Miskantowi trzeba znaleźć inną miejscówkę, tylko gdzie?
przeraza mnie wykopywanie wiosną.
Bobo jeszcze jesienią mam przekopać, trzeba szykować miejsce pod nowe róże.
Liczę że nie zmarnują się.
za szybko się wybarwiała, lubię w fazie truskawkowym kolorze.
Po dzisiejszym dniu stwierdzam, że mam zadatki na drwala
Jutro się nie wyprostuję, ale warto było Trochę wycinania, przycinania...
Ale i przesadzania, dzielenia, sadzenia, sprzątania, plewienia itp.
Nowy nabytek:
Z róża Augustą Luisą ostatecznie się pożegnałam. Na pocieszenie zamówione róże (na chwilę obecną):
Elfe,
Soul,
Paschima
Mało, ale mam około 9 róż do przesadzenia, w tym jedną pnącą wieloletnią.
Aniu! Tylko Jenny się zgadza, wszystkie inne są wyższe, ale mam zastrzeżenia co do odmian wszystkie takie same.
tak samo z niebieskimi i granatowymi jeszcze nie kwitną, może jednym kwiatkiem.
Zrobię zdjęcia jak zaczną.
Trawy Adagio
Lubię ta szałwię za długi okres kwitnienia, nawet po przymrozkach.
dziś na Zieleń to Z widziałam w ciemniejszym szafirowym kolorze szałwię Drzewiastą
Black and Blue.
i drzewiastą Black and Bloom
ciekawe jak się przetrzymują czy w ogóle zimuje.
Gosiu! myślałam że dziś na ZZ rozpoznam swoje rozchodniki, ale było tylko kilka, nie wiem dlaczego nie mają przecież to sezon w tym czasie kwitną.
W ubiegłym roku było podobnie.
Za to jeżówki i trawy królowały.
Witroflora największy wybór, u nich była Delicus Nugat nagrodzona.
Świetne zestawienie! Jak Ty to robisz, że Ci tak zawilce w słońcu rosną??? Jakieś czary mary chyba, tak jak z tawułkami na skalniaku...
Ślicznie Ci to porosło .
Halinka tak wyszło, ze mam ich dużo, mam pasję na dalie już dawno, a na O. zaczęła wchodzić od ubiegłego roku.
A królowa odmian to pewnie ta biała, bywała jeszcze większa, teraz dla porównania wielkości na talerzu.
Oczywiście nie jest to w największym kwitnieniu, a w tym roku nie wyszło mi dokarmianie późniejsze i nie jest tak dorodna jak zawsze.
tej samej wielkości jest Aurora ale nie jestem pewna tej nazwy, mam ja od wielu lat, pewnie też była pomyłką.
zmienia kolor w czasie rozwijania i dojrzewania.
jeszcze mam Perfekt Lawender z b. dużych dekoracyjnych.
Rośliny się rozrosły i przestały być odrębnymi plamami. Zlały się ze sobą.Na wiosnę trzeba będzie redukować. Zwykła imperata jest tam chyba za bardzo inwazyjna. A tak ją lubię.
Zeszły rok[ październik
W tym sezonie zasuszyło tatarak ogoniasty
Bardzo polubiłam tę turzycę. Jest subtelna, mięciutka. Myślę o powiększeniu dla niej miejsca.