Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Pszczelarnia 07:19, 13 mar 2014

Do góry
Ewo robilaś kiedyś nalewkę poziomkową? Wczoraj zakupiłam gotową ale marzy mi się takie cudo w sezonie

Moje lilie jeszcze nie dotarły... Bo chyba przelewu nie puściłam...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 07:11, 13 mar 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
A jak będzie lepiej? Przyciąć czy zostawić?

Jesli teraz przytniesz nie będzie kwitła, jesli przytniesz w sezonie tez nic sie nie stanie. Ja tne zawsze wczesna wiosna, w czerwcu i do polowy sierpnia
Ogród niby nowoczesny ale... 21:00, 12 mar 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Magdzik a ty te donice karmnikowe sama robiłaś? Bo fason mają coś a la pudełka plastikowe...Mnie korci porobić takie z betonu.... Może jakieś sugestie
PS
Z karmnikiem im bardzo do twarzy... donicom of kors

Aga....donica przytachana jest z Holandii...i tylko jedna niestety...ot durna ze mnie baba bo ze 2 by się przydaly

Ale te z betonu mnie kuszą...i już eMowi temat zapodałam...i on mówi, że w sumie...to jest do zrobienia...więc robić będzie ale jeszcze nie teraz.
Teraz sprawa pilniejsza bowiem dziś pan od gabionów dzwonił i jutro będą u nas. Jupiiiiiiiiii jak się cieszę!!

I tak sobie myślę, że jak będzie robił wylewkę pod gabiony...to i donice przy okazji można spróbować...
Marzą mi się takie jak ma Madżenka...ale na początek trzeba próbować na małych.

A i dziś kupiłam sobie bratki. Niebieskie i niemieckie...ha ha bo mialam dziś pilny wyjazd do Prenclau....machałam gdzieś po drodze Monitce...ciekawe czy mnie widziała??
Jurajski Ogród 07:49, 12 mar 2014

Do góry
To ja sobie poczekam aż więcej krokusów pokaże swoją krasę
Postawić trawkę nad i... 07:47, 12 mar 2014

Do góry
Aga gratuluję pomysłu z lustrami, bosko!!,

Jak to krokusy przekwitły? Już ?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:44, 12 mar 2014

Do góry
A ja goopia w runiankę wsadziłam białe krokusy...
Opuchlaki 21:00, 11 mar 2014

Do góry
Anka jak dodasz bukszpany to popełnię sepuku..... Mojego jednego rosnącego obok żurawek próbowaly zeżreć... Podgryzały mu korzenie ale tylko do polowy doszły... Po potraktowaniu dursbanem chyba je pod bukszpanem zahamowałam... Jak pomyśle ile mam bukszpanów to wszytskie inne rosliny z listy powyżej przeżyje.... I jestem w stanie poświęcić opuchlakom...

Duże lawrwy to np. Guniaka czerwczyka... Grube jak palec i zakrecone... Tez to mam w ogrodzie... Znalazałm pod zamierającą rodgersją....
Co z tym ogródeczkiem począć 20:53, 11 mar 2014

Do góry
Ewo uwielbiam połaczenie jasnobeżowego z szarym!!! Świetne te donice z Lidla, ile ja się stron musialam cofnąć aby oje obejrzeć
Premiera ciurkadełka zwiastuje prawdziwą wiosnę. Buziaki przesyłam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:49, 11 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
po 50 mam na dwóch rabatach, których jeszcze nie dotykałam ...

Coś mi się wydaje , że w kwietniu powtórzymy laravnem, potem wrotyczą a na koniec dursbanem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:46, 11 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Czytam na ulotce producenta Nemasys

Kasiu - często w zainfekowanych roślinach są kulki, bo to rośliny ze szkółek!!! Wiec mamy i opuchlaki i nawóz... nawóz trzyma sie w roślinie nawet kilka lat. Żółtawe i szkliste... to jajo, ale matowe to nawóz. 95% roślin ze szkółek ma nawóz długo działający, w zeszłym roku już forum przerabiało psychozę strachu. Ale o tej porze roku jaja opuchlaków nie ma.. zimują tylko larwy. Z jaja do opuchlaka jest ok. miesiąca.. a jaj zimą opuchlaki nie składają.. nawet w łagodną zimę.

Potwierdzam, myslalam że to jaja opuchlakow, po pół roku wykopałam i nadal były w niezmienionym kształcie.
I jeszcze ważna informacja zwykle opuchlaków towarzyszą jakby skorupki i wcale nie w żóltm kolorze tylko raczej białe.... Niestey podejrzewam, źe to odwłok larwy po przkeształceniu w chrabąszcza czy innego żerującego. W miejscach gdzie mi padły źurawki znajdowalam zwkle larwy i takie skorupki, co świadczy o robalach w róznych stadiach. Jesli się mylę niech mnie Bawarka poprawi.

Jedno wiem - nie tępionych kilka niepozornych larw- po kilku latach może zeżreć wiekszość roslin... Bo namnażają sie w zastrważajacym tempie. Nie panikowałabym gdybym w ciagu dwóch lat nie straciła niemal wszystkie zurawki. Mimo zlania polowy ogrodu Dursbanem nic nie pomoglo... Larwy tkwią nadal w ziemi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:39, 11 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Marudzicie, że moje oczy Wam się nie podobają, podumam i jutro zmienię awatar na kwiatkowy

Kto marudzi? Ja uwielbiam ten avatarek i z nikim innym mi sie nie miesza tak jak Mala mi, a kwiatkowych avatarków jest mnóstwo
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:37, 11 mar 2014

Do góry
Cleo napisał(a)

I co? Tez przez robale się wykruszyły?

Praktycznie zostało mi z 50 - 6 sztuk......
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:36, 11 mar 2014

Do góry
Ania z powodu zapowiadanego ochłodzenia jeszcze nicieni nie kupiłam... W tym roku to chyba wszystko zastosuję, nicienie, wrotycz i opryski dorosłych osobnikow. Cholerstwo sobie ze szkółek przytargałysmy.... Chociaż jak sobie kiedyś przypomnę inwazję chrzaszczy majowych na okoliczne lampy... To aż strach sie bać....u mnie we wsi latały cale chmary... Gdzieś to jaja musi skladać....
Ciekawe czy dawniej były takie zarazy? Tć to prawie jak szarańcza w Egipcie...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:30, 11 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Na spacerze dawno nie byłem... ale killera machnąłem i od razu lepiej się poczułem

Tak w ogóle dziś zrobiłem dużo zdjęć, bo słoneczko cudnie świeciło i cebulowe wyglądały genialnie

To gdzie te świeżutkie zdjęcia?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:28, 11 mar 2014

Do góry
Irenko moje stozki bukszpnaowe już w gruncie, lrzy okazji wykopałam kolejną piwonie, ktora pewnie lrzeorowadzkę oprotestuje brakiem kwitnienia....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:21, 11 mar 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżen zobacz ... ja już truję Adamo ... ... i dlaczego dziś w OBI nie widziałam szarych donic ??? pewnie dlatego, że gapiłam się w kulki i inne takie bukszpany ... jak onegdaj w poznańskiego Kwiatuszka

http://homemade-modern.com/ep16-concrete-planter/

Pisałam , ze cudne i gdzie mi posta wcięło? Iza pokazuj kolejne filmiki z tej serii
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:21, 11 mar 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
No jak pokażę mojemu eM to powie, że proste

To jak już zacznie przemyslowo wytwarzac to zakupię u niego
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:20, 11 mar 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

niesamowite szukałam sposobu, wiedziałam, że można to zrobić i jest zrobię to

Wydaje sie takie proste...
Ja tez się kiedyś filmików naoglądalam jak prosta jest wymiana szybki w iphonie....do dzisiaj nie działa.... Więc i donice zostawię fachowcom
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:19, 11 mar 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

A czemu wsadziłaś je do bukszpanów w doniczkach ? nie zimują czy po prostu chcesz potem łatwiej je wyjąć ? ja kupiłam w tym roku 3 szt pierwszy raz i jak wydobrzeje posadze do donic przed domem a potem chciałam do gruntu normalnie ? ale jak trzeba w donicach to posadze w donicach..........nie znam sie...nie wiem.....początkująca jestem...........

Malgosiu w doniczkach były wczesniej gdyż stanowiły chwilawą ozdobę wejścia do domu, teraz od dwóch tygodni siedzą już w gruncie ale nadal z bukszpanymi, tyle tylko że w zdecydowanie większym rozmiarze
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:17, 11 mar 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
Nadgarstek odmawia mi posłuszeństwa, ale i tak kukam
Pozdrawiam, mam wiele pytań , ale to później .....

No to się załatwiłaś....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies