Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

amelia_b 12:06, 01 sie 2015

Karol99 napisał(a)

Piękny ten murek.

Dziękuje Karol teraz to on jest dopiero ładny, wtedy był koszmarny strasznie zle dobrałam rośliny, dopiero tu dziewczyny mi poradziły żeby posadzić róże, lawende a potem dosadziłam też rozchodnika. Z tego pierwszego nasadzenia zostały tylko trawyA moim najgorszym pomysłem było podadzenie tam brzóz, łudziłam sie że dadzą mi cień poszlam za radą dziewczyn i przesadziłam Ciesze się że to zrobiłam
amelia_b 12:18, 01 sie 2015

Kupiłam dzis u siebie na targu cebulki czasnku ozdobnego, ale tylko 6 szt i tulipany icecream
iwka 14:21, 01 sie 2015

dobre i te 6 sztuk, i tak będziesz dokupywać a te tulipany to piękne są
amelia_b 14:29, 01 sie 2015

Widziałam na O. w którymś z ogrodów zestawione z trawa chyba milk chocolate i to było pod miłorząbem japońskim. Tego moście mam z przodu,a pod nim turzyca ice dance i mi za żółto
Karol99 15:16, 01 sie 2015

amelia_b napisał(a)

Dziękuje Karol teraz to on jest dopiero ładny, wtedy był koszmarny strasznie zle dobrałam rośliny, dopiero tu dziewczyny mi poradziły żeby posadzić róże, lawende a potem dosadziłam też rozchodnika. Z tego pierwszego nasadzenia zostały tylko trawyA moim najgorszym pomysłem było podadzenie tam brzóz, łudziłam sie że dadzą mi cień poszlam za radą dziewczyn i przesadziłam Ciesze się że to zrobiłam

Pewnie, że brzozie będzie lepiej w gruncie. Moje sądziłem takie malutkie, a teraz bardzo szeroki parasol utworzyły
amelia_b 15:32, 01 sie 2015

O tu chce posadzić trawe milk chocolate, i tulipany icecrame, a potem po tulipanach posadziłabym kosmos czekoladowy i w planach mam 3 kule z bukszpanu bo z drugiej strony mam 5 "niby" kulCo wy na to? i do zagospodarowania mam jeszcze to co ciągnie się do ogrodzenia na samą myśl mi ręce opadają a ja ciągle z tyłu siedze i wyjść nie moge

Marga 11:29, 02 sie 2015

amelia_b napisał(a)
O tu chce posadzić trawe milk chocolate, i tulipany icecrame, a potem po tulipanach posadziłabym kosmos czekoladowy i w planach mam 3 kule z bukszpanu bo z drugiej strony mam 5 "niby" kulCo wy na to? i do zagospodarowania mam jeszcze to co ciągnie się do ogrodzenia na samą myśl mi ręce opadają a ja ciągle z tyłu siedze i wyjść nie moge

Ręce to by Ci dopiero opadły jak byś miała front taki jak mój; plac budowy rozjeżdzany przez ciężarówki, a wszędzie palety i folia. Już masz bardzo ładnie, a teraz to tylko kosmetyka została
Trawy i bukszpany na rabacie? Będzie ładnie
iwka 11:48, 02 sie 2015

trawki czekoladowej nie znam, ale wygoglałam i fajna jest, z kosmosem może być fajnie bo on ma zielone ładne liście i tworzy nawet sporą kępę tylko nie wiem, czy właśnie nie trzeba będzie czymś tej rabaty rozjaśnić
amelia_b 23:05, 02 sie 2015

Iwka trawke ja mam jak podziele swoje kępy na wiosnę to będe mieć sześć dorodnych kępekTam rosnie turzyca evergold i hakanechloa i miłorząb oczywiście który potem będzie żółty a potem łysy
MirellaB 18:35, 03 sie 2015

Oj żadnej z tych roślin nie znam
Wygoglowałam tą trawę i ja nie lubię brązowych traw, ale faktycznie w połączeniu z kosmosami czekoladowymi to może super wyglądać

A wiosną jak zakwitną tulipany to ta trawa już jest czy dopiero startuje?