Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 17:36, 11 mar 2014

Jutro najbardziej intensywny dzień w tym tygodniu - więc spadam, bo nie wyrobię się.....
Milka 18:01, 11 mar 2014

ucz się, ale i korzystaj ze spacerów, łatwiej do głowy wchodzi
Sebek 19:06, 11 mar 2014

Na spacerze dawno nie byłem... ale killera machnąłem i od razu lepiej się poczułem

Tak w ogóle dziś zrobiłem dużo zdjęć, bo słoneczko cudnie świeciło i cebulowe wyglądały genialnie
Jagodaa 19:16, 11 mar 2014

Sebek, czy ja mogę na trawę sianą jesienią zastosować saletrę? Nie wiem co jej dać, aby się zebrała... a nie spaliła.

Powodzenia w naukowych zmaganiach!
Urszulla 19:44, 11 mar 2014

Mistrzowskie zdjęcia przebiśniega
Czekam na następne skoro masz taki duży pakiet- będzie co oglądać
Madzenka 20:30, 11 mar 2014

Sebek napisał(a)
Na spacerze dawno nie byłem... ale killera machnąłem i od razu lepiej się poczułem

Tak w ogóle dziś zrobiłem dużo zdjęć, bo słoneczko cudnie świeciło i cebulowe wyglądały genialnie

To gdzie te świeżutkie zdjęcia?
MiraR 23:09, 11 mar 2014

Sebek napisał(a)
Posadziłem jeszcze turzyce na froncie w miejsce żurawek Nie mają fajnych czuprynek, bo były związane i zostały w takiej pozycji - oby nie na zawsze

Witam
To teraz już się pogubiłam jak to jest z turzycami...moje też są "cienkoźdźbłowe" jak Twoje tylko ,że ".Bronze Form".Związałam je na zimę i teraz po rozsupłaniu wyglądają jak stożki,nie są takie rozłożyste jak były przy zakupie.Nie wiem czy przyciąć je na krótko ale coś marnie widzę,żeby się rozłożyły.I właśnie mam pytanie jak to jest z turzycami ciąć czy zostawić bo widzę,że Ty swoje przyciąłeś? Zimozielonych wiem,że nie przycina się ale jak z tymi bronze?
Pozdrawiam
Sebek 23:33, 11 mar 2014

Jagoda - wg mnie możesz posypać - azofoską lub właśnie saletrą - i najlepiej przed deszczem, a jak nie miałoby padać to podlej trawnik by rozpuścić ten nawóz

Ula - na razie musisz się pocieszyć starymi zdjęciami Dziękuję w imieniu przebiśniegów

Madżen - fotki w aparacie.... Coś mi się zdaje, że dopiero na piątek uda się mi je wgrać, bo nieczasowy totalnie jestem w tym tygodniu....

Mira - ja swoim turzycom uciąłem jedynie uschnięte końcówki - te co były związane stoją właśnie tak - te, których nie związałem pięknie się rozłożyły

Myślę, że jak te sterczące zaczną rosnąć to się rozłożą jak te drugie Nadzieja umiera ostatnia

Brązowe carexy też mam i też je wyczesałem ze suchych źdźbeł oraz przyciąłem zaschnięte końcówki - i tyle
malkul 10:35, 13 mar 2014

Sebastianie ślicznie masz
MiraR 12:51, 13 mar 2014

Ja jeszcze raz odnośnie turzyc..czyli lepiej ich nie wiązać na zimę skoro potem są zniekształcone,co innego miskanty,rozplenice,te i tak są ścinane nisko.
Pozdrawiam