Moje róże w większości tegoroczne.Zobaczymy co pokażą w przyszłym sezonieLiczę na lepsze efekty,a jak będzie zobaczymy...Jeszcze kilka zamówiłam dla spotęgowania efektu...ale pewnie dopiero po kilku sezonach zobaczymy czy się polubimy
Kasiu już się zakończył pewnie w tym roku już takiego ciepłego nie będzie. Już sprzatnelam brzozowe witki, pograbilam liście część tulipanów posadziłam część jeszcze czeka na sadzenie.
Jeszcze najgorsza robota to wiązanie traw i czyszczenie żwiru z lisci, ale liście jeszcze na drzewach.
Jeszcze raz podumałam i chyba jednak zostałabym przy pierwszej opcji.
Ogromna rabata kusząca, faktycznie duże rośliny miałyby sporo miejsca.
Do tego narożnika, o którym piszesz i tak muszę przenieść jedną z traw.
Trawą posadzoną na środku miał być Gracilimus, okazała się być Graziela, więc wszystkie trzy Graziele będą tam stacjonować
A Gracilimusa muszę podzielić wiosną i dam jako plecy na rabatę słoneczną.
Ja też nie.ale na razie nie atakują .
To też mam wścibskie owady.
Dzisiaj mam takie dla ciebie zdjęcie
Dziwewczyny nawet dla mnie ustawiły się tak jak chciałam
Taki pan dzisiaj był na palcu-Jarosław Gowin zapozowal mi do zdjęcia
Witaj Grzesiu !
Cieszę się ,że spacerek po moim ogrodzie sprawia przyjemność.
Dziś jeszcze wam pokaże inne zdjęcia .Moje z dzisiejszych zajęć plenerowych w moim mieście Chełm.Przyznam,że nigdy nie robiłam zdjęć w moim mieści.
To tylko część, oczywiście
"Moje" żurawki świetnie się zgrały z tłem.
Śledzę Iwonko na bieżąco, ale mało piszę. Trawa już pięknie się zieleni, w przyszłym roku będziesz miała już cudny trawniczek.
Jak czytam o ilościach Twoich cebulowych, to mi z lekka słabo.
Cienisty róg przy kompostowniku.
Rododendron Catawbience grandiflorum, hortensja ogrodowa biała, kulki bukszpanowe, miodunka, bergenia.
Z lewej strony poletko truskawkowe do zagospodarowania,bo za duży tu cień i truskawki nie owocowały
Niestety musiałabym mieć warzywnik w miejscu głównej słonecznej rabaty...