moje klony nie wyglądają za ciekawie. Liście przysychają. Ale nic to, co ma być to będzie. Ale nigdy więcej klonów palmowych.
ten brzydko wygląda, ale widzę, że one często tak brzydko jesienią wyglądają.
Kwitnie ponownie,wypuścił kilka długich pędów i dopiero teraz na nich zawiązał kwiaty...piętrowo,bo wcześniejsze wiechy już zbrązowiały.
Przygotowuję jeszcze na pniu Limki i Diamant R.
Zamierzam w przyszłym roku posadzić więcej żurawek w donicach...
Idę po prośbie, bo dziś tak sobie rozmawialiśmy o Tobie. Kiedyś się pytałam, ale nie do końca rozumiem.. możes mi zrobić foto jak masz posadzone lilie.. chodzi o te worki, jak to rozwiązane masz, że lilie wyrastają z tego worka. Z czego ten worek?
Bo rośliny przy brzegu super się wycina na zimę, ale lilie to porażka..
Jolanko, wielkie, wielkie dzięki za zaproszenie, obiad i deser. Za fantastyczne pogaduchy ogrodowe, mogłybyśmy tak chyba jeszcze parę ładnych godzin pogadać. Na pewno jeszcze się do Ciebie wproszę. Przez to gadanie zrobiłam AŻ dwa zdjęcia w Twoim ogrodzie, więc nie ma co wklejać, ale na pamiątkę chociaż piękne miskanty:
Z dzisiejszego dnia, trochę barw jesiennych i ostatnie już kwiaty
Na tyle ciepło, że jeszcze pszczółki przyszły się pożywić, ale czy wrócą do ula z pożytkiem?
3. Tuje Danica 2 szt. (trochę skromnie )ale nowe 4 czekają w przechowalniku aż im znajdę miejscówkę i dalej trzy tuje Reingold, przed nimi pierwiosnek pruhonicki, za nimi szałwia NN z tych wyższych i róże 3 szt NN
Ale piekne te Rozanne. Mam je tez pewnie z tego samego źródła ale jeden juz ledwie zyje a drugi kwitnie ale mało a o takich kępach wielkich nawet pomarzyc nie moge. Musisz miec super ziemię że takie śliczne.