Hania - jutro wytnę dla Ciebie serce z jabłka i wstawię.
Mam dziki sad za płotem do którego nikt od lat nie przychodzi więc chodzę na grandę i zbieram bo nie mogę się patrzyć jak to gnije.
Mam teraz wieczory z jabłkami.
To ja już nie wiem - czyli jak dam teraz poprawię strukturę gleby ale utracę azot tak ? o już widzę jak przez zimę gwiazdnica porośnie - mam zamiar wszystkie liście z brzozy wrzucić na rabatę może wygłuszy chwasty zimowe.
Mam taką kurtynę brzozową którą musimy ciut przyciąć
No .... kilkadziesiąt miesięcy - super informacja
nic nie siałam - mam samosiew
z innej beczki - powstaje rabata daliowa - na razie same dalie darowane z bardzo starych odmian - do rozluźnienia ziemi stosuję trawę - rewelacyjnie rozluźnia aż byłam zaskoczona w tym roku bo na innej rabacie to już zauważyłam
Mnie akurat astry nie pasują a dalie za to bardzo. Niestety nie mam miejsca na ich przechowywanie zimą. W garażu jest czasem -5 i pewnie by tego nie zniosły.
Przed domem już mam kamyczki, a ostatnio wywaliłam stamtąd trawy ozdobne i posadziłam różne odmiany niskiego Sedum. Mam nadzieje, że da tam radę. Inaczej będę musiała sadzić kaktusy
Mam nadzieję że również do Ciebie dotarł popołudniu deszcz. U mnie zaczęło padać od 16 i trwa to dobrodziejstwo aż do teraz, miłe zakończenie dnia.
Patrzę na Twojego grujecznika, imponujący osiągnął już rozmiar. Ile ma wiosen ?
Ja uprawiam od tego roku w donicach grujeczniki, w ciągu jednego sezonu dwukrotnie powiększyły swój rozmiar. Zapach był dziś mocno wyczuwalny przy tej wilgotności powietrza.
Posadziłem w tym sezonie parę dali w warzywniku, były maleńkie ale mocno cieszyły oczy. W następnym roku muszę mieć ich więcej.
Piękne masz astry na rabatach, miły akcent kolorystyczny. Moje przez suszę mocno wyłysiały od dołu, praktycznie zostały same łodygi zakończone kwiatami.