Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Mój jest ten kawałek ogrodu 13:41, 06 cze 2018

Do góry
Rozplenice szaleją a miałam środkową przesadzić, nie zdążyłam, za szybko urosła.

Gaura przezimowała, w nasłonecznionym miejscu już kwitnie, w cieniu lada moment. A w zeszłym roku jak ją wysadziłam na rabatę zakwitła dopiero pod koniec lipca.

Za to stipa prawie całkowicie wymarzła. A czosnki miały się tu wyłaniać z falującej stipy... Powoli rośnie tegoroczna, ale nie tak miało być.

Migawki z ogródka 12:21, 06 cze 2018

Do góry
A to nie stipa albo frosted curls?

tulucy napisał(a)
Coś mi kwitnie

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:22, 05 cze 2018

Do góry
amelia_b napisał(a)
Kasia czy u Ciebie też takie dziadowskie naparstnice w tym roku? Ledwo wylazły a już przekwitły. Stipa cudnie z szałwią wygląda plus ten co się kora mu strzępi, super mój tez się już strzępi
kilka naparstnic jest ok ale kilka jalby noe zalwita Po calosci tylko kwiaty dojrzewaja po kawalku i nie xaly klos jest w pelni rozkwitnoety :/
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:16, 05 cze 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)

O Matulu! Jak prześlicznie!!!!!!
przyznam ze zachwycam sie tym zestawieniem kolorystycznym. Mloda stipa i limonkowa seslwria z ta fioletowa szalwia robia robotę
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:58, 05 cze 2018

Do góry
Kasia czy u Ciebie też takie dziadowskie naparstnice w tym roku? Ledwo wylazły a już przekwitły. Stipa cudnie z szałwią wygląda plus ten co się kora mu strzępi, super mój tez się już strzępi
Droga do spełnienia 08:38, 05 cze 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
sesleria w słońcu niesamowicie świeci (pierwsza to stipa )

Cudny widok o takim marzę u siebie ... ach
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:55, 04 cze 2018

Do góry
natka098 napisał(a)
Aj i stipa jedzie do mnie. Jutro będę mogła odebrać. Niezbyt chyba to mądre, bo wysiewać powinno się znacznie wcześniej, ale może teraz się uda bo na sianie to ja nie mam w domu warunków.

Swoją wysiewałam w pudełku po margarynie. Trzeba tylko pilnować, żeby słońce nie wysuszyło ziemi z nasionkami.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:41, 04 cze 2018

Do góry
Aj i stipa jedzie do mnie. Jutro będę mogła odebrać. Niezbyt chyba to mądre, bo wysiewać powinno się znacznie wcześniej, ale może teraz się uda bo na sianie to ja nie mam w domu warunków.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:57, 04 cze 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A dziscplanowalam upomnieć się u Ciebie o fotki
Stipa u Ciebie jak zaczarowana. Jakos ogolnie denerwuje mnie u niej ze odrasta tak mało estetycznie a u Ciebie jest piekna
haha nazboralo sie tych zdjec to wrzucilam u mnoe stipa tez ma te suche stópki ale nie widzi sie ich jak powiewa i swieci w sloncu
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:46, 04 cze 2018

Do góry
A dziscplanowalam upomnieć się u Ciebie o fotki
Stipa u Ciebie jak zaczarowana. Jakos ogolnie denerwuje mnie u niej ze odrasta tak mało estetycznie a u Ciebie jest piekna
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:11, 04 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
U Tomka w Radkowie stipa gigantea rośnie od kilku lat. Na czerwonej glinie.

Przy najbliższej bytności sprawdzę.

Rośliny często nas zaskakują.
Pomidorki już są.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:01, 04 cze 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
niezmiennie zachwycam się twoim ogrodem i twoją lekkością obsadzenia roślin
jakoś ci to wszystko wychodzi lekko i bezproblemowo

Kompletnie nie potrafię narysować rabaty. Sadząc rośliny dobieram je do wybranej "gwiazdy". Wg zasady: coś zimozielonego, coś na wiosnę, coś na lato, coś na jesień.

sylwia_slomczewska napisał(a)
U mnie stipa po zimie zmarzła na amen i to koniec tej przygody ładnej nie miałam nawet przez moment
A Twoja prześliczna

Sylwia, w pierwszym roku jej bytności w ogrodzie zachodziłam w głowę, czym się ci ludzie tak ekscytują. Aż któregoś dnia w zeszłym sezonie po raz pierwszy mi zaświeciła. Przepadłam na amen.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:45, 04 cze 2018

Do góry
U Tomka w Radkowie stipa gigantea rośnie od kilku lat. Na czerwonej glinie.

Podmiejski ogródek 14:38, 04 cze 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
U mnie miskanty rosną na piaszczystej ziemi.Te wysokie metr od brzozy, już ogromne są. Powiem tak :u mnie na piasku wszystkie trawy i miskanty ładnie rosną Podlewanie tyle co z nieba mają. Za to Stipa nie chce mnie rosnąć.

O proszę - a właśnie u kogoś dzisiaj przeczytałam, że stipy, trzcinniki i prosa - im mają gorzej, tym im lepiej

Nie ma reguły i każdy musi przetestować na własnej ziemi, które rośliny się sprawdzają, a które nie. Dlatego wzięłam te miskanty i parę innych chciejstw (typu irysy syberyjskie) i mam nadzieję, że "cud się ziści"
Podmiejski ogródek 14:30, 04 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Asiu, z tymi miskantami może być jeszcze tak, że one jednak potrzebują zwięzłej (gliniastej, mocnej gleby). Siostra podlewa i 3 rok jak zaklęte stoją.

Fajna duża rabata i kosmetyka fajna się szykuje na niej (piwonie, irysy, łubiny).

Dla mnie świerki to najgorsi wrogowie rabat bylinowych (skrzyp lepszy).

Miałam i cierpiałam przez 15 lat.
U mnie miskanty rosną na piaszczystej ziemi.Te wysokie metr od brzozy, już ogromne są. Powiem tak :u mnie na piasku wszystkie trawy i miskanty ładnie rosną Podlewanie tyle co z nieba mają. Za to Stipa nie chce mnie rosnąć.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:20, 04 cze 2018

Do góry
U mnie stipa po zimie zmarzła na amen i to koniec tej przygody ładnej nie miałam nawet przez moment
A Twoja prześliczna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies