Aniu, pochodziłam trochę po Twoich włościach dzisiaj i zobaczyłam staw wspaniały
Też bym chciała mieć ale zawsze bałam się że to będzie wylęgarnia komarów, a poza tym bałam się tej roboty przy jego sprzątaniu, odmulaniu itp
I jak tu nie siedzieć i nie podgladać. Można siedzieć i siedzieć i się nie nudzić. Zabki przybyły z roślinami czy już wcześniej w ogrodzie były.
Aniu jeszcze ryby musisz wpuścić wcale nie ma z nimi kłopotu, jedynie rozmnażają się na potęgę.
Ale jak się już zadomowią to będą cię poznawały po głosie z daleka będą płynąc. Aniu musisz mieć filtr od wiosny bo trzeba aby woda miała wymianę.
Jeszcze raz pieknie.
Iwonko napewno pięknie jest teraz jesienią, ma się co przebarwiać. Polecam gorąco i czekam na fotki.
No wiesz Asiu, jak się chce.... Ja dokonałam aneksji pokoju córy. Zrobiliśmy podmiankę.
Dziękuję. Nad widokiem z innego okna intensywnie pracuję. Strzępek na str 392. Jak zacznie się przebarwiać pokażę.
Mikro staw ze względu na baaardzo niski poziom wody pozostawia wiele do życzenia. Ale jeśli oczko ci chodziło to rzeczywiście -ono mimo niedokończenia 'jakoś' wygląda i cieszy. Nigdy nie zauważyłam spotęgowanej ilości komarów (wcześniej miałam mniejsze oczko), żabki i inni mieszkańcy wody robią swoje. Pracy wymaga, ale jak cieszy.
Dziękuję Aniu. Kocham te chwile o wschodzie słońca, najlepiej z kawką w ręku.
Dlatego siedzę Elu i obserwuję. Filtr i pompa w planach. Narazie ze względów finansowych są poza moim zasięgiem.
W temacie obserwacji okiennych.
Taką kupeczkę miałam wczoraj na widoku...
Ależ miał radochę z kąpieli na sucho. Z tej perspektywy nie widać, ale tam jest szeroki pas spod glebogryzarki, bo zaczęliśmy szykować pod trawnik w sadku.
Próba cichego otworzenia oka, w celu wyraźniejszych zdjęć, nie wyszła. Czujna gadzina.
Zrezygnowałam a gość spokojnie wylegiwał się dalej...
Aż zgłodniał... dobrze że winogronko blisko...