Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:21, 14 paź 2018

Mala_Mi napisał(a)

No to czekamy.

Idę po prośbie, bo dziś tak sobie rozmawialiśmy o Tobie. Kiedyś się pytałam, ale nie do końca rozumiem.. możes mi zrobić foto jak masz posadzone lilie.. chodzi o te worki, jak to rozwiązane masz, że lilie wyrastają z tego worka. Z czego ten worek?
Bo rośliny przy brzegu super się wycina na zimę, ale lilie to porażka..

Aniu takie worki jak na ziemniaki z takiego białego tworzywa, nazwa mi uciekła choć wiem ze stale używana.Ziemia gliniasta zeby nie wypływała i mocne sznury z tworzywa po dwa do kazdego worka ale złozone podwójnie. Wyciągamy we dwoje i we dwoje wkładamy do jeziorka wtedy łatwo położyc dokładnie w tym miejscu gdzie sie chce.Nie wiem czy dobrze wyjaśniłam.
Bogdzia 21:22, 14 paź 2018

Waclaw napisał(a)

Lilie sadzone w workach? Ciekawie brzmi
Musiałem jakiś wpis przegapić.

Chyba tu wcale o tym nie pisałam ale mówiłam w audycji Mai.
basia3012 21:25, 14 paź 2018

Bogdzia napisał(a)

Chyba tu wcale o tym nie pisałam ale mówiłam w audycji Mai.

Bogdziu, czy twój ogród był u Mai? Który to odcinek? Chętnie odnalazłabym i obejrzała.
Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 21:26, 14 paź 2018

Dziękuje Wam za wpisy , nie bedę każdemu odpisywac za to starałam się wejsc do Was. Dwa wieczorne obrazki tego samego co wczoraj zostawiam.

Bogdzia 21:29, 14 paź 2018

basia3012 napisał(a)

Bogdziu, czy twój ogród był u Mai? Który to odcinek? Chętnie odnalazłabym i obejrzała.
Pozdrawiam serdecznie.

Był ale bardzo dawno juz nawet nie pamiętam który odcinek bo to było w 2012 lub 2013r , jednak w 2013 w pierwszy dzień Świąt wielkanocnych.Juz znalazłam 492, ale wystarczy wpisac w Google ,,Rododendronowe królestwo"
Alicja169 21:42, 14 paź 2018

Jak wiele uczę się z tego forum.
Bogdziu, dzieki za informację o sposobie jak trzymać lilie wodne, to spore ułatwienie do wyciągania ich z wody. Nigdy nie wyjmowałam wielkich donic w których mam je zanurzone, chyba że wodę spuszczam (mam takie instalacje hydrauliczne, które pozwalają na wymianę wody).
Już przekazałam eM-owi co go czeka na wiosnę

Piękne miedziane tło w Twoim ogrodzie
Bogdzia 21:51, 14 paź 2018

Alicja169 napisał(a)
Jak wiele uczę się z tego forum.
Bogdziu, dzieki za informację o sposobie jak trzymać lilie wodne, to spore ułatwienie do wyciągania ich z wody. Nigdy nie wyjmowałam wielkich donic w których mam je zanurzone, chyba że wodę spuszczam (mam takie instalacje hydrauliczne, które pozwalają na wymianę wody).
Już przekazałam eM-owi co go czeka na wiosnę

Piękne miedziane tło w Twoim ogrodzie

Ja mam od lat w workach , na wiosne powinam juz odmlodzic bo całe worki korzeniami przerosnięte ale to bardzo wygodne bo jesienią wyciagamy i obcinamy liście wtedy nie gnija pod woda , nie ma tyle gazów które zabijaja ryby i nie tworzy się tak dużo mułu, nie trzeba często czyscic dna.
popcorn 22:01, 14 paź 2018

Jakie widoki Rewelacja Pozdrawiam, Bożenko!
Waclaw 22:07, 14 paź 2018

Bogdziu,
ze wzruszeniem obejrzałem "Rododendronowe królestwo".
Wiedziałem, że jesteś ciepłą osobą jednak ta osoba którą zobaczyłem, naprawdę jest wyjątkowa. Tak bardzo się cieszę z tego, że mam możliwość kontaktowania się z Tobą. Korzystania z rad. Obrazy na filmie jednak daleko lepiej oddają piękno Twojego ogrodu.
A worki dotyczyły lilii wodnych. Ten temat też mnie interesuje ale poruszę go innym razem
Pozdrawiam
Katkak 23:11, 14 paź 2018

Bożenko te worki to jutowe może?