Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek z futrzakami i kamieniami 01:08, 06 lip 2014

Do góry
Ewo, nie tylko widoki cudne, ale sposób fotografowania. To zdjęcie na jezioro we mgle chętnie bym sobie przygarnęła jako obrazek na ścianę.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 01:05, 06 lip 2014

Do góry
Agutil napisał(a)
Cześć Sebku,
dorabiasz na allegro, czy ktoś gwizdnął Ci zdjęcie?

http://allegro.pl/wierzba-argentea-na-pniu-wys-ok-100-140-cm-i4350945639.html

No tak... Nie dość, że podkradli zdjęcie, to jeszcze darmową reklamę mają na ogrodowisku.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:52, 06 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

a właśnie dzisiaj leżałam, a co M zrobił gulasz w kociołku na ognisku a po południu ciachnęłam obwódki na zawijasowej, przystrzygłam na niej wszystkie kulki i stożki oraz dwa stożki przed domem i przyszedł wieczór

Ana, jak ty tyle dziś zrobiłaś w ogrodzie, to za długo nie poleżałaś na leżaczku.
Ogródek Iwony 14:21, 04 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Witaj Ewo. Dziękuję, że zajrzałaś do mnie. Ja dio ciebie zaraz pobiegłam i zachwyciło mnie kilka rzeczy. Po pierwsze robisz piękne zdjęcia. Po drugie widzę u ciebie mnóstwo roślinek, które miałam kiedyś, ale na moich piaskach niektóre się męczyły i czas zrobił swoje.
Zaglądaj częściej, zapraszam.

Będę zaglądać napewno.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:08, 04 lip 2014

Do góry
Przedplocie wyszło bardzo fajnie. Hortensje pięknie wyglądają takim panem posadzone. Bardzo mi się podoba Marzenko.
Ogródek Iwony 23:26, 03 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
wbrew pozorom cisy rosną bardzo szybko, zerknij do mnie wstawiłam zdjęcia porównawcze ekranów cisowych. Ważne by nie bać się i nie żałować cięcia

Już lecę
Ogród prawie romantyczny 22:39, 03 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Agnieszko, gdzie kupowałaś limlight? Masz takie ładne, a ja u siebie od miesiąca się pytam i nie ma...

Limelighty kupowałam w e-clematisie, razem z powojnikami. Oni oprócz powojników mają też byliny
Ogród prawie romantyczny 22:35, 03 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Masz piękne różyczki. Znasz je z nazwy?

Ta bladoróżowa to Aspirin Rose - okrywowa, kwiaty białoróżowe, krzewy zdrowe mocne, kupione w tym roku.
Żółta piękna, ale bez nazwy
Mój mały raj na ziemi :) 21:38, 03 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, jak pięknie u ciebie. I to połączenie kolorów, zapachów, różnych kwiatów. Chciałabym tak umieścić. Nie mam w ogrodzie jeszcze żadnej trawki, ale stipe zapisuje i siać będę na drugi rok. Bo teraz chyba juz za późno? Twój ogród taki magiczny

dziękuję ! pomalutku robi się coraz pięniej coraz częściej odpoczywam w ogrodzie , a nie tyram....
stipa jest magiczna ! miałam w zeszłym roku w donicy na tarasie, ale na rabacie to całkiem inna jakść, polecam
Ogródek Iwony 19:35, 03 lip 2014

Do góry
Na 27 stronie pisałam o problemach z nawadnianiem. Znalazłam filmik Danusi dotyczący nawadniania. Wstawiam link u siebie, żeby nie zgubić : zakładanie systemu automatycznego nawadniania oraz filmik i jeszcze to: system automatycznego nawadniania
Ogródek Iwony 19:17, 03 lip 2014

Do góry
Kamilko, zaglądaj do mnie, ile ci dusza zapragnie. Ja do ciebie też codziennie wpadam zobaczyć, co słychać.
Ja się muszę nauczyć dopiero ciąć. Do tej pory myślałam, że jak roślinkę przytnę, to zrobię jaj kuku.
Mam jedną szkółkę, w której pan hoduje bukszpany i szmaragdowe tuje. Podjadę tam i zobaczę, jaką ma bazę do kulek i stożków. Bardzo mi się podobają. Potrzebuję też buksiki albo cis na półkole. Nasadziłam sadzonki bukszpanów, ale na te bym musiała poczekać 3 lata. A na stożki sadzonki muszą być wysokie. Znowu gotowe nie są tanie. Zobaczę, co wypatrzę w szkółce.
Ogród z łezką 18:57, 03 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Nie doczytałam, że już zidentyfikowana. Może będzie ładniejsza?

Tak całkiem to nie rozpoznana jeszcze, poczekamy...
Ogród z łezką 18:57, 03 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, wczoraj zrobiłam fotki kyshu, ale nie zdążyłam wstawić. Dzisiaj już są. Ale moje dopiero w pączkach. Twoje już rozkwitnięte. Pamiętam u Any też była taka hortka, wyglądała podobnie. Pozdrawiam cieplutko ...

Zaraz zobaczę u Ciebie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:32, 03 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pominęłaś, będzie w Mai w ogrodzie po wrześniu, bo jeszcze dogrywka, ale zajawka była parę stron wstecz

Już nadrobiłam. Cofnęłam się naście stron.
Muszę znaleźć inny sposób zaznaczania wątku, gdzie skończyłam czytać. Jak nie miałam 2 dni czasu, to się pogubiłam z czytaniem.
Pięknie. A twój "bałagan" buksikowy cudo.
Danusiu, technicznie rzecz biorąc: najpierw była część bukszpanów, potem dosadzałaś między, czy od razu tak dużo kulek posadziłaś obok siebie? Bo efekt świetny. Nie wiem, jak można to odtworzyć.
Oglądałam twoje realizacje, ale u ciebie wygląda pełniej, niż tam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:45, 03 lip 2014

Do góry
No tak, chętnych na leżaczek już masz, a hortensje upchniesz gdzieś na pewno. Najwyżej w donicy postawisz.

Ana, mam pytanie dotyczące traw. U siebie nie mam ani jednej. W szkółce wczoraj oglądałam i sama nie wiem. Stoją sobie takie bidulki, bez opisu żadnego, tylko cena załączona i bądź tu mądry człowieku, co wziąć. nie chcę kupować na zasadzie, to ładne - to kupię. Wolałabym gatunkami. Na początek takie, co dobrze zimują w naszych warunkach. Trawek masz dużo, to i doświadczenie z nimi. Masz jakieś typy trawek?
Ogródek Ewy 17:34, 03 lip 2014

Do góry
Ewo, jak zobaczyłam ziemniaka, myślałam, że to pomidor. A tu takie fajne wyjaśnienie Hanusi.
W ogródku Iwony 17:27, 03 lip 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie. Na dobranoc jeszcze kilka widoczków.

Widoczki piękne. I te kolory ...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:19, 03 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Danusiu, to może sąsiedzi nie potrzebują ogrodu? Przestaw płot
I jeszcze jedno: pojawił się temat ogrodu bez trawnika. Czy zaczęłaś już realizację? Gdzie można podejrzeć? Czy coś pominęłam?
Pozdrawiam i podziwiam twoje stożki i ich pragnę bardzo, ale chyba nie stać mnie na takie cuda

Pominęłaś, będzie w Mai w ogrodzie po wrześniu, bo jeszcze dogrywka, ale zajawka była parę stron wstecz
Ogródek z futrzakami i kamieniami 17:14, 03 lip 2014

Do góry
Ewik napisał(a)

Za domem widok z mgłą w tle

Witam Cię Ewo, masz piękny widok za domem. Ja bym nie stawiała żadnego ogrodzenia tam. Siadałabym na ławeczce i patrzyła w dal.
I pięknie potrafisz zdjęcia robić.
Ogródek Iwony 17:10, 03 lip 2014

Do góry
Ewik napisał(a)
Zajrzałam w odwiedziny,ślicznie wygląda u Ciebie

Witaj Ewo. Dziękuję, że zajrzałaś do mnie. Ja dio ciebie zaraz pobiegłam i zachwyciło mnie kilka rzeczy. Po pierwsze robisz piękne zdjęcia. Po drugie widzę u ciebie mnóstwo roślinek, które miałam kiedyś, ale na moich piaskach niektóre się męczyły i czas zrobił swoje.
Zaglądaj częściej, zapraszam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies