Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku Iwony 11:30, 17 lip 2018

Do góry
Ivvvona napisał(a)
A teraz troche wiosny w moim ogrodzie.

Pięknie pokazujesz swój ogród, zadbany, przemyślany i piękny.
Dzięki za odwiedzinki i pochwały z okazji "Mai". Pozdrawiamy.
Walczę z ogrodem :) 11:29, 17 lip 2018

Do góry
mirela napisał(a)
na szybko kilka fotek

Ale Ty masz wielkie trawiszcza i hortki!

Miłkę mam od ubiegłego roku i bardzo mi się podoba teraz zanim jeszcze wypuszcza kwiatostany, choć widze, że u Ciebie już zaczyna.
Ogród z łezką II 11:25, 17 lip 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
No moze wsatwią...ja mam tylko z telefonu

Jak juz widac z powyzszego zdjecia udalo nam sie odwiedzic słynny ogród z łezką
i chociaz ogród cioci do nas nie przyjechał to przyjechała Ciocia Gosia osobiscie
Kasiu, bylo nam strasznie milo i dziekujemy za wspaniala goscine
Ogrod tak czysciutki i zadbany ze nie wiem czy u mnie w domu tak wysprzatane
Ale najwieksze wrażenie zrobili panowie ktorzy w 10 min posadzili i podlali roslinki w czasie kiedy gospodyni zabawiala gosci
Pozdrowienia dla wszystkich

i zobaczcie jak pieknie prowadzone jeżyny troche za wczesnie bylysmy

Bardzo mi było miło, że odwiedziłyście moje progi Szkoda tylko, że za krótko...

Krzysiu z moim Emem dobrze się rozumieją, to pokrewne dusze. I Szybkie Bille. Nawet zaczynam mieć wyrzuty sumienia...Krzyś ostatnio u mnie ciągle coś sadzi...

Teraz to pojechałaś po bandzie...wcale nie mam czyściutko. Ogród jeszcze nie oporządzony po moich ostatnich rozrywkach. Może teraz się uda, jeżeli przestanie padać. Bo leje z nieba jak ta lala.

Dziękuję za miłe słowa, dodają siły
Miejski ogród w wersji mini 11:23, 17 lip 2018

Do góry
kaz742011 napisał(a)
Pod rozplenicami znalazłam takie maluchy. To chyba ich siewki . Dałam do doniczek i zamierzam wysadzić je na rabatę.
Myślicie że to się uda i urosną? Czy lepiej kupić nowe sadzonki?

Uda się, też mam pełno siewek, dwuletnie już całkiem spore.
Moja bajka 11:13, 17 lip 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
inspirka z Pinteresta

fascynacja ślimakiem

Czego nie robi się dla dzieci ceramiczne domeczki zimą na inspiracjach wpadły mi w oko fajna kompozycja

A pamiętam jak Łukasz też lubił przyrodę. Niestety latające owady bardzo go zniechęciły do ogrodu. Za to mrówki, biedronki są nadal okazją do zatrzymania. No i ptaszki ze mną czasem ogląda. W tym roku będę zgnite jabłka dla kosów zbierała.
...uDany ogród 11:06, 17 lip 2018

Do góry
Zwierzyna też ciekawa

Miejski ogród w wersji mini 11:04, 17 lip 2018

Do góry
kaz742011 napisał(a)
Pod rozplenicami znalazłam takie maluchy. To chyba ich siewki . Dałam do doniczek i zamierzam wysadzić je na rabatę.

uda się w zeszłym roku posadziłam do dołka po 4-5szt. identycznych siewek i dziś mam już wielkie krzaki

edit////
zrobiłam Ci foto

...uDany ogród 11:02, 17 lip 2018

Do góry
i mnóstwo kwiecia i tropikalnej roślinności

Moja bajka 11:02, 17 lip 2018

Do góry
Katkak napisał(a)

Te fotki urocze
...uDany ogród 11:00, 17 lip 2018

Do góry
Zachody słońca

...uDany ogród 10:58, 17 lip 2018

Do góry
włoskie uliczki

...uDany ogród 10:55, 17 lip 2018

Do góry
Witajcie !
Jesteśmy już w domu, a moje włoskie wakacje można uznać za bardzo udane. Było cudownie. Włochy przywitały nas wszystkimi odcieniami błękitu.
Piękny kraj...na wakacje

Nawożenie, zasilanie trawnika 10:36, 17 lip 2018

Do góry
kit34 napisał(a)

Powiedzcie Drodzy jak wapniowac trawnik, ile czego I kiedy. Póki co trawnik odzyl po przestudiowanu forum oraz pójściem droga nawozów rolniczych tj Yara azot. Niestety działka w lesie i walka ze skrzypem dzień za dniem. Chciałbym zwapniowac, może trochę pomoże.

Trawnik bardzo ladny. Kup sobie probnik do kwasowosci gleby aby zobaczyc jakie jest ph ziemi i zbadac w kilku miejscach.

Ze skrzypem walka z wiatrakami. Tylko mozesz kosic jak bedziesz wyrywal to w miejsce wyrwanego wyrosnie 10. Ma korzenie czarne gleboko siegajace.
Nie wolno dopuscic do zakwitnienia skrzypu wiosna na trawie zolce ok 10 cm parasolki.
Wapnuje sie wiosna lub pozna jesienia najlepiej rozrzucic wapno granulowane na snieg. Rozrzucaja tez krede malarska tansza.
Moj trawnik jak widzimy, ze cos nie tak z nim tez wapno rozsiewamy od razu koloru nabiera tak nam doradzil ogrodnik. Widocznie ma jakies braki, ale skrzypu nie mam. Mam na skalniaku wapnuje ale marne efekty.
Traktuje go srodkiem kazdy maluje pedzelkiem i ginie.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:16, 17 lip 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)

hihi no patrz jaka maja fajna cioteczke

Elu tak to zielony dzieciol. on u mnie czestym gosciem jest. Na ziemi czesto sie porusza, bo lubi morowki ponc a tych u mnie w tym roku od licha i ciut ciut, wiec jak pare zje to niech mu na zdrowie wyjdzie

Dzieki za info w sprawie pytona.

na mojej drodze do pracy tak wygladaja rowy

U nas tez w rowach przy drogach rosnie palka wodna i krwawnica. Jest tych roslin pelno. Kupuje krwawnice, wstyd mi jest ja wyrywac a jest w zasiegu. To biale co kwitnie obok krwawnicy tez.
Widac to rosliny wszedobylskie w calej Europie i nie tylko.

Odnosnie pytona to kupa smiechu z nim jest.nikt go nie widzial tylko jego zrzutke. Miasteczko poszukiwawcze zrobili kupa luda go szukalo bo ze wzgledu na ciagle deszcze prace poszukiwawcze zawieszono.

Miejski ogród w wersji mini 10:12, 17 lip 2018

Do góry

Wojsławice 2018.07.08 10:10, 17 lip 2018

Do góry
I po drodze mijaliśmy takie cudo, które każdy chętnie by do siebie przytulił, a gospodarze mając również ogrodzenie z takiej samej cegły zbeszcześcili je koszmarnym domkiem

Domku nie fociłam, żeby nie było, a Ł poszedł dalej szukać innej perspektywy, może Aga dorzuci jeszcze

Dziękuję Wszystkim jeszcze raz, że mogłam tam z Wami być. Jesteście cudowni i tworzycie wspaniałą atmosferęDo wiosny
Blaski i cienie nowego życia 10:05, 17 lip 2018

Do góry
Adela napisał(a)
Ula, dzięki za zdjęcia, obejrzałam z przyjemnością
Lawendę mam i dobrze u mnie rośnie, nie boi sie przesadzania. Sesleria też mi się podoba, widziałam ją na O. Przekonałaś mnie do wyeksponowania traw. Sama zresztą mówiłam, że wszystkie niemal rośliny, począwszy od hortensji po jeżowki, ładnie komponują z trawami. Zastanawiam się tylko, czy ten kącik z serbami lepiej rozjaśni miskant z piuropuszem (ten od momentu pojawienia się kwiatów), czy variegata.

Jutro - jak nie będzie deszczu - wezmę się za tą słoneczną rabatę.

Chyba brzydka pogoda się zapowiada do piątku
O trawach napiszę u Ciebie.

Mój pióropuszowy miskant taki już po 2 latach, kupowany tam gdzie Wam mówiłam

I jeszcze miałam Ci pokazać jak pod jabłonką rośnie trzmielina biało-zielona i trawka Amazon Mist, którą Ci dałam. W srodku mam szafirki a teraz jeszcze będą goździki przy samym pniu.

Wojsławice 2018.07.08 10:04, 17 lip 2018

Do góry

i nasze zacne zakupy, jakos przy ich robieniu nikt nie zastanawiał sie gdzie je zmieścimy, a wyszło idealnie na fula

Wojsławice 2018.07.08 10:01, 17 lip 2018

Do góry
Ostatni rzut okiem i sesja grupowa

pod klonem esk sunset

Wojsławice 2018.07.08 09:56, 17 lip 2018

Do góry
Na tą hortensje choruję

Fajnie wkomponowane berberysy

W tym miejscu trawnik był najmniej zniszczony

Dochodzę do wniosku, że hortensjom dobrze robi kontrast z innymi nasadzeniami i powtórzenie koloru inna rośliną jednocześnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies