dziękuję ! pomalutku robi się coraz pięniej coraz częściej odpoczywam w ogrodzie , a nie tyram....
stipa jest magiczna ! miałam w zeszłym roku w donicy na tarasie, ale na rabacie to całkiem inna jakść, polecam
Kamilko, zaglądaj do mnie, ile ci dusza zapragnie. Ja do ciebie też codziennie wpadam zobaczyć, co słychać.
Ja się muszę nauczyć dopiero ciąć. Do tej pory myślałam, że jak roślinkę przytnę, to zrobię jaj kuku.
Mam jedną szkółkę, w której pan hoduje bukszpany i szmaragdowe tuje. Podjadę tam i zobaczę, jaką ma bazę do kulek i stożków. Bardzo mi się podobają. Potrzebuję też buksiki albo cis na półkole. Nasadziłam sadzonki bukszpanów, ale na te bym musiała poczekać 3 lata. A na stożki sadzonki muszą być wysokie. Znowu gotowe nie są tanie. Zobaczę, co wypatrzę w szkółce.
Już nadrobiłam. Cofnęłam się naście stron.
Muszę znaleźć inny sposób zaznaczania wątku, gdzie skończyłam czytać. Jak nie miałam 2 dni czasu, to się pogubiłam z czytaniem.
Pięknie. A twój "bałagan" buksikowy cudo.
Danusiu, technicznie rzecz biorąc: najpierw była część bukszpanów, potem dosadzałaś między, czy od razu tak dużo kulek posadziłaś obok siebie? Bo efekt świetny. Nie wiem, jak można to odtworzyć.
Oglądałam twoje realizacje, ale u ciebie wygląda pełniej, niż tam.
No tak, chętnych na leżaczek już masz, a hortensje upchniesz gdzieś na pewno. Najwyżej w donicy postawisz.
Ana, mam pytanie dotyczące traw. U siebie nie mam ani jednej. W szkółce wczoraj oglądałam i sama nie wiem. Stoją sobie takie bidulki, bez opisu żadnego, tylko cena załączona i bądź tu mądry człowieku, co wziąć. nie chcę kupować na zasadzie, to ładne - to kupię. Wolałabym gatunkami. Na początek takie, co dobrze zimują w naszych warunkach. Trawek masz dużo, to i doświadczenie z nimi. Masz jakieś typy trawek?
Witam Cię Ewo, masz piękny widok za domem. Ja bym nie stawiała żadnego ogrodzenia tam. Siadałabym na ławeczce i patrzyła w dal.
I pięknie potrafisz zdjęcia robić.
Witaj Ewo. Dziękuję, że zajrzałaś do mnie. Ja dio ciebie zaraz pobiegłam i zachwyciło mnie kilka rzeczy. Po pierwsze robisz piękne zdjęcia. Po drugie widzę u ciebie mnóstwo roślinek, które miałam kiedyś, ale na moich piaskach niektóre się męczyły i czas zrobił swoje.
Zaglądaj częściej, zapraszam.