Nie idż tą drogą.....
Zdecydowanie lepsze serby...
Wiele żywopłotów ze świerków pospolity oglądałam , to drzewo nie nadaje sie na żywopłoty, nigdy nie bedzie regularne ani piekne a gdy sie strzeje i jest ogromy to dopiero trudno go utrzymać w ryzach..
Jestem za projektem Danusi, lepiej zmienic raz uklad ogrodu niz 10 razy... Dlatego zdecydowałam się na projekt układu rabat a teraz wewnątrz tych rabat sobie zmieniam, przesadzam z flanki na flanke.
Ja też lubię gemeotrię, dlatego te duże koła mi sie podobają. Male kola z pewnoscią są niepraktyczne i wymagaja dużej ilosci pracy. Koła i duże pólkola to wg mnie tajemnica sukcesu kazdego ogrodu. W poprzednim ogrodzie mialam kola i połkola dlatego teraz kwadraty
Uff a ja jej na zdjeciach wypatrywalam....
Nie popełniaj błędu z pecherznicą... Ona potrafi urosnac do wysokosci 2,5 m, jest ekspansywna, szybko rosnie, szybko starzeja sie jej pędy. W tak reprezentacyjne miejsce sie nie nadaje......
Teraz stwierdziłaś, że zmarzła czy rok temu? Perovskia póżno rusza. Mimo że wiosna u mnie na całego (kwitna forsycje, zaczynają kwitnąc magnolie) perovskia jeszcze w śnie zimowym, ale juz ją przycięłam.
Taka Temperatura musi być gleby, nie powietrza. Własnie dlatego sie nie zdecydowałam na te "ciepłe" nicienie... I podlewać trzeba cały czas aby gelba była wilgotna