Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Zana 11:06, 15 paź 2018

Anuś, prześliczne zdjęcia wschodu słońca, a na widoku z innego okna też się na dłużej zatrzymałam.
Pokazywałaś strzępka? Bo jakoś nie kojarzę.
mirkaka 20:01, 16 paź 2018

Aniu, pochodziłam trochę po Twoich włościach dzisiaj i zobaczyłam staw wspaniały
Też bym chciała mieć ale zawsze bałam się że to będzie wylęgarnia komarów, a poza tym bałam się tej roboty przy jego sprzątaniu, odmulaniu itp
Kasya 20:20, 16 paź 2018

Ale u ciebie bajkowe widoki
anabuko1 21:16, 16 paź 2018

anka_ napisał(a)

Zdecydowanie krzew.

"Wczesnym rankiem
Mgła tuliła nocy sen..."

Fantastyczne magiczne zdjęcia
ElzbietaFranka 17:15, 17 paź 2018

anka_ napisał(a)
Zmiana...

A już następni w kolejce czekają...

I jak tu nie siedzieć i nie podgladać. Można siedzieć i siedzieć i się nie nudzić. Zabki przybyły z roślinami czy już wcześniej w ogrodzie były.
Aniu jeszcze ryby musisz wpuścić wcale nie ma z nimi kłopotu, jedynie rozmnażają się na potęgę.
Ale jak się już zadomowią to będą cię poznawały po głosie z daleka będą płynąc. Aniu musisz mieć filtr od wiosny bo trzeba aby woda miała wymianę.
Jeszcze raz pieknie.
Gosialuk 18:29, 17 paź 2018

Aniu śliczne zdjęcia robisz. Masz wspaniały dar obserwowania przyrody.
Mala_Mi 11:27, 19 paź 2018

anka_ 11:53, 19 paź 2018

inka74 napisał(a)
Do Żelazowej to teraz z synem chyba pojadę. eM może się skusi na wycieczkę

Iwonko napewno pięknie jest teraz jesienią, ma się co przebarwiać. Polecam gorąco i czekam na fotki.

makadamia napisał(a)
Pod kuchennym oknem mam podjazd. Raczej nie bardzo
Cudne zdjęcia
No wiesz Asiu, jak się chce.... Ja dokonałam aneksji pokoju córy. Zrobiliśmy podmiankę.

Zana napisał(a)
Anuś, prześliczne zdjęcia wschodu słońca, a na widoku z innego okna też się na dłużej zatrzymałam.
Pokazywałaś strzępka? Bo jakoś nie kojarzę.

Dziękuję. Nad widokiem z innego okna intensywnie pracuję. Strzępek na str 392. Jak zacznie się przebarwiać pokażę.

mirkaka napisał(a)
Aniu, pochodziłam trochę po Twoich włościach dzisiaj i zobaczyłam staw wspaniały
Też bym chciała mieć ale zawsze bałam się że to będzie wylęgarnia komarów, a poza tym bałam się tej roboty przy jego sprzątaniu, odmulaniu itp

Mikro staw ze względu na baaardzo niski poziom wody pozostawia wiele do życzenia. Ale jeśli oczko ci chodziło to rzeczywiście -ono mimo niedokończenia 'jakoś' wygląda i cieszy. Nigdy nie zauważyłam spotęgowanej ilości komarów (wcześniej miałam mniejsze oczko), żabki i inni mieszkańcy wody robią swoje. Pracy wymaga, ale jak cieszy.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Toszka 12:09, 19 paź 2018

oooo, sadzisz hochlę pomiędzy kamienie?
anka_ 12:49, 19 paź 2018

Kasya napisał(a)
Ale u ciebie bajkowe widoki

Mam nadzieję Kasiu, że to bajka o brzydkim kaczątku i z tych moich zgliszczy wyłoni się kiedyś piękny ogród.

anabuko1 napisał(a)
Fantastyczne magiczne zdjęcia

Dziękuję Aniu. Kocham te chwile o wschodzie słońca, najlepiej z kawką w ręku.

ElzbietaFranka napisał(a)
I jak tu nie siedzieć i nie podgladać. Można siedzieć i siedzieć i się nie nudzić. Zabki przybyły z roślinami czy już wcześniej w ogrodzie były.
Aniu jeszcze ryby musisz wpuścić wcale nie ma z nimi kłopotu, jedynie rozmnażają się na potęgę.
Ale jak się już zadomowią to będą cię poznawały po głosie z daleka będą płynąc. Aniu musisz mieć filtr od wiosny bo trzeba aby woda miała wymianę.
Jeszcze raz pieknie.
Dlatego siedzę Elu i obserwuję. Filtr i pompa w planach. Narazie ze względów finansowych są poza moim zasięgiem.

W temacie obserwacji okiennych.

Taką kupeczkę miałam wczoraj na widoku...

Ależ miał radochę z kąpieli na sucho. Z tej perspektywy nie widać, ale tam jest szeroki pas spod glebogryzarki, bo zaczęliśmy szykować pod trawnik w sadku.

Próba cichego otworzenia oka, w celu wyraźniejszych zdjęć, nie wyszła. Czujna gadzina.

Zrezygnowałam a gość spokojnie wylegiwał się dalej...

Aż zgłodniał... dobrze że winogronko blisko...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies