Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasya 18:11, 06 lip 2014

Niesamowite te liliowce
Mnie odstaszala zawsze konieczność usuwania codziennie przekwitajacych kwiatow
Ale pewnie się w końcu skusze
Sebek 18:51, 06 lip 2014

Przepiękna kolekcja liliowców - nie wiedziałbym, którego wybrać do siebie A lilie wodne jak zwykle zachwycają swoją lekkością i elegancją - idealnie wpasowały się w resztę ogrodu
zawitka 19:46, 06 lip 2014

Bożenko słyszałam że masz przepis na firletkę a jaki ?????/Już znalazłam u Ciebie odpowiedż Dzięki ze zawracam głowę ale i iiiiiiii tak polatałabym u Ciebie ha ha
Bogdzia 21:36, 06 lip 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Istne szaleństwo, piękne szaleństwo liliowców

Ja na taką barwną wystawę liliowców nie mam co liczyć. Dopiero wiosną posadziłam kilka i na razie co poniektóre mają pojedyncze pąki. Najgorsze to to, że kwiatów niektórych nie zobaczę, bo zaraz przekwitają a mnie codziennie na działce 'niet'

Ja na jesieni kupiłam kilka (6) i na wiosnę też troche (7) . Na razie jeden tylko pokazał kwiat, niektóre mają pąki ale małe, inne nawet pąków nie maja. Strasznie maleńkie sprzedają te sadzonki bo żeby sadzonka za 23zł , 25zl miała 10cm i chudzinka do tego , a zakwitnie moze w przyszłym roku bo w tym już widac ze pączków nie ma.Na taki krzaczek w pełnej okazałości ze 3 lata przyjdzie poczekac.
Bogdzia 21:40, 06 lip 2014

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko, od Ciebie dostałam i żółtei w lila brązowym odcieniu, chyba, wiecej mi się nie pomieści. Dziękuję bardzo.Jesteś bardzo serdeczną osobą, i nawet niewinny napis, wywołuje u Ciebie odruch: dzielę się.

Mam tego dobrocia bylinowego sporo w ogrodzie, a kiedy wszystko dopatrzyć jak należy?
Cieszę się, że spotykasz się z dziewczynami, zawsze to jest urozmaicenie naszego ogrodowego bytowania.

Pozdrawiam wszystkich przy okazji, bo nie do wszystkich zaglądam.Wzrok nie ten, niestety!

Haniu masz rację lubię komuś zrobic przyjemnośc , gorzej z siła bo juz lata nie te i dzielenie ich to dla mnie juz ciężka praca a jak sie szpadlem podzieli to mnóstwo sadzonek do wyrzucenia.Spotkania z dziewczynami to sama przyjemnosc.Buziaki śle.
Bogdzia 21:43, 06 lip 2014

Kasya napisał(a)
Niesamowite te liliowce
Mnie odstaszala zawsze konieczność usuwania codziennie przekwitajacych kwiatow
Ale pewnie się w końcu skusze

Kwiaty usuwa sie i z rh i z róż no i z liliowców.Obcina też w bylinach wiec liliowce nie sa tu wyjątkiem. Ja nie usuwam ich kazdego dnia , Jak mi się nie podoba krzak to wtedy obrywam co jest bardzo łatwe, łatwiejsze niz np u róż.Pewnie ze lepiej by było żeby kwitły kilka dni i podobno coś w tym kierunku już sie dzieje ale kiedy będzie je można kupic u nas????
Bogdzia 21:49, 06 lip 2014

Sebek napisał(a)
Przepiękna kolekcja liliowców - nie wiedziałbym, którego wybrać do siebie A lilie wodne jak zwykle zachwycają swoją lekkością i elegancją - idealnie wpasowały się w resztę ogrodu

Lilie wodne to pierwsze rośliny jakie chciałam tu miec i zaczęliśmy od wykopania jeziorka, reszta była później. Nie mam gdzie zrobic grzadki takiej do rozdawania bo czasem jak sie komuś daje jakiegoś liliowca to spokojnie można by i innym osobom dac. Na jesieni zostały mi dwie sadzonki jak dawałam Margarete i innym , ale nawet nie wiem jakie ale pączki maja to niedlugo zobaczę a chciałbyś ????
Bogdzia 21:50, 06 lip 2014

zawitka napisał(a)
Bożenko słyszałam że masz przepis na firletkę a jaki ?????/Już znalazłam u Ciebie odpowiedż Dzięki ze zawracam głowę ale i iiiiiiii tak polatałabym u Ciebie ha ha

Miło mi że zaglądasz. Firletka rośnie bez żadnego grymaszenia i świetnie sie rozsiewa, bardzo prosta w uprawie.Pozdrówka śle.
paniprzyroda 22:19, 06 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

pamiętam że obiecałam więc kiedys sie za nie muszę wziąc.

Bożenko, piszę szczerze, że Twoje liliowce podobają mi się, co nie oznacza, że masz kopać Haneczka w tej materii ma rację Mam nadzieję, że dbasz o siebie w te upały i nie biegasz za bardzo po ogrodzie. Ja przystopowałam, pracuję tylko rano i wieczorem, w dzień jest za gorąco. Buziaki.
Bogdzia 22:35, 06 lip 2014

paniprzyroda napisał(a)

Bożenko, piszę szczerze, że Twoje liliowce podobają mi się, co nie oznacza, że masz kopać Haneczka w tej materii ma rację Mam nadzieję, że dbasz o siebie w te upały i nie biegasz za bardzo po ogrodzie. Ja przystopowałam, pracuję tylko rano i wieczorem, w dzień jest za gorąco. Buziaki.

Mariolko wszystkich na pewno od razu nie dostaniesz ale pomału bede niektóre dzielic po kwitnieniu i jak nie będzie gorąco wysyłac pocztą a dla Ciebie wsadze chyba gdzieś z boku i jak się spotkamy to przywioze. Człowiek chętnie by sie podzielił tym bardziej że rozrośniete są ale to dzielenie, okropnosc.W te upały też siedze w domu albo w cieniu pod drzewami, nie da sie nic zrobic. Pozdrówka.