Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:18, 24 mar 2014

jotka napisał(a)
Irenko, to nic dziwnego, że przy takiej glebie dobrze rosną Ci roślinki
A ta Twoja sunie to niezła aparatka - wie jak Cie w gości zaprosić

To prawda, Niemcy to dobro z Ukrainy nawieźli, potem powódź, też mimo szkó, użyźniła glebę, a wszystko tam ileś lat wolne od sadzenia było, to pokarmu nie brakuje..
Jolu, nawet nie wiesz jaka aparatka, zabiera donice, wyciąga kwiaty, które sadzę, oczy muszę mieć wkoło głowy, gorzej, jak z dzieckiem!

dla ciebie Jolu pachnąca mahonia i śliczne listeczki trzmieliny japońskiej

i forsycja, w końcu uformowałam z niej kulę

Milka 12:29, 24 mar 2014

hanka_andrus napisał(a)
Nie domyślasz się, że jej też łapki mokną i chce wyprosić kaloszki na swe nóżki?

A twoje jej bardzo kolorystycznie chyba odpowiadają? Wszystko Tobie ładnie urośnie po takiej staranności przy wsadzaniu. Trzymam kciuki za efekty. Wiosnę masz cudowną!

Haniu, chyba tak mus jedną parą się podzielić
gdzies kiedyś o tych korzeniach usłyszałam i coś w tym jest, te co wsadzone bez rozluźniania, tak samo wykopiesz, te które rozdzielam, zupełnie inaczej
deszcz w samą porę podlewa, to co przesadzam i sadzę, dziś dalej M. sadzi i jednocześnie tu zaczął
za cisami są piwonie i róże, póki co ich nie widać
mira 12:34, 24 mar 2014

stąd wykopuje brunery i od razu dzielę, a potem wyrównywanie, łatanie i dosiewka trawy

Irenko u Ciebie brunera kwitnie ? szok

a na tym pierwszym zdjęciu widzę jakąś fajna kaczkę i cudną donicę chyba - pokaż
mira 12:36, 24 mar 2014

o i zakątek ze schodkami cudny się robi - ale klimat świetny
Milka 12:38, 24 mar 2014

kaisog1 napisał(a)
Irenka racja. Jak nie szczekają stale to się na prawdę dziwię.... Facet musi mieć coś z głową nie tak! Mam nadzieje, że poniesie konsekwencję.

Gosiu, wiesz ile takich spraw mają, multum...

całą energię dałam tu, szkoda jej tracić na kogoś niedobrego..
ognisko widać centralnie, nadal do zrobienia, ale koncepcja nieustalona, póki co będzie rzucac się w oczy..

ale można w inne miejsce wzrok skierować i już

w donice posieję zioła, zamiast jednorocznych kwitów
Milka 12:41, 24 mar 2014

mira napisał(a)
o i zakątek ze schodkami cudny się robi - ale klimat świetny

W końcu będzie, tak jak miało być, wchodzisz schodami, masz brukowaną alejkę i schodzisz z drugiej strony
mira 12:46, 24 mar 2014

Fajnie

a w donice zioła powiadasz ? też tak myślałąm ale zioła ładne są jak są zwartą kupką i cały czas uroku nie mają
więc zdecydowałałam robię zielnik taki na stojaku z doniczkami , a duże donice po całym ogrodzie obasadzę trochę bylinami a trochę jednorocznych kupię -
Milka 12:51, 24 mar 2014

mira napisał(a)

Irenko u Ciebie brunera kwitnie ? szok

a na tym pierwszym zdjęciu widzę jakąś fajna kaczkę i cudną donicę chyba - pokaż

Juz od tygodnia kwitną, teraz malutkie, ale zaraz będą giganty, z jednej wychodzi mi 6 sporych sadzonek, a w sumie mam tu 8 kęp
w sezonie jest taka wysoka
tego już nie ma, zlikwidowane
akurat nie mogę znaleźć tej donicy i kaczek, przy okazji pewnie wpadną, to pokażę; Dzidce też kupowałam te kaczki
Milka 12:53, 24 mar 2014

mira napisał(a)
Fajnie

a w donice zioła powiadasz ? też tak myślałąm ale zioła ładne są jak są zwartą kupką i cały czas uroku nie mają
więc zdecydowałałam robię zielnik taki na stojaku z doniczkami , a duże donice po całym ogrodzie obasadzę trochę bylinami a trochę jednorocznych kupię -

no faktycznie w tym lekki problem, dlatego może jeszcze pomyślę....chciałam, aby M. zrobił mi donicę ze skrzyni, wybielę, zaolejuję, dorobi mi od spodu kółka i będę ją mogła dowolnie ustawiać i w takiej jednej miałabym wszystkie zioła
Milka 13:06, 24 mar 2014

AgnieszkaW........w sezonie będzie już nieźle

bartel_luberda.........Beatko, na forum wszyscy szaleją za buksikami, ja nie cierpię ich zapachu, ale to super roślina

jagoda99............koniecznie bierz rozwód cóż, ludzie są różni, może on jest chory?

malkul.........chyba się uda

Mala_Mi..............tak, ta małą zlikwidowana, rośliny stamtąd, czyli; szafirki, lawendy, tulipany, judaszowiec, powędrowały w inne miejsca, a bukszpany wylądowały na bukszpanowej, pomiędzy nie dałam trawy i żurawki

Pola.......mozolnie idzie, ale warto było to zmienić, cisów za mało, mus 25 dokupić

Marzenko.......przekazałam,; busiki poszły w te puste miejsca, pomiędzy trawki, żurawki i szafirki z tulipanami

Bogdziu....zdrowie psychiczne też trzeba leczyć, ale biorąc pod uwagę nastawienie społeczne, ludzie wstydzą się..za rabatki dziękuję

KasiaWB....my ogrodnicy ciągłe rewolty robimy, długo to potrwa, ale liczę, że chociaż wyjdzie, oby zdrowie było

takie kępy dzielę, będzie sporo sadzonek, oby się przyjęły reszta jeszcze nie wykopana