Yolka, u mnie padało w ubiegłym tygodniu i dziś ulewy co chwilę. Rośliny położone ale niech pada.
Na gazonie lawendowym planuję zmiany, pierwszy rząd chcę zastąpić czymś niższym i jasnym. Myśałam o białym floksie ale nie wiem czy to dobry wybór, może jakieś srebrne liście dać?
Lawenda z różą. Róża niestety choruje, może ma tam za cisno, za "duszno" ?
A na deser piekny ogród Justyny wsrod pol i łąk
Bardzo bardzo dziekujemy za wspaniale przyjecie i miłe towarzystwo
Justyna, uwazaj bo jak sie wszyscy dowiedza jaki masz ogrod to bedziesz miala wycieczki od "sąsiadów"
No i oczywiascie pokrecilam zdjecia mialy byc u Justyny...no trudno, bedzie juz tak jak jest
Potem bylysmy jeszcze na chwile u Karoli na herbatce, zdjec nie mam...bo bylam juz taka zmeczona ze zapomialam ale to wlasciwie ogrod rodzicow a na działkę nie zdązyłysmy
Bardzo cieszę się z tej wizyty u Kapiasa i właśnie z tego zdjęcia. Bardzo podobają mi się krwawniki, kilka lat walczyłam by mieć takie cudne, odmianowe we własnym ogrodzie. Teraz się wyleczyłam z krwawników w moim ogrodzie. Nadal bardzo podobają mi się ale już z daleka, na suchej łące w zestawieniu z trawami dają piękne malownicze plamy.
Kolejna wizyta zauroczyłam mnie rozmachem, pomysłami a jednocześnie lekkością w tworzeniu ogrodu. Justyna i jej Kolorowa Piaskownica to ogród pełen przepięknych drzew, bylin, traw, róż. Na pewno nie tak wyobrażałam go sobie oglądając wczesniej zdjęcia na jej wątku. W rzeczywistości jej 100-krotnie piękniejszy. Trawnik bomba, normalny dywan i to perski
Jak juz widac z powyzszego zdjecia udalo nam sie odwiedzic słynny ogród z łezką
i chociaz ogród cioci do nas nie przyjechał to przyjechała Ciocia Gosia osobiscie
Kasiu, bylo nam strasznie milo i dziekujemy za wspaniala goscine
Ogrod tak czysciutki i zadbany ze nie wiem czy u mnie w domu tak wysprzatane
Ale najwieksze wrażenie zrobili panowie ktorzy w 10 min posadzili i podlali roslinki w czasie kiedy gospodyni zabawiala gosci
Pozdrowienia dla wszystkich
i zobaczcie jak pieknie prowadzone jeżyny troche za wczesnie bylysmy