Chwastow na pewno nie uswiadczysz w rozrosnietej ID
Co do miejsca - poszerzylam nieco tą najbardziej sloneczną rabate - ubytek trawnika nas nie boli a miejsce na roze jest

weszly tam jeszcze Charteuse de Parme, Princess Anne i Claire Marchall. Plus te co byly wczesniej - Larissa, WhiteMeidilan, Jasmina i LavenderIce. A w innych miejscach dosadzilam Louis Odier (tej dalam chyba za malo kiejsca jak tak patrze na tegoroczne Louiski na forum), Soul, QueenOfSweden i Easy does it. A to przeciez nie koniec moich róż

Bylin dosadzonych od ubieglego roku nie zlicze

Dolozylam tez azalie, małe hortki, dokladam powojniki i mam jeszcze miejsce na chciejstwa

Jakos tak wychodzi

no ale nie sadze wielkimi grupami wiec co sie dziwic, poza tym lubie jak jest gęsto.
Znasz nazwy odmian swoich hakonek? U mnie rosną BeniKaze, AllGold i trzecia odmiana nie wiem ktora - albo aureola albo stripe it reach - nie potrafie okreslic ktora to. Tak czy siak pobieram juz ze swoich sadzonki i upycham je w nóżki wyższym roslinkom bo widze ze fajniej sie zachowuja niz wiekszosc turzyc. Chcialabym dokupic jeszcze albostriate ale u nas nie moge trafic a wysylkowo jedna sadzonka to bez sensu