Magnolia i mnie ostatnio pomogła- dzięki niej będzie obwódka z szałwi deep blue niebiesko będzie! Dobrze, że ja mamy
Zaglądam Pszczółko i ślad zostawiam.
Mi też się marzą takie klimaty naturalne jak u Ciebie- i ten dom i ogród i kamienne stoły....myśle, ze byłabym szczęśliwa w takim raju...
Kolejne rewolucje ogrodowe Trzymam kciuki, koncepcja bardzo mi się podoba, dodałaby jeszcze ciemierniki z białymi kwiatami, które rozjaśnią rabatę wczesną wiosną, polecam korsykańskiego, pięknie się rozrasta, kwiaty wielkie, długo kwitnie no i liście zimozielone, wielkie
--trzmielina oskrzydlona docelowo ma ok 1,5 m więc powinna znaleźć się w wyższym piętrze a nie z przodu , tak samo tawuła wczesna to olbrzym krzew ok. 1, 70 m.i ok. 2 m szerokości .zasłoni całkowicie miscanta morning light. rośnie szybko i zajmuje dużą powierzchnię .z niej w tej rabacie w ogóle bym zrezygnowała -pięknie wygląda jako soliter .
---hosta patriot docelowo też jest ok. 70 cm szeroka a z kolei berberys admiration po 7 latach ma zaledwie ok 40 cm szerokości i tyleż samo wysokości ....ładnie wyglądałby w kupkach po 3 jak rytmicznie powtarzający się akpocent ale koniecznie z przodu w towarzystwie np, morning light a nie host , bo go zakryją po prostu
----dobry duet hakone i turzyca bronze ale ta wzniesiona ..nie ta fontannowa niska . bo ta powinna być o 1 piętro wyższa
--tawulec zasłoni rozchodniki i wejdzie na trzmielinę to okrywowa roślina .....ale wcale nie niższa od rozchodników .
generalnie przeanalizuj jeszcze raz dobrze docelowe wysokości roślin , bo turzyca też będzie zasłonięta przez rozchodnik a rozchodnik zasłoni trzmielina oskrzydlona ...czyli wszystko jest na odwrót ..
Ewka sory , że się wtrącam...ale za kilka lat musowa przebudowa tej rabaty . a chyba tego nie chcesz ...
dobra ...zmykam do dostane po głowie i mnie pogonisz anie ma gdzie uciekać