To jakiej one są wysokości? ,Wydają się małe.Mam dwa głogi,ale listki wydały mi się inne.Mój biało kwitnący obsypany też owockami, a ten co na różowo,wogóle mnie ma owoców
o tej porze roku taki cudny jeżówkowy kwiatuszek?
Ognik prowadzony na spiralce też stanowi ciekawe rozwiązanie
Czytam, że odwiedzacie szkółki, ja mam embargo na wszelkie odwiedziny w szkółkach i sklepach ogrodniczych, bo na to co zgromadziłam ciągle szukam miejsca w swoim ogrodzie
Latem irytują mnie ich kolory, ale późną jesienią już nie Zwłaszcza te kwitnące jeszcze w listopadzie są wyjątkowo piękne A przyniesione wówczas do domu bardzo długo stoją, jakby je zimno zakonserwowało. Zawsze żegnam sezon z takim bukiecikiem
Zrobiłem dużą dosiewkę i poszło 15 worków ziemi, pogoda sprzyja to już się nowa trawa zieleni. Chciałbym jeszcze ją skosić przed przymrozkami, może się uda bo jeszcze tydzień dobrej pogody a do zimy to jeszcze daleko
Pozdrawiam
Tak trawnik wygląda po dwóch tygodniach od areacji i renowacji
Madziu, wydaje mi się, że będzie bardzo ładnie gdy zrobisz tę nową rabatkę tzn powiększysz już istniejącą. Ona zrobi taki przesmyk, wąskie gardło w trawniku i poprowadzi do kolejnej część ogrodu. Będzie taka tajemniczość i niespodzianka. Oczywiście jak wszystko podrośnie bo teraz to wszystko jest jeszcze młode.
Madziu, jeszcze tylko dopytam aby się upewnić czy z Gracilimusa też będę miała potężną, trudną do wykopania kępę?
I czy będzie wyłaził w innych częściach ogrodu? Napisz mi bardzo proszę bo jeśli tak, to usuwam go.
Pozdrawiam Cię Madziu serdecznie.
Jeśli nie zdarzą zakwitnąć w ogrodzie to zakwitną we flakonie
Te czerwone to są owoce głogu. Mam dwa drzewka szczepione na pniu, całe są obsypane owockami.
U mnie kwitną róże kilkuletnie, młodsze już odpoczywają. Cały rok był szalony, więc kwtatom trochę się poprzestawiało.
Dziękuję za miłe słowa i odwiedziny. Pozdrawiam