Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:27, 24 lip 2015

Do góry
bleebla napisał(a)

To zdjęcie jest urocze ! Uśmiechnęłam się na jego widok

a tak się roślinki ładnie przytuliły Też mi się duecik spodobał
Hana75 napisał(a)

Świetne to zdjęcie, kici kamuflaż się udał. Moja Tosia często chowa się za tujami.
Jest czarna i wieczorami w ogóle jej nie widać
A różowa jeżówka z "dziećmi" - super, jeszcze takiej nie widziałam.

A czy Twoja kicia lubi polowac? Bo nasz tak i czasem się tak chowa i potem wyskakuje nagle przed/za osobą. Jesli przechodzisz,jest ciemno i kota nie widzisz to można na zawał zejść

jazzy napisał(a)
Pięknie u Ciebie!
Też jestem zdania, że białe agapanty to jest to!
Pozdrówka

Słodkie to twoje avatarowe zwierzątko
Dzięki i pozdrawiam!
leon60 napisał(a)

na razie grill się robi bo ma stanowić część konstrukcji, idzie jak flaki z olejem bo eM ciągle w pracy... ale altana będzie wcześniej czy później ale musi być
cium cium

Ahhhh to pokażesz grilla choć? bo wiesz, takie różne etapy pracy to też ekcytująca sprawa. ale pewnie do końca lata się wyrobicie,prawda?
ela_z napisał(a)

Przytulaśne te Twoje jeżówki

Tylko ta trawa w koło kole... może jeżówki dla odmiany chcą być przytulaśne?! hehe
baraga1904 napisał(a)
...widzę że ogród wypiękniał bardzo jeźowki królują...
...czy temu kotkowi to aby wygodnie? Ice dance ma liście jak zylety?

Kot uwielbia się chować w ogródku, ma swoje miejsca leżakowania, które mi z kolei nie pasują bo czasem toto się uwali na roślinach i całe zadowolone jest zwierzę
Dzięki za miłe słowa. Ogród jeszcze musi wypięknieć, musi się postarać główny pracownik ogrodowy Jeżówki dopiero co zaczynają. Ice dance nie dotykałam, ale pomacam
Pszczelarnia napisał(a)
A JC co to za róża?
I ostatnia jeżówka jak się nazywa?

Teraz siedzimy i tylko patrzymy na to, co należy zrobić. U Was też takie upały?

JC to Jubilee Celebration D.Austin. Super pachnie, kwiat piękny, dość spory. Kolor taki łososiowy.
Nazwę jeżówki sprawdzę jak będę w domu.
U nas upałów nie ma, nawet wielkiego słońca też nie... może jednak w weekend zrobię część rabaty kwadratowej. Jeszcze popatrzę na prognozy.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:29, 24 lip 2015

Do góry
...widzę że ogród wypiękniał bardzo jeźowki królują...
...czy temu kotkowi to aby wygodnie? Ice dance ma liście jak zylety?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:54, 24 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Zaległe trawki rosnące w buksach

Ptasie łapki

Ice Dance

morrovi Variegata

Evergold w tym miejscu jeszcze nie nabrały żółtego koloru

dziękuję! i jak ja niby mam wybrać któreś? skoro wszystkie cudne?
Bylinowy zachwycający!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:47, 24 lip 2015

Do góry
Zaległe trawki rosnące w buksach

Ptasie łapki

Ice Dance

morrovi Variegata

Evergold w tym miejscu jeszcze nie nabrały żółtego koloru

Mój mały zakątek :D 21:32, 23 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ja na tej zacienionej rabacie bym posadziła szpaler hortensji podsadzony np. żurawkami czy rozchodnikami, albo trawą carex ice dance .

U mnie hortki od strony północnej ekstra rosną

W sumie też może fajnie wyglądać, zwłaszcza, że hortensje długo kwitną więc takie w Białymstoku kolorze trochę by rozświetliły cien
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:54, 23 lip 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
I na zakończenie mistrz kamuflarzu w ice dance

Ależ fota śliczna!

A różyczki powtórzą jeszcze na pewno właśnie moja bidula Mary rose kwitnie ponownie. Przyrostów żadnych nie ma, ale kwitnie a już myślałam, że słabo z nią będzie...
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:46, 23 lip 2015

Do góry
I na zakończenie mistrz kamuflarzu w ice dance
Ogródek Ewy 19:56, 23 lip 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Dziewczyny, bardzo Wam wszystkim dziękuję za wszelkie rady i pomysły. Czytałam, analizowałam wszystkie po kilka razy, przeglądałam podesłane linki i wątki. Czy jestem mądrzejsza? teoretycznie tak. Światełko w długim tunelu jest.
Dziś wybrałam się nawet do szkółki w Dźbowie na rekonesans ale powiem szczerze ze jeśli chodzi o bylinki wymieniane w waszych postach to nic nie znalazłam.
Zrobiłam przegląd tego co rośnie u mnie i doszłam do wniosku że mam liatrę którą mogę podzielić, i mam ożankę którą muszę zabrać z miejsca gdzie obecnie rośnie. Okazało się też że mam ok 15 małych sadzonek bukszpanka na ew. obwódkę, (może część obwódki) po resztę roślinek muszę wyruszyć do szkółki. Skoro to ma być różanka to dokupię kilka róż, tylko zastanawiam się jaki kolor dokupić, iść w pomarańcz czy bardziej róż, choć ten drugi bardziej do mnie przemawia.

Narobiłam jak durna sadzonek trawek Ice dance, konwalnika, kostrzewy sinej, kuklika i przywrotnika. Ciekawe gdzie to mam sobie wsadzić? Prawdę mówiąc wiem ale nie napiszę.....

Ewcia z drugiej strony ja tam nic do bukszpanów nie mam, ale tych obwódek wszędzie mnogo, ja bym przekornie zrobiła obwódkę z trawek Ice Dance. Przemyśl sprawę, byłoby trochę oryginalniej . Co do róż to może Pomponellę sobie spraw. Ja mam ją na liście chciejstw. Jest przepiękna i bezproblemowa zdaniem Małej Mi. Ania z Kwiatowego ogródka Monteverde poleciła mi też różę rabatową "Stephanie Baronin zu Guttenberg". Potem się jeszcze odezwę. Buziak.
Mój mały zakątek :D 16:31, 23 lip 2015

Do góry
Ja na tej zacienionej rabacie bym posadziła szpaler hortensji podsadzony np. żurawkami czy rozchodnikami, albo trawą carex ice dance .

U mnie hortki od strony północnej ekstra rosną
Ogród na piasku i z wielkim murem 12:32, 23 lip 2015

Do góry
Przybyła nowa rabata, wydarta z nie najpiękniejszego trawnika. Nie żałuję go, bo jakoś tracę serce do trawników w moim ogrodzie, ciągle chwasty i suche placki!

Do 5 rododendronów i 2 pierisów dosadziłam:
1. ambrowiec (co by dał trochę cienia na RH)
2. przesadzona z innego miejsca Taxus Baccata Aurea Decora) (chojna kanadyjska)
3. dwie hortensje - Vanilia Fraise i Living Angels Blush (chyba nowość)
4. klon Acer Bloodgood (już był)
5. Imperata Red Baron
6. Na brzegu bukszpan, żurawki i trawki (turzyca Ice Dance).

No i co jeszcze? Jak wykończyć tę rabatę?
Chciałabym żeby w tym eksponowanym miejscu przed wejściem do domu, było ładnie i zielono. Może Danusia poradzi?
Proszę pomóżcie, bo nie mam pomysłu jak wykończyć tę rabatę, aby stanowiła ładną zwartą kompozycję.
A tak wygląda teraz:

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:44, 23 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A jaka Gosiu u Ciebie ta jarzmianka rośnie? I wiem.ze pstrokatych nie byliśmy ale myślisz ze pasowałoby do niej Ice Dance?
Pięknie nawet nie wiedziałam że masz takie hortki.

razem z hortkami to kuopina jako Pink prade. to ta co ci dałam siewki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:43, 23 lip 2015

Do góry
A jaka Gosiu u Ciebie ta jarzmianka rośnie? I wiem.ze pstrokatych nie byliśmy ale myślisz ze pasowałoby do niej Ice Dance?
Pięknie nawet nie wiedziałam że masz takie hortki.
Ogródek Agam 09:01, 23 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Pooglądałam Twoje trawy z przyjemnością
evergold to moje odkrycie w tym sezonie, mam je od ub. roku i wcale mi się nie podobały ale podrosły i doznałam olśnienia
ice dance mam jeszcze malutkie, ale te rozłogi co pokazujesz mogą być denerwujące, ale będą na wymianę
Pokazuj ogrodu więcej i więcej bo ciągle mam niedosyt

No ja ostatnio odkryłam że część moich Evergold to Ice Cream. Od zawsze wiedziałam że coś z nimi nie tak bo kolorem i wielkością się różnią ale zwalałam to na różne miejsca zakupów . Przyznam się że w zeszłym roku wywaliłam ich trochę bo marnie wyglądały i praktycznie w ogóle nie rosły. Ale dodam że część była dzielona. Nie wiem co zrobiłam nie tak ale się nie przyjęły.
Ice Dance rosną u mnie jak głupie. Cięłam je wiosną bardzo nisko i pięknie teraz wyglądają.

Kolejna porcja zdjęć zapodana. Dzisiaj sesja z wysokości, najbardziej nielubiana .
Ogródek Agam 08:53, 23 lip 2015

Do góry
Pooglądałam Twoje trawy z przyjemnością
evergold to moje odkrycie w tym sezonie, mam je od ub. roku i wcale mi się nie podobały ale podrosły i doznałam olśnienia
ice dance mam jeszcze malutkie, ale te rozłogi co pokazujesz mogą być denerwujące, ale będą na wymianę
Pokazuj ogrodu więcej i więcej bo ciągle mam niedosyt
Typografia ogrodu 00:50, 23 lip 2015

Do góry
Bo to nie ice dance prawda?
Ogródek Iwony 23:44, 22 lip 2015

Do góry
Mira napisał(a)
Iwonko napisz co tam rośnie u Ciebie na tej rabacie powyżej.Widzę,że masz sporo trawek Tylko nie wiem jakie?

część 1:

1 - trzcinnik Overdam
2 - rozplenica - nie wiem jaka
3 - stipa
4 - sedum
5 - hortensja limlight
6 - carex Ice Dance
7 - berberys bagatell
8 - żurawka lime marmalade
część 2 :

część 3:

9 - żurawka ? (nie pamiętam)
10 - orlik fioletowy
11 - budleja
12 - jeżówka biała
Ogródek Agam 23:27, 22 lip 2015

Do góry
agam napisał(a)
Carexy dla Mathildis. Różnica ogromna.
Ice Dance, widać z boku rozłogi.

Evergold

Dziękuję... dzięki Twoim zdjęciom wiem, że zdecydowanie wolę evergolda

Obejrzałam wcześniejsze zdjęcia i idę teraz nadrobić pisanininę i fotki z wczoraj i dziś
Ogródek Ewy 22:53, 22 lip 2015

Do góry
Dziewczyny, bardzo Wam wszystkim dziękuję za wszelkie rady i pomysły. Czytałam, analizowałam wszystkie po kilka razy, przeglądałam podesłane linki i wątki. Czy jestem mądrzejsza? teoretycznie tak. Światełko w długim tunelu jest.
Dziś wybrałam się nawet do szkółki w Dźbowie na rekonesans ale powiem szczerze ze jeśli chodzi o bylinki wymieniane w waszych postach to nic nie znalazłam.
Zrobiłam przegląd tego co rośnie u mnie i doszłam do wniosku że mam liatrę którą mogę podzielić, i mam ożankę którą muszę zabrać z miejsca gdzie obecnie rośnie. Okazało się też że mam ok 15 małych sadzonek bukszpanka na ew. obwódkę, (może część obwódki) po resztę roślinek muszę wyruszyć do szkółki. Skoro to ma być różanka to dokupię kilka róż, tylko zastanawiam się jaki kolor dokupić, iść w pomarańcz czy bardziej róż, choć ten drugi bardziej do mnie przemawia.

Narobiłam jak durna sadzonek trawek Ice dance, konwalnika, kostrzewy sinej, kuklika i przywrotnika. Ciekawe gdzie to mam sobie wsadzić? Prawdę mówiąc wiem ale nie napiszę.....
Leśne Wzgórze 22:45, 22 lip 2015

Do góry
agam napisał(a)
Zrobiłam dla Ciebie porównanie Ice Dance z Evergold. Zdjęcia u mnie.

Dziękuję Agnieszko, dzięki Twoim zdjęciom wiem, że zdecydowanie wolę Evergolda

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies