U mnie tylko podmuchy. Żywej duszy nie było na dworze a ja w najlepsze róże sadziłam.
Ana, jakie masz odmiany hortensji w ogrodzie? Limelighty, Vanilla Fraise, jeszcze jakieś? W jakim towarzystwie bliższym i dalszym? Możesz zrobić taki wpis skrótowy? Zaczęłam porządkować swoje i utknęłam.
Limlight mam w dwóch miejscach w szpalerze
jedna na tle thuj, w nogach żurawka georgia peach i trawka frosted curls obok miskant Gracilimus, z drugiej strony red baron
druga na tle domu w nogach runianka, begonia i funkia niebieskawa (nie pamiętam nazwy) obok miskant Variegatus
Vanilla Fraise
Za Sebr, miskanty Gracilimus, przed rozchodnik i żurawka Smoth Comfot
mam jeszcze Pinki Whinki (sadzone w tamtym roku) pod brzozami, posadzone luźno nie w szpalerze w towarzystwie Gracilimusów
U nas dzisiaj całkiem przyjemnie +11 ,przesadzałam z M dorodne rh i rąk nie czuję ale jestem cała happy że mam to już za sobą ,zostało mi przesadzanie bergeni i trzmielin,Ana jutro zrobię zdjęcie wychodzącej koronie cesarskiej ,bo dzisiaj w ferworze walki z rh zapomniałam
Ja tu kwiatki wpadam oglądać z ty o F16 piszesz ....maszyną grabiłaś ...czy ręcznie ??
ja w czwartek się zabieram ....maszynę mam pożyczoną przez dobrych ludków ...jeszcze mi ją przywieźli.
Kondzio pójdzie do nieba .... ....
myślałam że nie będę robić wertykulacji tylko najęłam dziewczynę do grabienia ...ale nie wypaliło ...słabo pograbione trawnik zbity ...muszę maszyną wertykulować ..