnę.

Przegląd będzie.

MartaKozak 09:07, 06 lis 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Co to za roslinka? Sporo tego na ugorach widzialam, nadaje sie na lake kwietna?
Gabriela 09:21, 06 lis 2018

Marto, to jest facelia, dobry pożytek dla pszczół i na łąkę kwietną się nadaje, bo dobrze się wysiewa.
sarenka 09:25, 06 lis 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Przerzucać, jeszcze jest i będzie ciepło. Różne "robale" w nim mieszkające zdążą się jeszcze zagospodarować na zimę.

Dziękuję Ci za odpowiedź.
Gabriela 09:26, 06 lis 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Piękny jest listopadowy sad

I nowe daliowisko na rok przyszły i nowy trawnik robię - idzie mi powoli z doskoku.

Piękny, zwłaszcza w taki dzień jak dzisiaj, jestem w domu i sobie patrzę i zaraz pójdę na trochę do własnego ogrodu, pozbieram durnostojki.
W tym roku niesamowite jest to, że najpóźniej z owocowych opadają liście z czereśni, a zwykle dzieje się odwrotnie.
Widzę że pszczołowate jeszcze grasują na ostatnich astrach i w winogronach.

Miejsce na dalie - i mnie się marzy, ale jak tu pozbawić się ich na rabatach? Niemożliwe przecież.
malgorzata_s... 11:24, 06 lis 2018

Sad cudowny a i z robotą dzięki pogodzie się uporasz pomimo że z doskoku.
Mój nowy trawnik w miejscu rumowiska już schodzi powoli.Buziak