Świetne zestawienie! Jak Ty to robisz, że Ci tak zawilce w słońcu rosną??? Jakieś czary mary chyba, tak jak z tawułkami na skalniaku...
Ślicznie Ci to porosło .
Halinka tak wyszło, ze mam ich dużo, mam pasję na dalie już dawno, a na O. zaczęła wchodzić od ubiegłego roku.
A królowa odmian to pewnie ta biała, bywała jeszcze większa, teraz dla porównania wielkości na talerzu.
Oczywiście nie jest to w największym kwitnieniu, a w tym roku nie wyszło mi dokarmianie późniejsze i nie jest tak dorodna jak zawsze.
tej samej wielkości jest Aurora ale nie jestem pewna tej nazwy, mam ja od wielu lat, pewnie też była pomyłką.
zmienia kolor w czasie rozwijania i dojrzewania.
jeszcze mam Perfekt Lawender z b. dużych dekoracyjnych.
Rośliny się rozrosły i przestały być odrębnymi plamami. Zlały się ze sobą.Na wiosnę trzeba będzie redukować. Zwykła imperata jest tam chyba za bardzo inwazyjna. A tak ją lubię.
Zeszły rok[ październik
W tym sezonie zasuszyło tatarak ogoniasty
Bardzo polubiłam tę turzycę. Jest subtelna, mięciutka. Myślę o powiększeniu dla niej miejsca.
Ja na wiosne jedną kępkę podzieliłam na kilka, smażą się na słońcu nie-żart całkiem im pasuje na słońcu.
W tym roku się ukorzenią, to może w przyszłym trochę przytyją.
Jestem ciekaw tych sporobolusów na zdjęciach ciekawie się prezentują, no zobaczymy
A jest trochę jeszcze gatunków oprócz miskantów tylko, że mniejsze i może jeszcze takie w przyszłym roku przybędą
Fajne jest proso rózgowate, mam takie i jeszcze takie niebieskie
Mniam też dzisiaj uzbierałam trzy skrzyneczki od teściowej i jutro soki będę robiła
Jolu może Ty mi doradzisz w sprawie winogrona ja póki co jestem na etapie winogrono mi rośnie 2 albo 3 sezon i nie ma ani jednego owoca wiesz może jaka może być tego przyczyna?