ANIU DS----jak ty możesz myśleć że ktoś o tobie zapomina , wszak tu nasz guru od róż jesteś ......
BETKA --- no cóż do przedogródka zabieram się już któryś rok . założony bowiem wtedy jak o zasadach projektowania nie miałam zielonego pojęcia ...na razie czekam na przyłącz do kanalizacji a z tego co widzę mogę sobie chyba jeszcze rok poczekać ..jakaś masakra ...
ELŻBIETA -G---- proszę ..pytaj zawsze ..lepiej zapytać jak spartolić sprawę ...
MALKUL------ witam koleżankę i pozdrawiam
TESSKO ---- ja to cały czas się edukuję a w końcu teraz dużo rzeczy zapisuję , bo głowa jakaś pokręcona
TUSIALA --
skład owadofosu ----Chloropiryfos: tiofosforan 0-3,5,6-trichloropirydyn-2-ylo-0,0-dietylu (związek z grupy fosforoorganicznych) 480 g w 1 litrze środka
skład dursbanu ----Chloropiryfos: tiofosforan 0-3,5,6-trichloropirydyn-2-ylo-0,0-dietylu (związek z grupy fosforoorganicznych) 480 g w 1 litrze środka.
sama widzisz że to jeden związek chemiczny tylko pod dwoma innymi nazwami handlowymi ...wybór należy do ciebie ...
ANNA-G--- Aniu ja zawsze zamawiam z gołym korzeniem ale myślę że jeżeli zamówisz już i zrealizują to zamówienie już to ok. ale jesli ci przyjdą róże z gołym za dwa tygodnie to już nie radzę teraz zamawiać tylko na jesień .ale zamówienie na jesień zawsze składam w sierpniu a na wiosnę to składam w styczniu żeby przyszły początkiem marca ..w doniczkach strasznie drogie mają ...chyba że to dla ciebie nie robi różnicy to oczywiście że w doniczce o tej porze lepsze .....zaznaczam że chodzi o porę sadzenia a nie że lepsze okazy , bo to już trochę późno do zamawiania z gołym korzeniem . zadzwoń i upewnij się ile termin realizacji zamówienia .
RENCH ---- ostnice już ścięłam tydzień temu . w tym roku są zieleniutkie ...a rozplenicę jak masz dużą to dziel teraz ...jak ruszy to już za późno ...choruje potem cały sezon i dopiero za rok się opamięta ...czasami nawet pada jak dzielisz mały okaz , ale zostawiamy wtedy korzeń w ziemi i czekamy rok ,
zdarza się że na następną wiosnę korzenie budzą roślinkę do życia . w zasadzie każdej padniętej roślinie daję rok na pobudzenie do wzrostu . tak się też dzieje jak rozmnażasz trawy w pełni lata ...padają części nadziemne a dopiero na wiosnę puszczają od korzeni