Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 08:57, 18 lip 2018

Do góry
Znalazłam zdjęcia tej pierwszej niskiej jeżówki z ostatnich 2 lat - jednak trochę kulka jest po rozwinięciu. Środek najpierw zielony a potem żółty.
2016

2017

I dla porównania 2018

Edit - jeżówka rozpoznana - kupowana jako Honeydew. Trochę jasna jest na razie. Czyżby traciła walory odmiany?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:50, 18 lip 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Posadziłam rzadkość w polskich ogrodach, w Anglii sporo widzę alstremerii. U mnie kolor śliwkowy.

Właśnie widziałam pomarańczową posadzoną w ogrodzie u Poziomki. Ciekawe czy ma szanse przezimować? Raczej trzeba w doniczce przetrzymać?
Nieśmiałe pierwsze kroki 08:39, 18 lip 2018

Do góry
O plotku pisałam w maju jest lipiec i coś zaczyna się dziać
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:36, 18 lip 2018

Do góry
Proszę bardzo)

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 08:31, 18 lip 2018

Do góry
Wzgórze chaosu 08:19, 18 lip 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)
Już wsponinałam wcześniej, ale na dowód wrzucę zdjęcia - miałam nie malować góry kominka a pomalowałam... Kobieta zmienną jest Nie wiem jak wam, ale mi się podoba. Przynajmniej widać dodatki na półce. reszta malowania musi zaczekać na poprawę aury, dziś istne oberwanie chmury. Niech popada, rośliny bardzo potrzebują deszczu. Szkoda mi tylko hortensji, leżą bidule na ziemi.

super wyszło...dużo lepiej pasuje do domu...czym malowałaś?
Typografia ogrodu 08:18, 18 lip 2018

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Jak ty to robisz, ze te rozplenice takie piekne?
haha nic nie robie wlasnie. tylko ścinam wiosna. Teraz jeszcze zbieram ich siewki bo sporo ich i to bardzo silnych wiec mam zamiar je wykorzystać.
Takie były w 1015

Takie dziś (dokładnie te same sztuki)
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 08:03, 18 lip 2018

Do góry
Teraz wybarwia sie bela i forever and ever, ktora ma bardziej blekitny niebieski, ale tez bardzo ladny.
Typografia ogrodu 07:55, 18 lip 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Tu masz choćby powierzchnie większa od 30 m2 i to bez nasadzeń (i w trakcie deszczu wiec ciemniejsze niż na sucho)a to jedynie jeden z mniejszych fragmentów. Wszystko zależy jak bardzo kamienie zarobisz w zieleni. Trzeba tylko poczekac a z rośliny podrosną. Kolor ciemny to kolor ziemi zatem mniej rzuca się w oczy nią zaraza po oczach biała Marianna
Ciemne kamienie tworzą super tło wg mnie

Przekonałaś mnie - wezmę chyba ten ciemniejszy. Tą rabate na bieżąco odchwaszczam, więc chyba nie powinno być problemu. Zastanawiałam się jeszcze czy nie dac na początek gazet zroszonych wodą pod spód ? Tam nikt nie będzie po tym chodził (no, może z wyjątkiem psów).
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:52, 18 lip 2018

Do góry

Takie piękne są hosty DZIĘKI. Ania pewnie pokaże jak bidnego Sławka zagoniłyśmy do roboty!!!!!!
Typografia ogrodu 07:52, 18 lip 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
]

Co to za trawy w tym szpalerze ?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:51, 18 lip 2018

Do góry
Miałam wczoraj 17 07 2018 sympatycznych Gości Ania /Anabuko/ z Mężem .Aniu za krótko zdecydowanie .Dziękuję Ci bardzo za roślinki zaraz idę sadzić.Host takich jak dostałam nie mam tym bardziej się cieszę Pysznogłówki ---im muszę miejscówkę znależć a co jest jeszcze to muszę rozpakować .Wczoraj nie rozpakowałam paczuszki tylko podlałam i zrobiłam oprysk.Dziękuję że znależliście chwilę czasu żeby zajechać do mnie

Rano popsuł mi się aparat i nie mogłam zrobić zdjęć ale wieczorem rozłożyłam go i jesssst!!!!!!
Walczę z ogrodem :) 07:45, 18 lip 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Taaak, z tymi grackami i hortensjami trzeba uważać, lepiej sadzić obok. Kilka hortensji, a potem Gracilimusy. Uzyskują podobną wysokość.
Czasami są jeszcze wyższe. Ania robiła za miarkę. Ale to nie jest w moim ogrodzie. Ja kiedyś bym chciała osiągnąć taką wielkość hortensji Tam są 2 sztuki.

Ale to zależy wszystko od cięcia . Ta na fotce nie była pewnie ścinana i dlatego takie drzewsko wyrosło. Ja swoją ścinam, w tym roku około 0,5 m nad ziemią.
Dwa ogrody 07:34, 18 lip 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Ślicznie uroczo. Świetna ta szklarnenka.
Stolik na nóżce też mi się bardzo podoba. Tże jesteś gadżeciara ogrodowa.
I mogę powzdychać do tych czarnych dalii, cudne są.
Działeczka Asi :) 07:29, 18 lip 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Kącik ławeczkowy

Cudnie Asiu wyszedł. Jestem oczarowana. Pięknie u Ciebie.
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 00:21, 18 lip 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Widzę że po ,,O" wędrujesz a do siebie nie zaglądasz.
Waldku brakuje twoich porad

Mireczko. Już każdy z Was przez te lata na ,,Ogrodowisku" doczekał się wspaniałego ogrodu oraz pogłębił wiedzę ogrodniczą na tyle, że nie musi już błądzić w żadnym temacie. To miłe, że pamiętacie mnie jeszcze troszkę bo ograniczyłem tu swoją aktywność do minimum. Pozdrawiam z Iławy.

Moja "przyziemna" :) pasja 00:07, 18 lip 2018

Do góry
Witam. Dzięki Bawarce odwiedziłam Twoje włości i jestem pod ogromnym wrażeniem. Gratuluję i zazdroszczę i w ogóle....I jako, że jesteś zdecydowanie bardziej ode mnie doświadczona mam prośbę. Czy pomożesz mi rozpoznać gatunek rośliny? Zakochałam się w berberysie thunberga "erectus" i mam zamiar podobnie jak Ty zrobić sobie z niego tło dla innych roślin. Dziś kupiłam 22 sztuki u jednego sprzedawcy ( ale ponieważ nie jestem pewna, że to jest właśnie ta odmiana) dokupiłam jeden egzemplarz gdzie indziej. Ten jeden jest starszy i z tego powodu większy. Czy wg Ciebie te wszystkie to jest ta sama odmiana?
Dwa ogrody 23:51, 17 lip 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Mam jeszcze jaśniejszą, z własnego siewu, była jeszcze ciemna fioletowa, ale zanikła, muszę kupić.
Lubisz takie klimaty... potrzebowałam światło w ogrodzie wieczorem

Mowa... !uwielbiam takie klimaty...i w dodatku poluję na taką antyczną donicę amforę czy jak tam zwał...co masz w tym kulę... może masz jakiś namiar,czy to też okazyjna jedna sztuka?
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:33, 17 lip 2018

Do góry
JoannA napisał(a)
Piękny ten Twój Szydłów Dorotko. Wybieramy się do Sandomierza, ale czy wystarczy nam czasu żeby choć na chwilę tam zajrzeć?
Szydłów jest spory kawałek od Sandomierza, bliżej jest piękny zamek w Baranowie Sandomierskim, lub Ujazd z największymi ruinami zamku w Europie. Poza tym eksponaty ze skarbczyka przeniesione są do budynku szkolnego w Szydłowie. Synagoga też jest cała w rusztowaniach, w zamku też prowadzą jakieś prace. Kiedy planujesz wyprawę do Sandomierza?

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:23, 17 lip 2018

Do góry
anka_ napisał(a)

Dorotko część napewno jest oddana bo mówili czy pisali w mediach. Stąd moje pytanie. Bo Kielce niedaleko to może bym się skusiła jeszcze w wakacje

PS super te rzeźby ... też bym z chęcią jakąś przygarnęła
Będę w Kielcach 14 sierpnia, może wtedy sprawdzę, czy można pokręcić się po tym ogrodzie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies