Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu ogród 11:29, 14 wrz 2018

Do góry
Wreszcie odzyskałam pełnowymiarowy internet (i to jedyna dobra rzecz w tym tygodniu ) to ujawnię wam moich terminatorów robiących pogrom w ogrodzie.

choć wygląd niewinny...

tu z osobistym dronem

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:20, 14 wrz 2018

Do góry
Wczoraj nareszcie popadał trochę deszcz a dziś mam takie obrazki

Kiedyś będzie tu ogród 11:19, 14 wrz 2018

Do góry
mikina34 napisał(a)

I wszystko jasne, nie tylko ludziom odbija z powodu gorąca
U nas od wczoraj wieczorem niezwykłe zjawisko: deszcz

To tylko mnie deszcze omija? Ani kropelki...
Jakby mi ktoś jeszcze w zeszłe (też przecież suche) lato powiedział, że u mnie będą roślinki z suszy padać to bym go do specjalisty wysłała. A teraz...

Toszka napisał(a)
Też już miałam wrażenie, ze robi się u nas druga Atacama

U mnie już jest... Zero deszczu... masakra...

Ogród w Klein Kottorz 11:17, 14 wrz 2018

Do góry
A to moja mama, lat 92,5. Prosiła, żeby zrobić jej zdjęcie na tle hortensji.

Ogród z rzeźbą 11:14, 14 wrz 2018

Do góry
Zana napisał(a)

Te naparstnice nie rosną wysokie, kwiatostany mają tak ok. 50-60 cm wysokości. Ale mają tę zaletę, że to są naparstnice bylinowe, wieloletnie. Nie takie dwuletnie powszechnie znane. Po ścięciu kwiatostanów po głównym kwitnieniu, wypuszczają jeszcze pojedyncze kwiatki przez całe lato.

O Anulka, a jak rozpoznać te bylinowe??? Bo wsadziłam wiosną takie piękne na frontowej, kwitną cały czas bez przerwy i tylko mi żal, że w przyszłym roku ich nie będzie...A może to te, co Wasze???
Edit: ależ tu masz zesatwienia tych limonkowych odcieni z zielonościami... Ta zielonożólta niewielka trawka - jak ma na imię??
Ogród z uśmiechem 11:01, 14 wrz 2018

Do góry
Jeżówki jeszcze trochę kwitną.Gdyby nie ta susza cieszyłyby pewnie trochę dłużej.

Ogród z uśmiechem 10:58, 14 wrz 2018

Do góry
Jednak miscant Memory bije inne na glowę. Mam trzy kępy ale na pewno muszę albo je jeszcze rozmnozyć albo dokupić nowe.

Hortensje Limelight rozrosły sie tak, że zasłoniły miscanty. Wiosną czeka mnie przesadzanie

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 10:49, 14 wrz 2018

Do góry

Koniec lata, koniec kolorów a ja postanowiłam utrwalić kolory na komodzie.
Ogród z uśmiechem 10:48, 14 wrz 2018

Do góry
Dla Kasi, zdjęcia hakonek kupionych na targach

Jedna:

Druga:
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:48, 14 wrz 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Kasiu, masz tak pięknie, że widzę oczyma duszy mojej, jak Ci każdy przechodziń zatrzymuje się i wzdycha zaglądając przez siatkę... Ja bym tak robiła za każdym razem, przechodząc!
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:46, 14 wrz 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

A może bluszcz na siatkę, trochę przsłonił by Ci tą sąsiednią łąkę kwietną
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:43, 14 wrz 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Ha, zobaczyłam ten rząd trzcinników i mruczę pod nosem :"Ciekawe, jak długo wytrzyma i nic pod nimi nie posadzi".., za dwie strony planowanie tego, co w nogach trzcinników można by, szło już pełną parą...Tak, że tego... Wyszło pięknie! Ale coś malutkiego w nóżkach na pewno się zmieści
Tu narazie jest ściernisko... 10:39, 14 wrz 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Ale sa też przyjemne rzeczy. Dzięki Zoji zrobiłam dzisiaj tourne po B. i udało mi się upolować kilka łupów. Oprócz tego dostałam od sąsiadki wiaderko cebul ziemiwitów bo jej sie nie chce sadzić

Tez kupilam te narcyzy, one drobniutkie sa, ale slicznie pachna.
Ps, dzieki za wizyte u mnie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:31, 14 wrz 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Co za widoki! Wanilka oszałamiająca. Jak patrzę na Twoje uporządkowane rabaty to wstydzę się trochę mojego misz maszu

Jak kicia się zadomowiła? Moya wytrzymała by jej nie zjeść?

Co Ty mówisz Gosiu? Masz tak piękny ogród i te Twoje zdjęcia...
Aż dech zapierają.
Kicia się super zadomowiła i już nie ma problemu z jedzeniem. Kiepsko jadł, ale to zapewnie z tęsknoty za starym domem, mamą i rodzeństwem. Teraz nadrabia i pochłania ogromne ilości jedzonka
A z Moyą jeszcze nie było okazji go zapoznać.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:06, 14 wrz 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
No wcale tej suszy u Ciebie nie widać, rośliny wypasione, zielone, o kwiatkach nie wspomnę, na róże patrzeć nie mogę U mnie prawie nie kwitną

Oj sucho u Nas Joluś i to bardzo. Wczoraj przesadzałam, wykopywałam rośliny to parę centymetrów wilgoci (przy codziennym podlewaniu), a głębiej normalnie skorupa gliny.
Hortensje już odczuwają skutki suszy, listki żółkną i opadają.
A róże potraktowałam w tym roku po macoszemu. Nawóz tylko wiosną, skromne podlewanie, a te kwitną i to niektóre prawie bez przerwy. Część trochę choruje, ale na te moje 100 sztuk parę do zdjęć się nadaje
Parę złapało też plamistość ale nie będę już pryskała.
...uDany ogród 10:04, 14 wrz 2018

Do góry

Danulku jaka to trawa z tymi białymi miotełkami?
Malutki pod lasem 09:50, 14 wrz 2018

Do góry
super
piszesz o falach, a może te ostre katy 'zaoblić' tworząc taką trochę trójkątną niby-donicę? jedną od strony chodnika -tam po stronie huśtawki, a drugą wewnątrz rabaty (na zdjęciu na dole)
optycznie było by chyba mniej kanciaście, a Tatę masz zdolnego to coś ładnego na pewno wykombinuje

Edit: tak - slabo narysowane bo w telefonie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 09:48, 14 wrz 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

A co to za hortensja ?

Jak zwykle przepięknie u ciebie
Po roślinkach suszy nie widać, pieknie kwitnące roze
Kanciki wzorowe
A te zawilce różowe to jakie ?

Kasiu
Hortensję dostałam od córki na imieniny i Andrzej jej podpowiedział że ma być niebieska. Nie wiem jaka to odmiana, ale wiem że kwitnie też na jednorocznych pędach. Diecko nie zna się na roślinach i zdało się całkowicie na wybór pana z ogrodniczego
I jeszcze dodam że podlewam ją tylko wodą, żadnych nawozów nie dawałam bo podsypana była jakimś nawozem w granulkach.
Tak wyglądała w czerwcu.

Zawilec różowy to 'Pink Saucer'.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:31, 14 wrz 2018

Do góry
admete napisał(a)
[img

Fajny gąszcz. Czy tu na tym zdjęciu jest może miskant klei fontain? Podobny kupiłam. Bardzo ładny.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:25, 14 wrz 2018

Do góry
Ogłaszam dni otwarte w naszym ogrodzie.

Rozpoczynamy etap udostępniania naszego ogrodu w budowie w konkretne dni. Takie były plany. Pomoże to nam w kosztownym utrzymaniu ogrodu, odwiedzającym pokaże jak buduje się ogród na tak dużym areale oraz różne możliwości aranżacji ogrodu czy kompozycji w donicach..

Opowieści i oprowadzanie po ogrodzie w moim wykonaniu dla grup min. 10 osób o godz.12.

Można nas będzie także obserwować przy pracy (w soboty), jeśli będziemy obecni i będziemy mieli do wykonania konkretne zadania, a w niedzielę to ewentualnie przy podlewaniu i dłubaniu w doniczkach Kwiatkach.

Najbliższy termin dni otwartych 22-23 września (sobota - niedziela) - od godz. 10 do 14.

Adres
Przypki, ul. Olszowa 7 (od Nadarzyńskiej), gmina Tarczyn 05-555

W nawigację wpisywać Olszowa 2 i jechać dalej, aż zobaczy się ogrodzony teren i powiewające miskatny za laskiem liściastym po lewej.

Dojazd z trasy Warszawa-Katowice lub Warszawa-Kraków (Aleja Krakowska) zjazd na światłach na Przypki.
Z trasy katowickiej na Młochów (w okolicy Nadarzyna trochę objazdów, ale za rok będzie idealnie).

Cena wejścia do ogrodu 20 zł. WC dostępne, herbatka, kawa także - częstujemy gratis

Zapraszamy, bo pogoda musi być.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies