Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wszystkiego po trochu 13:29, 01 paź 2018

Do góry

dzielżany

rudbekie które wysiałam z nasionek od Gobasi

Wszystkiego po trochu 13:22, 01 paź 2018

Do góry
kilka dzisiejszych zdjęć, październik, słonecznie, ciepło i sucho

Pszczelarnia 12:18, 01 paź 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Mój ma 16 lat.

Juz przebarwienia ? Czy to jakiś ubiegły tok ?
A gdzie więcej fotek ?
Pszczelarnia 12:08, 01 paź 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Wiem, oglądałam w sąsiedztwie, tyle, że bordowego. Przepięknego mają, za każdym razem jadąc patrzę. Kiedyś im w płot wjadę, serio Ciekawi mnie jak z tempem wzrostu, w jakim czasie robi się taki bydlaczek. Muszę poczytać.

Mój ma 16 lat.
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 11:13, 01 paź 2018

Do góry

Prosze o porade co dzieje sie z moimi tujami szmaragd. Kompletnie sie na nich nie znam. Sadzone na początku
sierpnia około 100sztuk na żywopłot i po 2-3 tyg. zaczeły brązowieć gałązki od dołu wzdluż pnia drzewek. Praktycznie srednio co drugie drzewko zaczyna marnie wyglądać. Do poczatku wrzesnia byly podlewane codziennie nawet dwa razy dziennie. Gleba obecnie wilgotna. Być może ziemia jest beznadziejna bo trawa też nam kiepsko rośnie i miejscami robia się zolte placki i trawnik w tych żółtych plackach nie rośnie.

Anulajda w raju 11:01, 01 paź 2018

Do góry
anulajda napisał(a)
chyba mi te drzewka po lewej umknęły z twojego widoku - co to? Doła normalnie mam jak patrzę na twoje wysprzątane rabatki ;(
Na zielonej... trawce :) 10:52, 01 paź 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Dziękuję
Powodzenia w zakupach życzę w takim razie Czas odpowiedni tylko działać

Mam pytanko
Też mi się marzył taki zakątek smaragdowo-hortensjowy w koncu zdecydowałam się na Smaragdy, póżniej Miskant chiński z bordowymi kwiatostanami a z przodu hortensja w odmianie Magical Fire. Wiem, że to inna odmiana niż u Ciebie, ale co ile masz posadzone Hortensje? Na razie mam wszystko rozstawione i sie zastanawiam....
Malutki pod lasem 10:44, 01 paź 2018

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Dziękuję Wam wszystkim w imieniu serbów
Zdjęć z sadzenia nie ma, bo mi szkoda telefonu w błocie upaprać
Sadziłam ja z tatą, a M kosił trawnik z Jaśkiem
Dołki były wykopane, ziemia rodzima w taczce wymieszana z kompostem, dolomitem, korą Juta z korzeni oczywiście zdjęta No i właśnie korzenie, nie wiem sama. Wydaje mi się, że w tej szkółce wiedzą co robią. Istnieją odkąd pamiętam i już sporo roślin pewnie wykopali i posadzili, nawet pan kierowca jak przyjechał, to mówił, że sporo w tę okolicę już jeździł. Chyba wiedzą co robią, poza tym wydaje mi się, że serb nie ma za dużych korzeni, raczej płytko się korzenią. Jak zdjęłam tę jutę, to widziałam kilka odciętych, ale to chyba nieuniknione...

Posadzone, ostro podlane

no to teraz tylko ubrac i moga byc swieta
Ogrodowy spektakl trwa ... 10:39, 01 paź 2018

Do góry
mira napisał(a)

Ja dziś po południu wyszłam na chwilkę do ogrodu ale oczywiście w czapce.

Mam w głowie taki stół z ładnymi nogami - jak u Ciebie a na wierzch zwykłe dechy , inny z palet ....smam nie wiem - to miejsce decyduje jaki stół

Grujeczknik cudnie się przebarwia, nie znam nikogo kto wyczuł jakiś zapach o czym stale się pisze

a ja znam
Gosia - Gosiek mowi ze czuje
Ogród z widokiem na jezioro 10:00, 01 paź 2018

Do góry

Śliczny
Pozdrawiam Jolu
W moim małym ogródeczku - Dorota 09:47, 01 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
To jest wieloletnia szparaga ogrodowa, tu na zdjęciu jest odcięta od korzeni i taka przyschnięta. Od 2 lat próbuję się jej pozbyć, ale ona jest prawdziwa terminatorka. Co wiosna odbija ze zdwojoną siłą.

Jakie to piękne - czasami przyroda wie co piękne bardziej niz my - cynie tez wyborne
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 09:21, 01 paź 2018

Do góry

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 09:20, 01 paź 2018

Do góry

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 09:18, 01 paź 2018

Do góry
Świeża porcja porannych fotek, przy 0° ...

W kamiennym kręgu od początku 09:16, 01 paź 2018

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:15, 01 paź 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

dosypałam tylko wiórki rogowe i przekopałam. Zimą posypię jeszcze dolomitem i popiołem drzewnym (w ostępie czasowym )
Udało się znaleźć chwilkę czasu na wyprawę do lasu. Wysypu grzybów niestety w tym roku nie ma. Znaleźliśmy tylko kilka podsuszonych podgrzybków.
Wciąż pięknie kwitną róże The Fairy i Lovely Fairy.

Nie zdążyłam zrobić notatek z mocznika a już lecisz dalej - nic to odnajdę

Ja mam wiórki rogowe i trzymam na wiosnę że posypię wiosną - one się wolno rozkładają wiem ale jak teraz posypię to nie ulecą wartości za nim zacznie to rosnać - sama nie wiem.
Dolomit też mam i wiem że zimą tylko jak ziemia zamarznięta to tak źle coś sypać.

Weszłam bo musze zmaowić mączkę bazltową i teraz sypnę.

Widoki jak zawsze - kipiące , obfite i uporządkowane

pozdrawiam
W kamiennym kręgu od początku 09:14, 01 paź 2018

Do góry
Już październik.
Nadal ogromna susza. We wrześniu spadło zaledwie 19,5 litra deszczu na m kw
Z moich długoletnich zapisków wynika, że to najsuchszy jak dotąd wrzesień.
Poranek, snujące się po polach mgły, na trawniku szron. Znak to, że kolor w ogrodzie pomału zniknie

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:05, 01 paź 2018

Do góry
mira napisał(a)

Moje zimowały ale to są kroksomie Lucifer - podobno tylko te zimują.
Przykryj jeszcze na wszelki wypadek albo nasyp ziemi.
Z tym to loteria - Mała Mi miała kilka lat cudowną kępę bez wykopywania i którejś zimy wymarzła.

Miro, dziękuję
Zrobię doświadczenie, jedną kępę zostawię pod liśćmi na zimę a resztę wykopię dla zachowania gatunku
Przerwa na kawę... 09:01, 01 paź 2018

Do góry
A co ja miałam tych doniczek raptem 4 sztuki. 3 do wkopania już w przygotowane miejsce - właśnie czegoś takiego mi było brak więc idealnie się wpisała, a rozplenicę zadołowałam bo tam, gdzie ją chcę posadzić na razie rośnie hortka i po przygodach teraz z przesadzaniem Candlelight, nie będę jej ruszała. Na wiosnę dopiero. A może mi się w tzw. międzyczasie koncepcja zmieni

A to dowód, że ogólnie niezbyt mądrym pomysłem jest przesadzanie hortek jesienią gdy kwitną. Z przodu widać wsadzoną do ziemi Mont Blank w bardzo dobrym stanie a z tyłu przesadzoną 2-letnią oklapłą Candlelight. Musiałam ją obciąć aby zmniejszyć odchorowanie przenosin. Ciekawe czy przeżyje
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:59, 01 paź 2018

Do góry

Wianuszek kupiony od p. Szmitow

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies