Basiu dziękuję za te komplementy i cieszę się że ogród robi takie wrażenie na zdjęciachZ tym dopieszczeniem to tak różnie...ale staram się ...Mój gród w porównaniu do Twojego to maleństwo, dlatego też łatwiej ogarnąćChciałabym by mój ogród był wyjątkowy,jak pewnie każdy a nas...I mimo że inspirujemy się na wzajem to i tak każdy ogród jest inny,a przez to ciekawyDlatego też chętnie zaglądam do Ciebie ,choć nie zawsze piszę (z braku czasu) ,ale też podziwiam to co już stworzyłaś
Moja bombonierka należy do tych nadziewanych...różnymi bakaliami...
Dla Ciebie moje rozyczki jeszcze kwitnace afrodytka i savoy hotel
Chyba sie zmowily bo maja po dwa kwiatki,ale sa paczki to mam nadzieje ze zakwitna jeszcze
Danusiu z prośbą o poradę przyszłam. Mam kilka takich skarbów, ale w ubiegłem roku zostawiłam wanienkę i konewki za zewnątrz. Oczywiście nie wytrzymały zimy. Popuszczały niektóre spawy. Pytanie moje czy można taką wanienkę częściowo wkopać w ziemię - czyli czy wytrzyma i nie rozsypie się? Gdybym chciała zrobić w niej mikroskopijne oczko z jakąś roślinnością czym powinnam uszczelnić dno?
I jeszcze pochwalę się brudną robotą mojego Męża
Podmieniliśmy dziś kompostownik z plastikowego na ten nowy drewniany.
Mąż go ładnie zaimpregnował bejcą.
Cała kooopa została dziś przemieszana
Powojnik dostał dwa kawałki panela ogrodzeniowego. Zlączylam trytytkami i jest.
Docelowo będzie w innym miejscu, tak, żeby dzieci biegając się na panel nie nadziały.
Witam wszystkich i taka sytuacje przedstawiam. W tym sezonie straciłam 7 serbów,5 na wiosnę...i dwa latem ta sama przyczyna. Wyglądały najpierw tak jak na załączonym zdjęciu( ten jest 7 do wykopania)z dnia na dzień coraz bardziej bązowieje i spadają , swierk umiera.........U sąsiadki ta sama sytuacja z omorikami.Ogrodnik sąsiadów twierdzi że to jakies grzybowe po deszczach zeszłego sezonu, a u nas wody gruntowe dosc wysoko , ale ja niewiem. Na wiosnę te 5 jeszcze chciaam ratowac, pryskalam na ggrzyba, przedziora, do gleby tez i nic.........Ciekawa jestem czy reszta tez sie straci. Mam jeszcze 8 w ogordzie.Dziwne jest to, że straciły się choinki 3 obok sebie , a reszta wzróżnych miejscach w żywopłocie. Czyli mam takie dziury.............. .
Dla porównania obok zdrowa.
Aniu specjalnie dla Ciebie - Amorpha canescens - masz miejsce więc dobrze by się u Ciebie czuła. Na dodatek odstrasza szkodniki... cokolwiek to znaczy. Ale wabi pszczoły i motyle
Jest i obwódka. Mam nadzieję że przetrwa parę sezonów.
A dalej to co mam
Mój najnowszy nabytek.
W tle misz masz sezonowy podarowany przez rodzinkę.
Hortki moje ukochane
I gdyby ktoś się pochylił i doradził co tutaj wprowadzić żeby nie było tak płasko
Zależy mi przy tym żeby nie wyrzucać tej irgi gdyż super zatrzymuje wodę spływającą przy intensywnych opadach.