Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:41, 27 lip 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Gosiu pięknie u Ciebie ta wielka hosta wow! Ile ona ma lat?
Dzięki Paula Nie wiem o którą pytasz hostę. Ta limonkowa z wielkimi liśćmi u mnie trzeci sezon (ale nie rozrasta się zbyt szybko), natomiast ta zielona tworząca ogromną kępę ma pewnie z 12 lat. Paula u Ciebie chyba nie ma host czy i się wydaje?

Różowości różane cd. bo wiem że lubisz róże

i kupiona na wiosnę w markecie pnąca Pink Cloud (zakup impulsywny chyba pod wpływem wszech panującej na O. zaraźliwej "różyczki" a właściwie "różycy". )

Mirkowy ogród (początki) 00:14, 27 lip 2018

Do góry
A ja sie spoznilam pare minut bo teraz mam czes dopiero.

Wszystkiego dobrogo z okazji wczorajszego świeta

Ogród Natalii 00:08, 27 lip 2018

Do góry
Kulki może nie idealne ale jak na pierwsze cięcie to i tak jestem z siebie zadowolona. Czym i jak mogę uzupełnić moje upragnione kulkowisko? Mam do dyspozycji:turzycę bronze form, żurawkę bordową albo hakone. Z lewej jest trochę wolnego miejsca i tam chciałabym dać rozplenicę. Na brązowo zaznaczyłam ścieżkę, która jest tam planowana - raczej ze względów praktycznych a nie estetycznych.

To rabata frontowa i bardzo mi zależy na Waszej pomocy.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 00:06, 27 lip 2018

Do góry
Anusia napisał(a)
Polar Bear

Aniu przepiekna hortensja prawda? U mnie wiechy maja po 30 cm w polowie rozwiniete, kolor bieli i seledynu bardzo ostry.
Jeszcze kupie jak znajde bylam dzisiaj w pobliskiej szkolce, ale nie bylo.
Ogród w remoncie 00:03, 27 lip 2018

Do góry
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 23:59, 26 lip 2018

Do góry
Aniu jeszcze sie i ja zalapalam.
Wszystkiego dobrego przede wszystkim cierpliwosci i wytrwalosci.

Bawarka 23:39, 26 lip 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Kiedy ostatnio, siedzieliscie przy blasku swiec w ogrodzie?...

O kurcze do jutra trza czekać....foch
W ogródku emerytki 23:01, 26 lip 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Dziś pracowicie usuwałam darń, tu będą posadzone hosty z doniczek i dostaną coś do towarzystwa, ale już nie miałam siły skończyć
Tak wyszło

obrzeże zrobiłam z brukówek, za którymi nie przepadam / kamieni brak /, myślę, że rośliny je zakryją.

a ja brukówki uwielbiam, kamienie zresztą też. Pięknie masz w ogrodzie. Zbierasz nasiona z jeżówek?
Bawarka 22:59, 26 lip 2018

Do góry
Kiedy ostatnio, siedzieliscie przy blasku swiec w ogrodzie?...

Ogród w skali mikro -pączkowanie :) 22:59, 26 lip 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Tak więc zaczynam
Bardzo, bardzo, bardzo się cieszę, że powiększasz ogródek i to nie z powodu, że Twój mikro mi się nie podobał, bo podobał mi się bardzo i dobrze w nim się czułam. Ale z powodu tego, że marzyłaś o tym i wreszcie będziesz miała miejsca na różne chciejstwa. Marzenia się spełniają
Ta propozycja Agnieszki bardzo mi się podoba. Nie umiałabym odradzić Ci ścieżki z trawy, bo to bardzo przyjemnie jest chodzić boso po trawie. Ciężko byłoby też zrezygnować ze ścieżki twardej, chociażby dlatego, że zimą nie zdepcze się trawki A w tej propozycji masz jedno i drugie
Moja ostoja 22:57, 26 lip 2018

Do góry
Adela napisał(a)
Deszczowo i hortensjowo:

Elu! Jakie piekne! Czy ty je wyzej podcinasz? Ile tam krzakow w tej kupie na 1 i 2 focie.

A ta hosta na 1 focie jaka elegancka jak sie nazywa.
Patrze, a po co tobie trawnik ekstra jak masz rabaty nie do pobicia.

Zreszta wszyscy sie zachwycaja te jezowki tez piekne.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:53, 26 lip 2018

Do góry
Ja również przyłączam się do życzeń. Spełnienia marzeń, zdrowia bo to najważniejsze, realizacji planów ogrodowych i nie tylko. Całuski.

W ogródku emerytki 22:48, 26 lip 2018

Do góry
Znam przysłowie i ono pewnie napisał ogrodnik
Basia ma rację
A ja już się rozpędziłam, po wizytach w przepięknych ogrodach nie mogło być inaczej, prawie wpadłam w kompleksy, że mój ogród taki ubogi w kolory. Lubię niskie rośliny, bo małe jest piękne, ale stwierdzam, że i duże też takie jest.
Żeby posadzić wysokie i dużo, niskie musi wygryźć trawnik. No nie cały, bo coś trzeba zostawić na leżak lub koc
rozchodnik nn, ma ciekawy kolor
Moja działka na Dębowym Lesie 22:46, 26 lip 2018

Do góry
Aniu dziękuję, za życzenia. Tobie też życzę dużo zdrowia i samej radości. Moje jeżówki pozostawiam

Za drzwiami do ogrodu... 22:45, 26 lip 2018

Do góry
Ania i ja przyłączam się do życzeń, tyle dzisiaj wrażeń że wcześniej zapomniałam. Zostawiam kwiatuszka.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:45, 26 lip 2018

Do góry
Sylwia i Wojtek, dziękujemy Wam za niedzielne popołudnie. Nie mogę uwierzyć, że znamy się od kwietnia... Mam wrażenie, że kilka lat Jacek nie chciał wyjeżdzać w pierwszej turze, to znak, że również dobrze było mu u Was Cieszę się z nowych znajomości, wróciłam dzisiaj do majowych zdjęć u waszych znajomych. Ależ mają wypielęgnowany ogród, pełen okazów i dużych roślin. A u was jak zawsze podziwiam kreatywność, zapał do pracy, mnóstwo detali i ukrytych niespodzianek. Małgosia pięknie sfociła jedną z nich. I suchą rzekę, która prowadzi do mojego ulubionego zakątku...

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Uwielbiam tę waszą górkę z szałasem Konrad pięknie uchwycił to miejsce... Mam nadzieję, że będzie mi dane zobaczyć za kilka lat piękny drzewostan, który tam posadziliście.

Kondzio napisał(a)

Wczoraj z mojej łąki zerwałam to fuksjowe cudo, a dzięki twojemu Tacie wiem jak się nazywa

sylwia_slomczewska napisał(a)
Tato mi w łąkę i nad rów przywiózł krwawnicy

Wykopałam ci dzisiaj hortensję Grandiflora Przywiozę wkrótce. Pięknie wyszła z dużą ilością ziemi. Wzięłam się w końcu za rabatę na której rosła. W niedzielę w sukience było mi ciężko coś tam odkopać

Buziaki raz jeszcze za niedzielne spotkanie Było mega wesoło i przepysznie W poniedziałek pościłam Przepraszam, że nic ostatnio nie piszę. Roboty co niemiara, nie wiem w co ręce włożyć.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:41, 26 lip 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Aniu pięknie u Ciebie hortensje przy tarasie bomba! Pozdrawiam

Trochę się zmieniło. Rośliny nie za wiele ale podrosły. Teraz to widać zwłaszcza po tujach. Pamiętam jak je sadziłam. Obecnie mają cztery lata. To nie jest zbyt długi okres czasu ale widać kolosalną różnicę. Budleja też z dwóch gałązek rozrosła się taką.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:37, 26 lip 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Aniu, wszystkiego naj,najlepszego !
dużo radości życiowej i ogrodowej oczywiście ;:196 ;:196

Aniu na wzajem. Moje jeżówki dla Ciebie.

Kiedyś będzie tu ogród 22:36, 26 lip 2018

Do góry
Kasiu, Iwonko, Moniko, Jolu, Magdo, Aniu, Kasiu, Marto, Basiu, Justyno, Aniu, Iwonko, Sylwio, Mirko, Łucjo, Joanno, Anulko, Bożenko, Gosiu, Haniu, Elu ... dziękuję... bardzo Wam dziękuję za pamięć, za życzenia

Toszka napisał(a)
... teraz marzysz co chcesz, a one - te marzenia - mają moc spełniania się

Marzę ... i mam nadzieję , że kiedyś te marzenia się spełnią...

Jak wchodziłam na forum to były tylko marzenia o ogrodzie. Nie było żadnych realnych przesłanek do ich realizacji. Te ostatnie lata były koszmarne, pod wieloma względami... Ale były marzenia... marzenia o tym moim kawałku raju na ziemi. Może niedoskonałym, ale MOIM.

Jestem Wam ogromnie wdzięczna za pomoc, wsparcie, konstruktywną krytykę... Za to, że jesteście.

Wieczorkiem siedziałam z kawką w ręku...z widokiem na przyszłe oczko... czytałam wasze wpisy... I... wyszła tęcza...

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:33, 26 lip 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ten szpaler hortensji pod domem jest piękny
Będziesz na spotkaniu w Pęchcinie - to fajnie. Będę oglądać zdjęcia

Ewa na spotkaniu będę. Mam nadzieje, że nic się do tego czasu nie wydarzy. Zastanawiam się tylko czym ja porobię zdjęcia. Aparat w telefonie to masakra. Zazwyczaj robię zdjęcia e-Ma telefonem.

Rozchodnik deczko podrósł od zeszłego sezonu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies