Cynie mają różne wysokości i wielkości kwiatów, te są średnie. Ja lubię takie duże - jak mam pojedyncze to rosną tak na 70 cm pojedyncze. Jak posiałam tak w kupce to wyrósł jakby krzak tak na metr - no ale i ziemię mają zasobna to wybujały. Możesz tak siać tylko zaznacz sobie że tam posiałaś jakkolwiek no i wysiew do gruntu dopiero w 2-giej połowie maja. Cudne są cynie ja je lubię choć nie każdy lubi te sztywne kwiatki
Dzięki. Na efekty poczekamy i po zimie zobaczymy - pomimo podlewania u mnie susza okropna - jak się zaczyna kopać tam gdzie się podlewało - to dopiero widać - te wszystkie deszczyki moczyły mi bruk i tyle ...no ogród ciut odżywał i w studni ciut przybywało a ja to zaraz wylewałam....taki rok
Haniu a ja z cyniami nie zdążyłam tyle co kilka wsadziłam do skrzyni kompostowej i dzięki temu mam choć ciut.
Oczywiście można siać do ziemi tylko musi być nocami ciepło żeby wzeszły. Czasem nawet w czerwcu wysiew.Takie wysiane też można popikować gdzie się chce. Ja mam nasiona dużych dalii i o tych myślałam o takiej zabawie i jako dodatek do rabaty. Małe bym siała jak leci.
Mój młodszy się boi huhusia Co by to nie było
Wczoraj chodził sobie jeż i poszliśmy go szukać to też trochę się cykał, bo jeż ma igły i czy ukłuje???
A ja niedawno byłam w Twojej miejscowości Mam kilka koleżanek , w tym najlepsza z najlepszych psiapsiułek jest od Ciebie Moja przyszywana siostra, moje drugie ja.....
Dla fajnych kobitek z fajnej miejscowości dam nawet ładny obrazek.. zawilce białe wyjątkowe są w tym roku.. coś jest fajnego... oooo i prąd mryga.. chyba jakiego słupa chce wywrócić