Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Do raju daleko - u Ewy 22:10, 20 lip 2018

Do góry
Bylinowa

Genie ma już pierwszy pąk drugiego kwitnienia

Powojnik bylinowy Arabella

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:09, 20 lip 2018

Do góry
effka napisał(a)

Ale ładnie Jakoś mi umknęły te kadry wcześniej. Fajnie zbudowałaś te rabaty. I trawniczek baaardzo ładny.

effka napisał(a)
Czeka mnie sianie trawy i normalnie mam dreszcze, nie znosze szykowania, niwelowania terenu pod trawnik brrr Sto razy bardziej wole kopać i sadzić niż sto razy grabić w tą i spowrotem, żeby było gładko...trzymajce kciuki

ojej... ja z jednej strony chciałabym pozbyć się mojej pseudotrawy, ale też mnie dreszcze przechodzą jak pomyślę ile z tym roboty... samo zrywanie istniejącej trawy tak mnie nie boli jak właśnie to szykowanie terenu później.
Sezon 2017 u Hanusi 22:07, 20 lip 2018

Do góry
Trawnik powoli dochodzi do właściwego stanu.Pozostałe rośliny również.

Ogród Małej Mi 2017 22:02, 20 lip 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I takie rabaty co żyją własnym życiem .. nawet tam nie wejdę by nie zdeptać połowy.. niby zero roboty Nie widizmy trawnika nie koszonego ze 2 tygodnie.. ale leje, leje i leje.

Trawnik przynajmniej Ci nie usechł a u mnie najpierw usechł a potem padało.Cudne te rabaty i super że nic robic nie trzeba.
Wśród brzóz i dębów 22:01, 20 lip 2018

Do góry
marba napisał(a)

Nowy nabytek:

Ona zjada mięso ?

Pozdrawiam
Sezon 2017 u Hanusi 22:01, 20 lip 2018

Do góry
Dziękuję, Edytko! Nie szalej już, tylko odpocznij! Ty też doczekasz się swoich pomidorków. Wszystko jest w normalnym tempie teraz. Pierwsze pomidory były w połowie lipca przeważnie, i już tak jest, oczywiście u mnie pod szkłem. Polowe zawsze w tyle.

Jeżówki ślicznie kwitną w takt motylich, pszczelich i trzmielowych skrzydeł, godzinami można je oglądać. Jesienią wysieję następną porcję nasion, żeby mieć ich więcej. Mają tylko jeden mankament, po zimie trochę za długo jest łyse pole.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:01, 20 lip 2018

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Jesienią jest właśnie zapotrzebowanie na takie energetyczne kolory, coby naładować akumulatory na zimę, więc rabata się broniAle zgaszone ładniejsze

Mam czasem dziwne odchylenia, jeśli chodzi o pogodę.
Bardzo lubię całodniowe ulewne dni latem i jesienią (pod warunkiem, że nie muszę się wtedy pałętać). Niezwykle mnie wyciszają, bo energetyczna nad wyraz jestem sama z siebie.
Dla polskiej złotej jesieni robię wyjątek. Jest lepsza niż upalne letnie dni.

Moje małe wielkie marzenie 21:59, 20 lip 2018

Do góry
alis napisał(a)
No i troszkę begoniowej, kora wypłukana przez ulewę

Ależ CI ta rabata porosła!
Bardzo mi się podoba!
Ta biel jest niesamowita
Ogród Basi 21:57, 20 lip 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)

Bajecznie piekna.
RODOS - trochę inaczej 21:51, 20 lip 2018

Do góry
sylszu napisał(a)

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/169/1694426/original.JPG[/img]

Skończył mi się materiał. I co teraz?

Specjalnie dla latających i fruwających - może się doczekam

Doczekasz doczekasz taka piekna kwatera sama bym się wprowadziła Witaj Sylwus pieknie u Ciebie tyle pracy jeju podziwiam i sliczna misa na wodę uwielbiam takie dodatki buziaki będę odwiedzać i zapraszam do mnie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:45, 20 lip 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Ale ja tu uwielbiam oglądać foty Mało piszę bo coś czas mi się zbuntował i nie chce współpracować Pozdrawiam Haniu

Robię eksperymenty fotograficzne na ciut wyższym poziomie idiotenkamery. Pikseli ma więcej, ale balansu bieli nie ma. Pozdrawiam cieplutko.

Rododendronowy ogród II. 21:43, 20 lip 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ja się Twoimi liliami pozachwycałam Bogdziu. U mnie albo mnie minęło ich kwitnienie, albo były w kwietniu przesadzane i licho kwitły, albo wcale.

Kasiu u mnie jakies robale zaczęły pąki i kwiaty zjadac, nigdy tego nie było , trzeba bedzie w przyszłym roku opryskac w fazie pąka. Moje stare lilie częsciowo przesadziłam , nawet później niz w kwietniu i te rosna dobrze a takie kilkuletnie których nie przesadziłam urosły niewielkie , ledwie połowę swojego rozmiaru osiagnęły. Ten rok dla lilii taki sobie , bywało lepiej.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:40, 20 lip 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
Krwiściąg cudny i w Twoim zestawieniu absolutnie rewelacyjny.
Ja mam z kolei za słabą glebę dla niego i z bólem serca muszę zrezygnować. Po doświadczeniach z miskantami nie biorę już na próbę żadnych wilgociolubnych roślin. Jeszcze mi tylko kosaćce (syberyjskie czy mieczolistne - już nie pamiętam) zostały

Życie w nieświadomości ma swoje plusy. Nie miałam pojęcia, że on taki wybredny. Wydawał mi się bezproblemowy z wyglądu. Przejechałam się tylko na hortensji dębolistnej i krwawnicy. Irysy syberyjskie rosną jak chwasty, nawet w cieniu pod krzakami. Ostały się tam z czasów, kiedy zadarniały puste połacie.

Poziomki odbiły po ścięciu i mają kwiatki.

Do raju daleko - u Ewy 21:39, 20 lip 2018

Do góry
Rabata hortensjowo-różana

Bardzo ładnie u mnie rośnie i kwitnie You & Me Together. Nigdy nie kaprysiła, kwitnie co roku obficie.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:35, 20 lip 2018

Do góry
Zana napisał(a)

Co bierzesz na pamięć?

Dobra pamięć bywa przekleństwem.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:30, 20 lip 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Wysiewałam krwiściąg wiosną, ale mi nie skiełkował, popatrzę u Ciebie, może też pypcia nie dostanę ( podobało mi się)

Jak ja Was podziwiam za tę cierpliwość w pozyskiwaniu roślin z nasionek. Gdyby to ograniczało się tylko do wysiewu do kuwetki, to być może dałabym radę. Ale to późniejsze pikowanie mikrusków. czapki z głów.

Są rajskie jabłuszka na Oli. I przedostatnia odmiana lilii.

Ogród Małej Mi 2017 21:26, 20 lip 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)

pzyjechac zawsze mozesz ...to akuratnie nie jest problem nie musisz szukac sobie pretekstu

wierze w ciebie i w twoje zdolności upychania )...ale ja jednak lubie przeciag na rabatach ...taki to mój styl-niestyl

A ja lubię przeciąg pomiędzy rabatami

Moja glicynia powtarza kwitnienie..słabo ale powtarza Wiosną ta strajkowała

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:22, 20 lip 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Zatem carex w duuuuzej masie - w końcu Anna_T chciała trawnik
(ale ramka ze żwirku muuusi być...)

Buksy tylko dla tych, co mają nadzieję na zimozieloność Może, może...

O to to,to jest właśnie to.
Już sobie miej te płyty tam,ale razem z tą połacią tańczących carexow,
Edit:
Ale wiesz jak pięknie było było gdybyś weszła z carexami na miejsce płyt!
Do raju daleko - u Ewy 21:16, 20 lip 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Ja rozchodniki rozsadzałam i nie padły rosną .powiedz mi czy twoja piękna biała róża to larisa????

Już wiem że ta róża to nie larisa bo Larisa jest różowa To jak ta biała??/

Nie wiem, o którą różę pytasz.

Z białych, czy biało podobnych mam Chopina.

Palais Royal

Madame Anisette

Herzogin Christiana

Św. Tereska z Lisieux

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies