Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogródki ziołowe - zioła 18:01, 16 lis 2015

Do góry
MarzenaRac napisał(a)
Czy jest możliwość uprawy ziół na parapecie w dobrze oświetlonej kuchni? Tak się przydarzyło, że obecnie nie mam balkonu, a bardzo chciałabym mieć własne zioła. Tak się tylko zastanawiam czy ma to większy sens? Macie jakieś wskazówki i porady?
Tulipan - Tulipa 17:41, 16 lis 2015

Do góry
Masz tutaj Kasiu mnóstwo propozycji

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/413-tulipany-w-duetach
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 17:39, 16 lis 2015

Do góry
Marchew lubi głęboko uprawioną glebę i nie lubi świeżego obornika.
Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 17:23, 16 lis 2015

Do góry
To bardzo ciekawe.
Projektowanie ogrodów przez internet 10:32, 16 lis 2015

Do góry
Miło mi poinformować, że nasza firma - Gardenarium s.c. Danuta i Witold Młoźniak została wyróżniona ogólnopolskim certyfikatem

Firma Godna Zaufania.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:09, 15 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu co to za soczyście zielona trawka przed bukszpanami
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:42, 15 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Taki miałam cel Dokładnie taki. Nie spodziewałam się tylko również negatywnych ubocznych skutków, one muszą widocznie być... ale to nic. Pozytywy są warte, aby to ciągnąć dalej Pozdrawiam Sympatyków

Nawet trudno mi sobie wyobrazić, że mogą istnieć jakiekolwiek negatywy. Danusiu dzięki za to cudowne miejsce, dzięki któremu zawieramy nowe przyjaźnie, a ogrody pięknieją. Bądź i rządź . Jesteś takim naszym dobrym duszkiem . Pozdrawiam .
Kamienny ogród patykiem malowany 15:30, 15 lis 2015

Do góry
Sylvana napisał(a)
Teraz się pochwalę, a co tam

Tak było 2 lata temu, zwiozłam na kupkę głaziska i czekały sobie

Misterna koronka kamienna Pionowa
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:27, 15 lis 2015

Do góry
Sylvana napisał(a)
Trochę nieładnie z mojej strony, że dopiero teraz, ale Ogrodowisko mnie wciągnęło bez reszty. Spóźnione, ale za to ogromne podziękowania Danusiu za stworzenie tej mega skarbnicy wiedzy gdzie można tak miło spędzić czas w tak zacnym gronie. O twoich projektach mogłabym napisać pracę doktorską, ale nie będę zanudzać i streszczę jednym słowem - zachwycające.

Dziękuję ogromnie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:26, 15 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Czekamy na wianek

Sebku, na razie materiały (głównie świąteczne) złożone w sprzątniętym garażu Nie mam jeszcze wszystkiego, co mam zaplanowane Może jutro, może we wtorek
Na jesienny nie mam pomysła
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:25, 15 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Moim zdaniem Ogrodowisko to jest w ogóle genialny "materiał" na napisanie co najmniej pracy magisterskiej, a nawet doktorskiej z socjologii np. lub psychologii. Miejsce, które nie tylko pozwala nam upiększać swoje ogrody, ale przede wszystkim bardzo zbliża do siebie ludzi. ....

Ciekawe czy tworząc Ogrodowisko chociaż w jakimś stopniu spodziewałaś się, że stworzysz Coś tak cudownego i niezwykłego? I, że aż tak będzie ono działać, że ludzie chcą i spotykają się ze sobą także w realu? Miłej niedzieli .

Taki miałam cel Dokładnie taki. Nie spodziewałam się tylko również negatywnych ubocznych skutków, one muszą widocznie być... ale to nic. Pozytywy są warte, aby to ciągnąć dalej Pozdrawiam Sympatyków
Fotorelacje - pielęgnacja roślin 13:23, 15 lis 2015

Do góry
Albo krzywe oko fotografa albo krzywo posadzone Nie tnij teraz, a wiosną.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 13:01, 15 lis 2015

Do góry
Gdyby jeszcze urósł, przydałoby się jeszcze skosić przed zimą, końcóweczki wyrównać. Nie dopuścić do wysiania się chwastów. W tym roku chyba już nie grozi wysianie
Ogród z pergolą 21:21, 14 lis 2015

Do góry
skopiuje sobie ku pamieci czym urozmaicić tuje danica
Gardenarium napisał(a)
Prosty pomysł - żółte kule z cyprysika na pniu, przy pniach Imperata cylindrica, pomiędzy misnaty Variegatus a na brzegu Carex Evergold.

Berberys - Berberis 20:40, 14 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Cudnej urody te kompozycje, berberysy chociaż takie ,,kłujaki" zachwycają mnie bardzo.
Berberys - Berberis 20:37, 14 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Erecta Aurea
Golden Tower - ale będą żółte. Inne kolumnowe z reguły albo są bordowe, albo przebarwiają się na czerwono.

Ja też pokazywałam "swoje" płomienie

Dziękuję Danusiu za odpowiedź, przeczytałam opisy i jednego i drugiego berberysa i pasowalyby mi chyba obydwa jeśli chodzi o warunki uprawy. Erecta aurea zgodnie z opisem jesienią przebarwia się na odcienie złotawej żółci i czerwieni, myślę ze pasowałby do purpurowych liści perukowca.
Danusiu, a czy Twoim zdaniem berberys przebarwiający się jesienia na kolor czerwony pasowałby przed perukowcem? Nie tworzyłyby razem zlanej czerwonej plamy kolorystycznej? Obok tych berberysów posadziłabym rozplenice.
Naturalny strumień, ciek wodny, rów w ogrodzie 19:27, 14 lis 2015

Do góry
Ech, piękna ta Aureola...

Gardenarium napisał(a)
Brązowe turzyce (Carex flagellifera), Hakonechloa macra "Aureola) i bodziszki (Geranium) okryją glebę

Pan Maluśkiewicz 18:45, 14 lis 2015

Do góry
Jeśli chodzi akurat o ten gatunek, to bym się wstrzymała do wiosny i kupiła już egzemplarz z liśćmi. Teraz nawet nie wiesz, czy nie kupisz ususzonego po upałach

To ja pisałam, że sadzić można dopóki ziemia nie zamarznie.
Zimowanie lilii tropikalnych 16:21, 14 lis 2015

Do góry
Poczytaj jak forumowicze zimują lotosy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2498-nelumbo-lotos
Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 14:14, 14 lis 2015

Do góry
Skoro na razie jeszcze jesteś na etapie kolekcjonowania roślin, które się podobają, nie zastanawiaj się co z czym posadzić. Przynajmniej dobieraj je obok siebie tak, żeby miały podobne wymagania. Różaneczniki lubią kwaśną glebę, cisy wprost przeciwnie, a są blisko obok siebie.

Gdy już zdecydujesz się robić ogród, wtedy go zaprojektuj, albo przynajmniej zaplanuj. I przestań kupować co popadnie, bo tylko zmarnujesz pieniądze. Zacznij myśleć jak ktoś. kto chce mieć piękne otoczenie, a nie tylko zbiór roślin.

Nie kładź szmaty, wyrzuć podkłady.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies