Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogródek Iwony

Kamajla 18:16, 03 lip 2014

Iwonka, to znowu ja stożki można sobie samemu uformować podobno. Ja będę próbowała - z cisa baccata i z graba fastigata...
Iwk4 19:17, 03 lip 2014

Kamilko, zaglądaj do mnie, ile ci dusza zapragnie. Ja do ciebie też codziennie wpadam zobaczyć, co słychać.
Ja się muszę nauczyć dopiero ciąć. Do tej pory myślałam, że jak roślinkę przytnę, to zrobię jaj kuku.
Mam jedną szkółkę, w której pan hoduje bukszpany i szmaragdowe tuje. Podjadę tam i zobaczę, jaką ma bazę do kulek i stożków. Bardzo mi się podobają. Potrzebuję też buksiki albo cis na półkole. Nasadziłam sadzonki bukszpanów, ale na te bym musiała poczekać 3 lata. A na stożki sadzonki muszą być wysokie. Znowu gotowe nie są tanie. Zobaczę, co wypatrzę w szkółce.
Iwk4 19:35, 03 lip 2014

Na 27 stronie pisałam o problemach z nawadnianiem. Znalazłam filmik Danusi dotyczący nawadniania. Wstawiam link u siebie, żeby nie zgubić : zakładanie systemu automatycznego nawadniania oraz filmik i jeszcze to: system automatycznego nawadniania
Kindzia 20:53, 03 lip 2014

Iwonko dziękuję za fotki hortki
To jeszcze jednak taka faza kwitnienia, że nie da się tej mojej zidentyfikować na 100%. Muszę czekać, ale obojętnie co to za hortusia, tam mi na pewno nie pasuje Same vanilki tam mam. Jeszcze w lipcu ją wymienię. Gorzej, że pomysłu nie mam gdzie tamtą przesadzić...

Pozdrawiam
Kamajla 21:46, 03 lip 2014

Iwonka, Ty się musisz nauczyć ciąć, a ja wszystkiego... ale dam radę
ana_art 22:29, 03 lip 2014

wbrew pozorom cisy rosną bardzo szybko, zerknij do mnie wstawiłam zdjęcia porównawcze ekranów cisowych. Ważne by nie bać się i nie żałować cięcia
Iwk4 23:26, 03 lip 2014

ana_art napisał(a)
wbrew pozorom cisy rosną bardzo szybko, zerknij do mnie wstawiłam zdjęcia porównawcze ekranów cisowych. Ważne by nie bać się i nie żałować cięcia

Już lecę
Ewik 14:21, 04 lip 2014

Iwk4 napisał(a)

Witaj Ewo. Dziękuję, że zajrzałaś do mnie. Ja dio ciebie zaraz pobiegłam i zachwyciło mnie kilka rzeczy. Po pierwsze robisz piękne zdjęcia. Po drugie widzę u ciebie mnóstwo roślinek, które miałam kiedyś, ale na moich piaskach niektóre się męczyły i czas zrobił swoje.
Zaglądaj częściej, zapraszam.

Będę zaglądać napewno.
Iwk4 02:17, 06 lip 2014

Jodła koreańska. Uwielbiam ją z dwóch powodów. Ma piękne szyszki, jak świece do góry stoją. po drugie są pamiątką po moich rodzicach. Ta wielka jest w moim ogrodzie od 15 lat, na pamiątkę taty, druga mniejsza zagościła na pamiątkę mamy, w tym roku ma pierwsze szyszki.
ModraSowa 02:21, 06 lip 2014

Lubię takie rośliny, które niosą jakieś emocje, zatrzymują w sobie wspomnienie czegoś lub kogoś...