Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Na Łowieckiej 09:09, 28 lip 2015

Do góry
Chyba wiem gdzie mogłabym te ice dance posadzić Wysokość ich tam byłaby idealna. Powiedzcie mi jeszcze tylko czy te białe paski na nich są dosyć dobrze widoczne? I czy sprawdzą się w cieniu? (Nie takim głębokim ale jednak...)
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:48, 28 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Ha, ha to jest dopiero komplement ale na wiosnę będą tutaj zmiany. Jednak Ice Dance za duże do Red Baronów...

i masz pomysła co w zamian?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:27, 27 lip 2015

Do góry
Marto jakoś ogarniam, często macham literówki, ale jak na moje potrzeby to wystarczy, jedynie nie potrafię zapamiętać odmian host tutaj mam porażkę na całej linii

Białych lili nie mam, ale każda Orienpet od sprawdzonego sprzedawcy będzie dobra. Różowe... niech tylko odzyskam dostęp do wiosennego zamówienia to wręcz przybiegnę galopem z nazwami odmian, właśnie u mnie kwitną i są nieziemskie, a zapach również powala Jednej na pewno sporo domówię bo mnie zachwyciła

Agnieszko bardzo mi miło i fajnie, że się podoba

Mateusz lubię ten widok i rabatę

Ewo buksy toną w turzycach, Ice Dance, Evergold, Variegaa(prawie niewidoczna) i ptaie łapki. Uwierz mi, że mam sporo miejsc gdzie nie ma się czym zachwycać

Matro(tusiawka) bardzo dziękuje za zdjęcia grabów, na prawdę ogromnie mi to pomogło
Miło mi, że się podoba, ale bliski mojego wymarzonego ideału jest właśnie Twój ogród.

Kasiu do momentu gdy ogród był mniej zagospodarowany nadmiar kolorów mnie cieszył teraz strasznie mnie to męczy i na dodatek pojedyncze rośliny również. Plan do przyszłej wiosny to ograniczenie kolorów i żurawek, muszę ten ogród w dwóch miejscach bardziej uporządkować bo źle się tam czuję. Na dodatek wprowadzam rygorystyczny zakaz kupowania nowych roślin, teraz już na prawdę nie mam gdzie sadzić, a wszystko strasznie szybko się rozrasta.

Ilono bardzo mi miło

Bozga dziękuje
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:12, 27 lip 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Polinko ile lat mają Twoje ice dance? Mam roczne ale to są kurduple chyba muszę z nimi poważnie porozmawiać
Dobrze Cię widzieć w dobrej formie

A gracki to gdzie kupiłaś nigdzie ich nie widzę? A wstyd się przyznać nie mam ani jednego

Kasiu, Ice Dance kupowałam w tamtym roku. Ładne, duże sadzonki. Z jednej zrobiłam 4 A na jakim stanowisku i jakiej glebie masz ID.?

Gracki kupiłam trzy lata temu na alle...ale oczywiście kontakt mi zaginął.

Jeśli odbiją moje donicowe to będę miała na jesień ofertę grackowo-trawkową

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:44, 27 lip 2015

Do góry
atena35 napisał(a)

Ogród rzeczywiście wygląda jakby się urlopował Taki wypoczęty, dorodny, trochę spasiony Super.
Trawy wszystkie rozmiaru "G" jak gigant.
Nie pamiętam - te trawy to sadzone w tym roku? czy starszaki? 2 czy 3 latki Pytam o Red Barony i Ice Dance

A propos gracków w donicach.
Coraz częściej dochodzę do przekonania, że w donicach to tylko jednoroczne i kwitnące powinnam sadzić

Tosia z tego spasionego to się uśmiałam Dziękuję

Wszystkie trawy oprócz gracilimusów i Ice Dance mam od maja tego roku. ID kupowałam w tamtym roku, gracilimusy są u mnie trzeci sezon.
Gracki do donic to najgłupszy z moich dotychczasowych ogrodowych pomysłów..

takie sadzonki trawek kupiłam na początku maja tego roku. RB może miały 30 cm wzrostu.

21 maja posadzone.

A tak wyglądały w niedzielę

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:36, 27 lip 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Polinko ile lat mają Twoje ice dance? Mam roczne ale to są kurduple chyba muszę z nimi poważnie porozmawiać

ja też sie nad moimi zastanawiam, tez na wiosne sadzone mikrusy w stosunku do twoich Zmiany niesamowite,zazdroszczę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:34, 27 lip 2015

Do góry
Dobrze Cię widzieć w dobrej formie

A gracki to gdzie kupiłaś nigdzie ich nie widzę? A wstyd się przyznać nie mam ani jednego
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:27, 27 lip 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

mistrzostwo ! ładniej u Ciebie to wygląda niż na pinie z inspiracji

Ha, ha to jest dopiero komplement ale na wiosnę będą tutaj zmiany. Jednak Ice Dance za duże do Red Baronów...
Trawy i turzyce żółte 12:49, 27 lip 2015

Do góry
Dziękuję, posadzę ice dance,
Trawy i turzyce żółte 12:41, 27 lip 2015

Do góry
hakone przypala, musi mieć chociaż odrobinę ochrony przed patelnią.

U mnie świetnie na patelni rośnie turzyca Ice dance, ale mam wilgotne gliniaste podłoże.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:22, 27 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ogród po urlopie

Ogród rzeczywiście wygląda jakby się urlopował Taki wypoczęty, dorodny, trochę spasiony Super.
Trawy wszystkie rozmiaru "G" jak gigant.
Nie pamiętam - te trawy to sadzone w tym roku? czy starszaki? 2 czy 3 latki Pytam o Red Barony i Ice Dance

A propos gracków w donicach.
Coraz częściej dochodzę do przekonania, że w donicach to tylko jednoroczne i kwitnące powinnam sadzić
Zielona odskocznia 21:53, 26 lip 2015

Do góry
Pięknie a babcine kwiatki powoli wracają do łask, ja też lubię

Ice Dance tak szybko się rozrasta?
Masz może w nadmiarze? Szukam takich co szybko przybierają na wadze
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:35, 26 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A czemu Danusia odradziła graby? Bo a o nich wlasnie pomyślała dla mnie szpaler z kulistych drzew w takiej ilości to chyba troche za duzo. No i niestety u mnie umbry padają... A miedzy kostki dałabym trawy niewysokie - troche wyższe od kostek bukszpanowych - ja mam np w podjeździe kostki z Carex cię dajce i uważam ze to dobre połączenie. Poza tym ona jest zimozielona i szybko sie rozrasta.
A moze byś te drzewa zgrupowała np 3 razy po 3 sztuki?

Ice dance carex podoba mi się.A odnośnie tych drzew 3x po 3 to nie wiem.Wiśnie wtedy odpadają bo sie tyle tam nie zmiesci w takich odstepach.
No nie wiem sama może ktoś doradzi?
Zielona odskocznia 10:18, 26 lip 2015

Do góry
Sadzone na jesień 2014 Ice Dance

sadzone na wiosne 2015

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:57, 26 lip 2015

Do góry
Jadwiszko fakt ptasie łapki są zwiewne i delkatne w dotyku, Ice Dance to potffory

Paweł nie ma co szukać, zrobię Ci listę

Iwonko bardzo mi miło

Izo dziękuje

Karolino miło mi to słyszeć lecę zobaczyć co tam złowiłyście
Czasem słońce czasem deszcz 07:58, 26 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Noooo dosadź tam jeżówki i pokaż fotę
Bo ja właśnie planuję zamienić Ice Dance na Evergold i dać w nie jeżówki...
Tylko nie umiem sobie tego wyobrazić

jak dla mnie evergoldy są za kolorowe że łączyć je z jezówkami, one lepiej pasują do zielonych roślin, które rozjaśniają, ale może na bylinowej rabacie byłoby nieźle...
Czasem słońce czasem deszcz 07:53, 26 lip 2015

Do góry
Noooo dosadź tam jeżówki i pokaż fotę
Bo ja właśnie planuję zamienić Ice Dance na Evergold i dać w nie jeżówki...
Tylko nie umiem sobie tego wyobrazić
Moja codzienność - ogród Oli 23:18, 25 lip 2015

Do góry
Moje Ice Dance też potfory w tym roku.
Fastigiata, nie poznałam, mój jakiś jaśniejszy. Pytam o trawki bo mam ochotę posadzić jakieś pomiedzy kulki i pod graba.
eM dokupil mi jeszcze 4 buksy, ale ciut mniejsze .
Moja codzienność - ogród Oli 23:01, 25 lip 2015

Do góry
agam napisał(a)

Wszystko lśni, uwielbiam zdjęcia Twojego ogrodu.
Co to za drzewko? Jakimi trawami podsadzone?
Byłaś po buksy?
O kominku nic nie napiszę, eMowi też nie pokażę bo będzie chciał mój pseudo warzywnik zlikwidować .

edit
zapomniałam zapytać o trawę pod milorzębami?

Dziękuję
Aguś to graby Fastigiata w nogach berberysy Bagatella a na reszcie sesleria jesienna tylko bidula nie może się rozrosnąć bo turkucie się na nią uwzięły... dziwne bo skalnej nie tykają wrrrrrrrrr
Na razie się wstrzymuję z zakupami

pod miłorzębami Ice Dance potfory
foto czerwiec 2014

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:15, 25 lip 2015

Do góry
Łukasz te turzyce są przepiękne u Ciebie. Ptasie łapki tak delikatniej wyglądają w porównaniu z Ice Dance - cudo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies