Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:12, 24 mar 2014

Do góry
trzcinniki z czosnkami i jeżówką, tej ostatniej jeszcze nie widac ale już ruszyła

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:10, 24 mar 2014

Do góry
Dziweczyny nic sie nie dzieje, wszytsko jest ok, wolne miałam

Najpierw fotki:

Kupiłam dwie kulki bukszpanowe i sobie przymierzyłam do donicy z rury z PCV:

Mój parapet w kuchni:

Widok z okan w jadalni

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:06, 24 mar 2014

Do góry
AgnieszkaW........w sezonie będzie już nieźle

bartel_luberda.........Beatko, na forum wszyscy szaleją za buksikami, ja nie cierpię ich zapachu, ale to super roślina

jagoda99............koniecznie bierz rozwód cóż, ludzie są różni, może on jest chory?

malkul.........chyba się uda

Mala_Mi..............tak, ta małą zlikwidowana, rośliny stamtąd, czyli; szafirki, lawendy, tulipany, judaszowiec, powędrowały w inne miejsca, a bukszpany wylądowały na bukszpanowej, pomiędzy nie dałam trawy i żurawki

Pola.......mozolnie idzie, ale warto było to zmienić, cisów za mało, mus 25 dokupić

Marzenko.......przekazałam,; busiki poszły w te puste miejsca, pomiędzy trawki, żurawki i szafirki z tulipanami

Bogdziu....zdrowie psychiczne też trzeba leczyć, ale biorąc pod uwagę nastawienie społeczne, ludzie wstydzą się..za rabatki dziękuję

KasiaWB....my ogrodnicy ciągłe rewolty robimy, długo to potrwa, ale liczę, że chociaż wyjdzie, oby zdrowie było

takie kępy dzielę, będzie sporo sadzonek, oby się przyjęły reszta jeszcze nie wykopana

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:31, 22 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Obejrzałam tu http://catalogues.metro-group.com/gazetka-promocyjna-makro/artykuly-przemyslowe-dla-ciebie-i-twojej-firmy-8/page/4-5 ale nie ma za 220zł

To ten, na samym dole. Podałam cenę z VAT. Jest małym drukiem.

U nas się sprawdziły te leżaki. Na zimę można złożyć i schować.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:46, 22 mar 2014

Do góry
Witaj Malkul,

Przyłączam sie o pytania dotyczące tarasu. Jak wygląda drewno po roku użytkowania i ostatniej zimie?
O ile pamiętam zastosowaliście termodrewno, ale nie pamiętam gatunku. Przymierzam się do budowy tarasu i zastanawiam się nad modrzewiem syberyjskim bądź termodrewnem z jesionu. Jaki olej zastosowaliście? Byłabym wdzięczna za fotki z budowy

No i najważniejsze na końcu, super fajna ta szklarnia i w ogóle wszystko co tu widzę. Podziwiam siłę, wytrwałość, tempo prac i zaangażowanie (wyszło patetycznych, ale co tam, pochwały się należą

pozdrawiam
Kasia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:11, 21 mar 2014

Do góry
http://allegro.pl/lezanka-lezak-ogrodowy-aluminiowy-na-kolkach-hit-i4070301492.html

wróce jutro bo padam na pysk,
Ogród u stóp klasztoru 21:26, 21 mar 2014

Do góry
ANIU DS----jak ty możesz myśleć że ktoś o tobie zapomina , wszak tu nasz guru od róż jesteś ......

BETKA --- no cóż do przedogródka zabieram się już któryś rok . założony bowiem wtedy jak o zasadach projektowania nie miałam zielonego pojęcia ...na razie czekam na przyłącz do kanalizacji a z tego co widzę mogę sobie chyba jeszcze rok poczekać ..jakaś masakra ...

ELŻBIETA -G---- proszę ..pytaj zawsze ..lepiej zapytać jak spartolić sprawę ...

MALKUL------ witam koleżankę i pozdrawiam

TESSKO ---- ja to cały czas się edukuję a w końcu teraz dużo rzeczy zapisuję , bo głowa jakaś pokręcona

TUSIALA --
skład owadofosu ----Chloropiryfos: tiofosforan 0-3,5,6-trichloropirydyn-2-ylo-0,0-dietylu (związek z grupy fosforoorganicznych) 480 g w 1 litrze środka

skład dursbanu ----Chloropiryfos: tiofosforan 0-3,5,6-trichloropirydyn-2-ylo-0,0-dietylu (związek z grupy fosforoorganicznych) 480 g w 1 litrze środka.

sama widzisz że to jeden związek chemiczny tylko pod dwoma innymi nazwami handlowymi ...wybór należy do ciebie ...

ANNA-G--- Aniu ja zawsze zamawiam z gołym korzeniem ale myślę że jeżeli zamówisz już i zrealizują to zamówienie już to ok. ale jesli ci przyjdą róże z gołym za dwa tygodnie to już nie radzę teraz zamawiać tylko na jesień .ale zamówienie na jesień zawsze składam w sierpniu a na wiosnę to składam w styczniu żeby przyszły początkiem marca ..w doniczkach strasznie drogie mają ...chyba że to dla ciebie nie robi różnicy to oczywiście że w doniczce o tej porze lepsze .....zaznaczam że chodzi o porę sadzenia a nie że lepsze okazy , bo to już trochę późno do zamawiania z gołym korzeniem . zadzwoń i upewnij się ile termin realizacji zamówienia .

RENCH ---- ostnice już ścięłam tydzień temu . w tym roku są zieleniutkie ...a rozplenicę jak masz dużą to dziel teraz ...jak ruszy to już za późno ...choruje potem cały sezon i dopiero za rok się opamięta ...czasami nawet pada jak dzielisz mały okaz , ale zostawiamy wtedy korzeń w ziemi i czekamy rok ,
zdarza się że na następną wiosnę korzenie budzą roślinkę do życia . w zasadzie każdej padniętej roślinie daję rok na pobudzenie do wzrostu . tak się też dzieje jak rozmnażasz trawy w pełni lata ...padają części nadziemne a dopiero na wiosnę puszczają od korzeni
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:17, 21 mar 2014

Do góry
Irenko niesamowite zmiany u ciebie. ale pięknie Podziwiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:03, 21 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ania co tam w Twojej szklarni?

W mojej szklarni..... rośnie lotos... a przynajmniej mam nadzieję, że będzie chciał łaskawie rosnąć i zakwitnąć..jak nie to sie wkurzę.. pół dnia, albo lepiej sie z nim szarpałam... na pysk padam.. zapomniałam nałożyć rękawic i łapki mam w nadmanganianie potasu... kręgosłup nie mój.....
Ni i pół metra zagonku rzodkiewki wschodzi.. na więcej nie ma miejsca, muszę uprzątnąć poskładane rupiecie.. Na razie eksmisję dostał stół i krzesła.. ławki muszę zaimpregnować, wiec stoją..

Ogród Tosi 18:35, 21 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Tosiu -ślicznie tej wiosny u ciebie.Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:58, 21 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Obejrzałam tu http://catalogues.metro-group.com/gazetka-promocyjna-makro/artykuly-przemyslowe-dla-ciebie-i-twojej-firmy-8/page/4-5 ale nie ma za 220zł
179 netto
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:53, 21 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ana foto deseczek:

dzienki to wosk, olej czy co? i jak Ci się sprawuje
W Gąszczu u Tess 09:51, 21 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ładna bardzo ta kula bukszpanowa i ciekawa donica

A dziękować
Donice (bo są dwie) to ecolite polnixa, takie jakie ma Madżenka a ostatnio kupiła Syla.
Dla odmiany czas na zmiany... 09:47, 21 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ja w atym roku tez aksamitki bezpośrednio do gruntu a moaj sałata tez lichutka niesztety, ale ją przepikowałam głębiej i na razie stoi

to może ze swoimi tez tak zrobię...zobaczę...najwyżej podsypię im troszkę więcej ziemi....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:44, 21 mar 2014

Do góry
Madzia wielkośc płyty to 6X4 akurat te co my mamy tak braliśmy aby nie było odpadów.

Jednakże jest DUŻE ALE:
mianowicie, mój em niestety nie wiedział że płyty należy daweać tak aby kanalikach w pionie a nie w poziomie bo nie mam potem jak para uciekać i pleśneije w kanalikach i teraz mamy podwójna robotę bo albo musimy zmienić albo dobrze uszczelinić. decyzja jeszcze nie zapadła ale nei am lekko

reszta na priv
Dla odmiany czas na zmiany... 09:41, 21 mar 2014

Do góry
Ja w atym roku tez aksamitki bezpośrednio do gruntu a moaj sałata tez lichutka niesztety, ale ją przepikowałam głębiej i na razie stoi
W Gąszczu u Tess 09:39, 21 mar 2014

Do góry
Ładna bardzo ta kula bukszpanowa i ciekawa donica
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:38, 21 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Magda- tak sami spawaliśmy z profili alu.
Poliwęglan mamy z firmy Antalis. Mamy b. Duże upusty tam więc jak będziesz zainteresowana zakupem to pisz

Gosiu próbujemy zrobić szybką kalkulację jakiej wielkości są te płyty i jaka była ich cena ?(jeśli możesz ją podać)
Pszczelarnia 09:38, 21 mar 2014

Do góry
Trzymam rękę na pulsie aby niczego tu nie przegapiś i pozdrawiam Ewciu
Ogród Magdalenka 09:37, 21 mar 2014

Do góry
Czekam na sadzenie grabów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies