Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:29, 06 lip 2014

Do góry
Fiu Fiu jakie kanciki!! A trawnik jak widzę coraz piękniejszy Mnie też kuszą róże, ale chyba wolę co innego posadzić
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:24, 06 lip 2014

Do góry
Ana, a te co podrosly jeszcze dzielone były Kosmosy rzeczywiście fajne, kupiłem kiedyś nasiona w sklepie na P i się wysiewaja kilka lat
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:19, 06 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
No cóż tu napisać...Pięknie jest Ale to już wiesz
Kolejna 10 róż zamówiłaś? Szalllona jesteś

Nie szalona tylko zawirusowana. Same rarytaski zamówiłam, nie na darmo siedzę w wątkach różanych i sie edukuję mam całą zimę, aż się boję wiosny

A tak na serio, róże kwitną przez calutki sezon aż do mrozów, wiec warto je sadzic w ogrodzie. Nie rozumiem dlaczego tyle osób się ich obawia. A że u mnie rosną w glinie bardzo dobrze, dlatego kupiłam kolejne ciemniejsze różewe i burgundowe
Jeszcze myśle o bialych ale to dopiero jesienią gdzy wykarczujemy budleje

Do tego lawenda i byliny oraz bukszpany i trawki
Ogród u stóp klasztoru 20:14, 06 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Turzyce z szałwią - znane połączenie

Sebek fajnie uchwycił naturalne piękno Twojego ogrodui wydobył te kolory jak na żywo...niesamowite.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:34, 06 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ta tojeść ze stipą śni mi się po nocach - ale wiadomym jest co się stało z nimi po CHFS
Poleżałbym u Ciebie na tym idealnym trawniku - ale po południu, bo wieczorem by mnie nawadnianie wygoniło
Co do przedpłocia - jeśli musisz wysypać korę to tylko tą drobniutką. Testowałem u siebie na bylinach i jakoś nie mogły się przez nią przebić... Tylko u mnie były sadzone mini badylki z podziału, a u Ciebie już są duże te rośliny Poleciłbym Ci bardziej próchnicę odkwaszoną lub kompost - tylko co zrobić z wężami od nawadniania? No cóż...Koło się zamknęło
lubię tą drobno mieloną bo ładnie wygląda, próchnica odpada bo chcę linie zakryć, chociaż przyznam że wcześniej myślałam o prochnicy.
Nawadnianie włącza sie późno zatem spokojnie legnij
Rododendronowy ogród II. 18:51, 06 lip 2014

Do góry
Przepiękna kolekcja liliowców - nie wiedziałbym, którego wybrać do siebie A lilie wodne jak zwykle zachwycają swoją lekkością i elegancją - idealnie wpasowały się w resztę ogrodu
Moja "przyziemna" :) pasja 18:48, 06 lip 2014

Do góry
O jeżuniu jak pięknie - łubiny mnie powaliły Kiedyś je miałem, ale wyciepałem - teraz szukam od nowa
Ogród do kwadratu 18:44, 06 lip 2014

Do góry
Podpinam się do Ozz Coś mi się zdaje, że czosnki ze stipą będą kopiowane i to nie raz Dobrze, że mi przypomniałaś o magnoliach - moje tylko raz w tym roku florovit dostały... Albo dwa? Nieważne
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:38, 06 lip 2014

Do góry
Ta tojeść ze stipą śni mi się po nocach - ale wiadomym jest co się stało z nimi po CHFS
Poleżałbym u Ciebie na tym idealnym trawniku - ale po południu, bo wieczorem by mnie nawadnianie wygoniło
Co do przedpłocia - jeśli musisz wysypać korę to tylko tą drobniutką. Testowałem u siebie na bylinach i jakoś nie mogły się przez nią przebić... Tylko u mnie były sadzone mini badylki z podziału, a u Ciebie już są duże te rośliny Poleciłbym Ci bardziej próchnicę odkwaszoną lub kompost - tylko co zrobić z wężami od nawadniania? No cóż...Koło się zamknęło
Ogród Magdalenka 18:07, 06 lip 2014

Do góry
Cudne te kuleczki A rubrum w tej donicy ślicznie się prezentuje - to chyba Deroma? Ta co Madżenka i Gabisia w domach też mają?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:05, 06 lip 2014

Do góry
No cóż tu napisać...Pięknie jest Ale to już wiesz
Kolejna 10 róż zamówiłaś? Szalllona jesteś
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:34, 06 lip 2014

Do góry
Olena - dziękuję za całkiem inne spojrzenie na mój ogród

Gosiu - dostałem siewki od Alinki - na razie są w donicy i nie wiem czy w niej nie zostaną, a zimą wezmę je do domu... Od dawna mi się marzyły
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:54, 06 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Gosiu - po prostu cudnie masz. Na pewno miło jest posiedzieć wieczorem i posłuchać szmeru wody - w dodatku tak świetnie podświetlonej! No i te pelargonie w oknach - nie wiem czym je podlewasz, ale działa!!!

Dzięki Sebuś Pelaśki co drugi dzień nawożone
Marzy mi się Siedlisko.... 15:50, 06 lip 2014

Do góry
Niesamowite te hortensje - a w połączeniu z miskantami wyglądają zjawiskowo!
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:47, 06 lip 2014

Do góry
Gosiu - po prostu cudnie masz. Na pewno miło jest posiedzieć wieczorem i posłuchać szmeru wody - w dodatku tak świetnie podświetlonej! No i te pelargonie w oknach - nie wiem czym je podlewasz, ale działa!!!
Znowu na wsi 15:43, 06 lip 2014

Do góry
Cudnie jest - werbena już ślicznie Ci kwitnie A róża Tuscany po prostu powalająca
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:01, 06 lip 2014

Do góry
W trosce o ten piękny dach porozmawiajmy o przedpłociu Czekasz Danusiu na drugie tłoczenie róż czy nadal pięknie kwitną?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:56, 06 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Sebek wiedziałeś że mam ochotę na kawkę ??? Dzięki

Do usług Może jeszcze ciasteczko? Musisz jednak uwierzyć mi na słowo, bo zdjęcia nie mam...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:55, 06 lip 2014

Do góry
Joku napisał(a)
U mnie The Fairy też dopiero wystartowały, ale mam młode krzaczki. Kosmosy pamiętam dobrze z młodych lat (, kiedy to było). Pomyśleć że ktoś wygrzebie je z wiejskich ogródków i że znowu będą modne.
A u ciebie jak zwykle pięknie. Trzymam kciuki za dostanie się na najbardziej upragnione studia.

W tym roku kosmosy zaczęły się pojawiać w wielu ogrodowiskowych ogrodach - u mnie już goszczą kilka lat i na pewno się ich nie pozbędę Zwłaszcza, że są takie "inne" - cieniowane
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:52, 06 lip 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Mam tyły , ale doczytałam, że matura do przodu Gratuluję i trzymam kciuki za coś co będzie za 4 dni …

Na razie nie dziękuję za trzymanie kciuków odnośnie dostania się na studia - ale za gratulacje odnośnie matury dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies