Witam serdecznie, mam jeszcze jedno pytanie. Oprysk zaplanowałam na jutro, ale martwię się, czy on nie zaszkodzi moim tujom i rozplenicy, które rosną na jednej rabacie - pokazuję to na zdjęciach... Proszę się nie śmiać, jeśli pytanie jest głupie, ale ja jestem na początku tej przygody i zupełnie nie wiem... Czy powinnam te rośliny jakoś osłonić?
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam wszystkich
Byłam przekonana do dziś, że to Swany Ale raczej wydaje mi się, że to róża White The Fairy. Podobna do Schneewittchen, ale raczej nie bo to parkowa Ktoś wie?
Jaki fajny skrzat usiadł Ci przed domem. Wygląda na zmęczonego, choć zadowolonego z podróży. Wyniosłaś mu ciasteczko z mlekiem? Te kadry z frontową - piękne w jesiennym słońcu. Mimo suszy, bujne. Dzięki Kawki porannej nie pijam, może za 10 lat... Dopiero przedpołudniową
Ignaś poszedł do przedszkola. Z rozpaczą w sercu. Dziś zrobiłam mu przerwę, za dużo emocji. Widziałam u Niego duże zmęcznie ciągłym stresem, że musi iść do przedszkola. Ciągle się pytał, czy już idzie noc, bo wiedział, że po nocy, będzie musiał iść...
Nie wytyczyłaś linii rabat, wszystko jest w trawniku.
II sprawa - robisz kolekcję, wszystkiego prawie masz po jednym, kilka klonów - każdy inny, kilka różaneczników (nie pisz "rodków' oraz nie pisz drukowanymi literami - regulamin)
Dokup rośliny takie same, żeby było po kilka szt i twórz grupy, piętra.
Widać, że działasz, więc chętnie pomagamy
Tu gdzie kropki czarne to kamyczki, nie rób tu trawnika. Albo kamyczki zrób na tym pasku wyżej.
Drzewa przeszereguj w rabaty. Nie rób kolekcji pojedynczych roślin. Takie podstawowe rady