Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

GorAna 16:27, 17 paź 2018

Rok 2017

GorAna 16:32, 17 paź 2018

Rok 2018
GorAna 16:34, 17 paź 2018

AgataM napisał(a)
Witaj Aniu Podziwiam otoczenie Twojego pięknego ogrodu. Przepiękne krajobrazy rolne. Podziwiam również to, że pola są tak wspaniale zagospodarowane, nie ma ugorów i chaszczy.
Pozdrawiam

Agato, nie może być inaczej....to pola nasze i naszych sąsiadów
Alicja169 18:33, 17 paź 2018

Aniu, zapewne coś wymyślisz aby Twój ogród w następną wiosnę znów był tulipanowy
BASIA8 08:34, 18 paź 2018

Kurcze Aneczko to lipa z cebulkami u Ciebie szkoda - pieniążki wydane, pracy duuużo - a tu taka sytuacja.
Ja w tym roku raczej nic cebulowych nie posadzę, pogody są piękne a Ja z zatok wyjść nie mogę. Na pewno do ogródeczka nie pójdę.
Pozdrowienia zostawiam.
zawitka 09:12, 18 paź 2018

A w Kamiennym kiedyś było tulipanowo a teraz daliowo i cyniowo .Cynii nigdy nie sadziłam ale na wiosnę trza pomyśleć bo są piękne co zobaczyłąm u Ciebie .Bukiety Twoje tylko do namalowania .jak pozwolisz to spróbuję bo nigdy np dalii nie malowałam Pozdrówka ślę
Margarete 11:06, 18 paź 2018

Aniu cudne wspomnienia wiosenneych widoków twojego ogrodu, te klory i odmiany tulipanów, te oszłąmiające ilości...
Szkoda mi bardzo że tyle cebul ci pomarzło bądz zmumifikowało sie, choć ja prawde mówiąc u siebia w ogóle cebulowych nie wykopuje, dosadzam co roku troszkę, starając sie utrzymac w danych tonacjach kolorystycznych żeby potem wiosną zgzrytania zebami nie było. Mam rabate z ognistymi kolorami, mam z chłodnym różem, fioletem i bielą, mam z ciemnymi skontrastowanymi z kremowym odcieniem. Ale nie wykopując cebul zdaję sie na los i naturę - co sezon przyniesie to zakwitnie. Większość powtarza kwitnienie ale słabiej, z kęp w pierwszym roku takich po 8 sztuk kwitnących za rok wychodzi około 5-4 i tak coraz mniej...
Godzeę sie z tym i tylko uzupełniam.

Obrazki twojej jesieni w ogrodzie ładne i te spoza ogrodu też, i ta przestrzeń tych pól która pokazujesz robi wrażenie
Żal że susza, ja rolnikiem nie jestem ale jak widzę podsuszone w moim ogrodzie klony palmowe i inne rosliny to mi żal a co dopiero uprawy które maja stanowić dochód na cały rok, żal...

GorAna 11:47, 18 paź 2018

zawitka napisał(a)
A w Kamiennym kiedyś było tulipanowo a teraz daliowo i cyniowo .Cynii nigdy nie sadziłam ale na wiosnę trza pomyśleć bo są piękne co zobaczyłąm u Ciebie .Bukiety Twoje tylko do namalowania .jak pozwolisz to spróbuję bo nigdy np dalii nie malowałam Pozdrówka ślę

Halinko, to dla mnie zaszczyt
Sama robiłam ten bukiet z myślą, że może będzie dobry do haftu. Zatem Ty malujesz a ja haftuję
Tylko zastanawiam sie jakie ujęcie?
Może któryś z tych?

Dominika11 11:52, 18 paź 2018

Przepiekna jesienna dekoracja

dalie cudnie wygladają
dominika_ 12:05, 18 paź 2018

Śliczne są te dekoracje