Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Choroby i szkodniki grabów, grab - Carpinus 09:33, 06 wrz 2018

Do góry
Choroby i szkodniki grabów, grab - Carpinus 09:31, 06 wrz 2018

Do góry
Witam serdecznie, mam jeszcze jedno pytanie. Oprysk zaplanowałam na jutro, ale martwię się, czy on nie zaszkodzi moim tujom i rozplenicy, które rosną na jednej rabacie - pokazuję to na zdjęciach... Proszę się nie śmiać, jeśli pytanie jest głupie, ale ja jestem na początku tej przygody i zupełnie nie wiem... Czy powinnam te rośliny jakoś osłonić?
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam wszystkich

Lawendowy zawrót głowy 09:23, 06 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Kasya dzięki bardzo udanego wekendu ♥

Pìękny ogród, trawy i trawniczek ładny - zazdroszcze a mam pytanie, prosze powiedz mi co to są za drzewka, kulki? Katalpa
Ogród z uśmiechem 09:18, 06 wrz 2018

Do góry

Jolu to świecznica?
Słoneczny Ogród 09:16, 06 wrz 2018

Do góry

Ale fajne cudo Duże wyrasta?
Rozpoznawanie odmian róż 09:15, 06 wrz 2018

Do góry
Byłam przekonana do dziś, że to Swany Ale raczej wydaje mi się, że to róża White The Fairy. Podobna do Schneewittchen, ale raczej nie bo to parkowa Ktoś wie?

Róże w naszych ogrodach 09:08, 06 wrz 2018

Do góry
Wiunia mam pieska i mam róże. Nigdy nas to nie spotkało, przykro mi

W bieli i kremie:
Artemis

Uetersener Klosterrose

Chopin
Po nitce do kłębka ;) 08:57, 06 wrz 2018

Do góry

Samba jeeeesst
Mokradło... i mój ogród 08:50, 06 wrz 2018

Do góry
I po raz kolejny:

Mariatheresia

Artemis

Cardinal Hume

The Poet's Wife
To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:45, 06 wrz 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Staram się pić poranną kawkę na tarasie, ale tylko 10 stopni na plusie powoduje, że nie jest to już tak miłe jak w środku lata. Na pidżamkę trzeba już coś narzucać.
Czy najmłodszy już wybywa do przedszkola?
Początek września jest miły tylko dla studentów. Dla większości to czas dużych zmian. Nawet wypadków było na drogach więcej.

A na froncie bez zmian. Po sobotnim deszczu można było trochę oczyścić rabaty.

Jaki fajny skrzat usiadł Ci przed domem. Wygląda na zmęczonego, choć zadowolonego z podróży. Wyniosłaś mu ciasteczko z mlekiem? Te kadry z frontową - piękne w jesiennym słońcu. Mimo suszy, bujne. Dzięki Kawki porannej nie pijam, może za 10 lat... Dopiero przedpołudniową
Ignaś poszedł do przedszkola. Z rozpaczą w sercu. Dziś zrobiłam mu przerwę, za dużo emocji. Widziałam u Niego duże zmęcznie ciągłym stresem, że musi iść do przedszkola. Ciągle się pytał, czy już idzie noc, bo wiedział, że po nocy, będzie musiał iść...
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 08:43, 06 wrz 2018

Do góry
malinia napisał(a)

Nie patrzcie na te drzewka posadzone na trawie tylko ta linia tarasu jest najwazniejsza .

co wymyśliłam do tej pory ale chyba nie trzyma się kupy to ....wiem wiem wieje nudą dlatego bardzo proszę Was o wsparcie i porady tutaj

Nie wytyczyłaś linii rabat, wszystko jest w trawniku.
II sprawa - robisz kolekcję, wszystkiego prawie masz po jednym, kilka klonów - każdy inny, kilka różaneczników (nie pisz "rodków' oraz nie pisz drukowanymi literami - regulamin)

Dokup rośliny takie same, żeby było po kilka szt i twórz grupy, piętra.

Widać, że działasz, więc chętnie pomagamy

Tu gdzie kropki czarne to kamyczki, nie rób tu trawnika. Albo kamyczki zrób na tym pasku wyżej.
Drzewa przeszereguj w rabaty. Nie rób kolekcji pojedynczych roślin. Takie podstawowe rady
Mokradło... i mój ogród 08:40, 06 wrz 2018

Do góry
Róża Pastella w czerwcu:

Wrzesień, cała w pączkach:

Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 08:34, 06 wrz 2018

Do góry
MonikaR napisał(a)
Dzień dobry

Nie wiem czy tu mogę zapytać o poradę, jeżeli gdzie indziej to proszę o przekierowanie mnie

będziemy zakładać "ogródek" w przyszłym roku i chcieliśmy zacząć na jesieni przygotowywać miejsce na rabaty. Strasznie ciężko idzie, więc po wielu perturbacjach taki oto powstał wstępny plan

proszę o wskazówki, czy taki kształt rabat może być czy zupełnie do poprawy

Może być taki kształt.
Warsztaty PSNWK - Budowa stawu kąpielowego typ III 08:21, 06 wrz 2018

Do góry

Warsztaty PSNWK - Budowa stawu kąpielowego typ III 08:20, 06 wrz 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies