Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Magdalena25 15:20, 03 lip 2014

Ja dzisiaj też sięskusiłam na trzy Hortensje Limelight. Z tyłu mam świerki serbskie i teraz się głowię, co tam jeszcze dać Twoje przepiękne ciekawe kiedy moje tak urosną
Napia 22:13, 03 lip 2014

agatanowa napisał(a)

Agnieszka, hej, ale cudna! a w co przybrana?
Bardzo mi się podoba: okazała i zdrowa, chyba nie wykłada się?
j

Cieszę się, że się Tobie podoba
Na razie niczym jej nie podpierałam, pędy ma ładnie wyprostowane, ale zastanawiam się, czy jednak nie będzie się pokładać, bo kwiatostany ma ogromne
Ten obłoczek to gipsówka miałam ją przesadzić, ale zapomniałam, a potem za bardzo się rozrosła i tak została
Napia 22:14, 03 lip 2014

asiach napisał(a)

Ogród z dnia na dzień piękniejszy

Bogdzia 22:24, 03 lip 2014

Fajny ten starzec , mój zimę też przetrwał ale nie kwitnie . Hortensje bez wyjątku wszystkie piękne. Pozdrówka.
ModraSowa 22:26, 03 lip 2014

Aga, cześć.
Ty mówiłaś ,że masz mało róż. A ja już się pogubiłam , bo codziennie nowe zdjęcia.
Piękne.Do tej pory nie podobały mi się czerwone róże.
Piękny jest Twój domek, otoczony pięknym kwieciem. Wszystko jest takie spójne..jak Ty
Napia 22:28, 03 lip 2014

agatanowa napisał(a)

Już wygląda wspaniale, za rok-dwa, a co dopiero za 5, będzie busz
Zazdroszczę brzozy w tle - doskonale komponuje się z domem, płot wspaniały też widzę, przy nim słoneczniiczki żółte, czerwona, romantyczna róża - powala!

Aga, bardzo podoba mi się Twój zamysł na posadzenie tak dużej plamy tawułek: to arendsa czy chińskie? Chyba arendsa. Ślicznie się rozrosną, rosną duże i będą przyciagały wzrok

czytałam kiedyś o problemach z różą - chyba jakąś białą - jak wygląda sytuacja w tej chwili? jak sobie poradziłaś? Dopytuję, bo u mnie chyba szara pleśń zaczęła gościc na 3 krzakach (choć nie ma zmian na liściach, ale na szypułkach tak). Martwi mnie to

serdecznie pozdrawiam

Agatko, bardzo dziękuję za miłe słowa, bo tak naprawdę to dopiero zarys tego, co będzie w przyszłości
Brzoza tylko pożyczona, rośnie u sąsiadów, ale prawie w granicy działki, więc cieszy nas to bardzo. Róża kwitne tylko raz w roku, ale długo, obficie i przepięknie
Tawułek mam w grupie posadzonych sporo -to tawułki japońskie montgomery. Jeszcze rosną prawie na patelni, ale za kilka lat rh i daglezje dadzą im potrzebny cień.
Biała róża , moja ukochana, w stanie prawie beznadziejnym. Nie wiem, czy uda się ją uratować Zaraz po przesadzeniu wygladała całkiem przyzwoicie, al już następnego dnia zczęła usychać. Podlewam ją, cieniuję , dbam o nią, a ona z każdym dniem wygląda gorzej. Mimo wszystko nie tracę nadziei
Napia 22:32, 03 lip 2014

Mirella napisał(a)

Ale piękne i Limki masz też dorodne, moja śpiąca królewna jeszcze w uśpieniu, ogród pięknie się prezentuje, fotka z zachodzącym słońcem super

Dziękuję Mirello W Twoich ustach to prawdziwy komplement ja się dopiero uczę i zachwycam Twoimi zdjęciami
Zachody są u nas przecudne i niestety żadne zdjęcie nie oddaje ich piękna
Pozdrawiam ciepło
Napia 22:35, 03 lip 2014

Iwk4 napisał(a)

Masz piękne różyczki. Znasz je z nazwy?

Ta bladoróżowa to Aspirin Rose - okrywowa, kwiaty białoróżowe, krzewy zdrowe mocne, kupione w tym roku.
Żółta piękna, ale bez nazwy
Napia 22:39, 03 lip 2014

Iwk4 napisał(a)
Agnieszko, gdzie kupowałaś limlight? Masz takie ładne, a ja u siebie od miesiąca się pytam i nie ma...

Limelighty kupowałam w e-clematisie, razem z powojnikami. Oni oprócz powojników mają też byliny
Napia 22:41, 03 lip 2014

Ewik napisał(a)
Ślicznie u Ciebie,a róże cudne

Dziękuję bardzo i zapraszam serdecznie