Zacznijmy od tego, że trawnik to wygląda tak:
Umówmy się, że u Ciebie nie ma trawnika tylko trochę leżącego na ziemi siana i trzeba go założyć od nowa. Pierwsze co mi przychodzi na myśl to pozbycie się drzewa którego nie powinno być w małych ogrodach. Mam tu na myśli orzecha.
Miło mi, że Ci się podoba, tym bardziej, że masz świetny gust i pięknie w ogrodzie, to dla mnie duży komplement.
Sadź hortensje, może na pniu chcesz? Nie po ponad 100zł, nie 60zł a za 25zł, takie ja kupowałam w tamtym roku.
Tak wyglądały w pierwszym sezonie.
Posadziłam dziś setkę krokusów na polance z leżakiem, tym sposobem rośnie już 200, a w zasadzie więcej bo przy okazji dokopałam się do jednej cebulki z ubiegłego roku i okazało się, że są już trzy czyli przybywa
Skończyła wczoraj sadzić wrzosowiska , tez cieszą teraz, a za dwa lata jak się rozrosną będzie pięknie
anafalis mi się po deszczach wyłożył, a trawa woła znowu o kosiarkę
Elu, ten rozchodnik to Thunderhead. Teraz jest tyle odmian podobnych do siebie, czasem różnią się tylko niwielkimi szczegółami. Ale wszystkie są piękne, więc i ten Twój na pewno będzie cieszył.
Grażynko, fajnie kwitnie ten zawciągowiec, tylko coś mu zżera liście. Nie wiem, czy będzie co miało przebarwić się na czerwono, jak wszystkie straci. Muszę opryskać czymś na owady, może to coś da.
W Jaworze, ale słaby mają,budowlany raczej. Na szczęście mnie wystarczy taki
Spójność się udała teraz by przetrwała - bo te moje chciejstwa zakupowe są okropne
Ogród to dzieło nieskończone, będę go tworzyć pewnie przez całe życie - dla siebie, dla rodziny, dla szczęścia... To co dzis, juto będzie nieaktualnym wczoraj, bo taka jest natura, a ogród jest jej częścią
Dosadziłam wrzosy...
Udało mi się przesadzic 4 m wiśnie Royal Ma zasłaniać widok domu od tej strony...jeszcze chwila
Wygląda na to, że oprysk bukszpanów przyniósł efekt. Będę systematycznie powtarzać. Nie mniej już zaczynam zastanawiać się co w zamian, gdy padną
Z pozoru zdrowe, ale od spodu mają gości. To te z prawej strony limki.
Żywopłot z cisów Hicksii przystrojony w czerwone korale. Będzie uczta dla ptactwa