jak dla mnie evergoldy są za kolorowe że łączyć je z jezówkami, one lepiej pasują do zielonych roślin, które rozjaśniają, ale może na bylinowej rabacie byłoby nieźle...
Moje Ice Dance też potfory w tym roku.
Fastigiata, nie poznałam, mój jakiś jaśniejszy. Pytam o trawki bo mam ochotę posadzić jakieś pomiedzy kulki i pod graba.
eM dokupil mi jeszcze 4 buksy, ale ciut mniejsze .
Dziękuję
Aguś to graby Fastigiata w nogach berberysy Bagatella a na reszcie sesleria jesienna tylko bidula nie może się rozrosnąć bo turkucie się na nią uwzięły... dziwne bo skalnej nie tykają wrrrrrrrrr
Na razie się wstrzymuję z zakupami
pod miłorzębami Ice Dance potfory
foto czerwiec 2014
a tak się roślinki ładnie przytuliły Też mi się duecik spodobał
A czy Twoja kicia lubi polowac? Bo nasz tak i czasem się tak chowa i potem wyskakuje nagle przed/za osobą. Jesli przechodzisz,jest ciemno i kota nie widzisz to można na zawał zejść
Słodkie to twoje avatarowe zwierzątko
Dzięki i pozdrawiam!
Ahhhh to pokażesz grilla choć? bo wiesz, takie różne etapy pracy to też ekcytująca sprawa. ale pewnie do końca lata się wyrobicie,prawda?
Tylko ta trawa w koło kole... może jeżówki dla odmiany chcą być przytulaśne?! hehe
Kot uwielbia się chować w ogródku, ma swoje miejsca leżakowania, które mi z kolei nie pasują bo czasem toto się uwali na roślinach i całe zadowolone jest zwierzę
Dzięki za miłe słowa. Ogród jeszcze musi wypięknieć, musi się postarać główny pracownik ogrodowy Jeżówki dopiero co zaczynają. Ice dance nie dotykałam, ale pomacam
JC to Jubilee Celebration D.Austin. Super pachnie, kwiat piękny, dość spory. Kolor taki łososiowy.
Nazwę jeżówki sprawdzę jak będę w domu.
U nas upałów nie ma, nawet wielkiego słońca też nie... może jednak w weekend zrobię część rabaty kwadratowej. Jeszcze popatrzę na prognozy.
A różyczki powtórzą jeszcze na pewno właśnie moja bidula Mary rose kwitnie ponownie. Przyrostów żadnych nie ma, ale kwitnie a już myślałam, że słabo z nią będzie...
Ewcia z drugiej strony ja tam nic do bukszpanów nie mam, ale tych obwódek wszędzie mnogo, ja bym przekornie zrobiła obwódkę z trawek Ice Dance. Przemyśl sprawę, byłoby trochę oryginalniej . Co do róż to może Pomponellę sobie spraw. Ja mam ją na liście chciejstw. Jest przepiękna i bezproblemowa zdaniem Małej Mi. Ania z Kwiatowego ogródka Monteverde poleciła mi też różę rabatową "Stephanie Baronin zu Guttenberg". Potem się jeszcze odezwę. Buziak.
Przybyła nowa rabata, wydarta z nie najpiękniejszego trawnika. Nie żałuję go, bo jakoś tracę serce do trawników w moim ogrodzie, ciągle chwasty i suche placki!
Do 5 rododendronów i 2 pierisów dosadziłam:
1. ambrowiec (co by dał trochę cienia na RH)
2. przesadzona z innego miejsca Taxus Baccata Aurea Decora) (chojna kanadyjska)
3. dwie hortensje - Vanilia Fraise i Living Angels Blush (chyba nowość)
4. klon Acer Bloodgood (już był)
5. Imperata Red Baron
6. Na brzegu bukszpan, żurawki i trawki (turzyca Ice Dance).
No i co jeszcze? Jak wykończyć tę rabatę?
Chciałabym żeby w tym eksponowanym miejscu przed wejściem do domu, było ładnie i zielono. Może Danusia poradzi?
Proszę pomóżcie, bo nie mam pomysłu jak wykończyć tę rabatę, aby stanowiła ładną zwartą kompozycję.
A tak wygląda teraz:
A jaka Gosiu u Ciebie ta jarzmianka rośnie? I wiem.ze pstrokatych nie byliśmy ale myślisz ze pasowałoby do niej Ice Dance?
Pięknie nawet nie wiedziałam że masz takie hortki.
No ja ostatnio odkryłam że część moich Evergold to Ice Cream. Od zawsze wiedziałam że coś z nimi nie tak bo kolorem i wielkością się różnią ale zwalałam to na różne miejsca zakupów . Przyznam się że w zeszłym roku wywaliłam ich trochę bo marnie wyglądały i praktycznie w ogóle nie rosły. Ale dodam że część była dzielona. Nie wiem co zrobiłam nie tak ale się nie przyjęły.
Ice Dance rosną u mnie jak głupie. Cięłam je wiosną bardzo nisko i pięknie teraz wyglądają.
Kolejna porcja zdjęć zapodana. Dzisiaj sesja z wysokości, najbardziej nielubiana .
Pooglądałam Twoje trawy z przyjemnością
evergold to moje odkrycie w tym sezonie, mam je od ub. roku i wcale mi się nie podobały ale podrosły i doznałam olśnienia
ice dance mam jeszcze malutkie, ale te rozłogi co pokazujesz mogą być denerwujące, ale będą na wymianę
Pokazuj ogrodu więcej i więcej bo ciągle mam niedosyt