Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:42, 21 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję.
Dziś z Agatką wieczór spędziłyśmy oglądając zachód słońca nad zalewem w naszej miejscowości. Kiedyś była u nas kopalnia piasku, który był transportowany drogą wodną do Sandomierza. Tam robiono z tego piasku szkło.

Zachwycające impresje
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:32, 21 wrz 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, ogród bajka. Cudny. I dekoracje też.
Trochę ściągam od Ciebie, np małe jeżyki. Wkrótce może takie podobne będę mieć u siebie w ogródku. Mam nadzieję, że nie gniewasz się.
Moje powojniki jeszcze kwitną. Bardzo mnie cieszą.
Pozdrawiam serdecznie.
Dziękuję, cieszę się że moje pomysły Ci się podobają. To że chcesz skopiować coś odemnie traktuję jak pochwałę. Zapraszam zawsze.

Łabędź oczywiście nie mój, ale tak cudownie pozował

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:24, 21 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Piękne te ogrodowe
A te lilie to niesamowite.Śliczne.
I jeszcze raz powtórzę. o tej porze roku to rarytaski wielkie!!
Lilie jeszcze jakiś czas będą mnie cieszyć zapachem i kolorem. U nas też mamy zalew , czasem tam spędzamy czas. Dziś tam byłam z Agą z Przedziwnego ogrodu.

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:16, 21 wrz 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Tak, to dobre określenie - bajecznie
Dziękuję.
Dziś z Agatką wieczór spędziłyśmy oglądając zachód słońca nad zalewem w naszej miejscowości. Kiedyś była u nas kopalnia piasku, który był transportowany drogą wodną do Sandomierza. Tam robiono z tego piasku szkło.

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:10, 21 wrz 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)

Dorotko pięknie w ogrodzie, na parapetach, masz talent do dekoracji, ciekawy bardzo szparag z dojrzałymi kuleczkami. Z liliami warto robić taki myk jak Ty tylko żeby nie zapomnieć
Na przedostatnim zdjęciu pokazujesz trojeść bulwiastą pomarańczową, to zdjęcie jest z września? Moja już dawno przekwitła i teraz ma piękne nasienniki, a Twoja dopiero kwitnie?
Próbowałaś ją rozmnażać?
Mireczko trojeść wrześniowa, miałam ją w 3 miejscach i tylko ta tak późno zakwitła. Sama je wyhodowałam z kupnych nasionek, próbowałam też wysiać z ubiegłorocznych własnych nasion, ale nic nie wzeszło.

Opowieści pisane fotografią.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:06, 21 wrz 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

O tę roślinę mi chodzi - to rokitnik?
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:01, 21 wrz 2018

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Jeszcze raz zrobiłem przegląd Twoich lilii, fascynujące rośliny, w następnym sezonie muszę w nie zainwestować bo skromnie pod ich względem u mnie na rabatach.

Ładne masz kępy stipy, to zeszłoroczne sadzonki, przezimowały ? Ja w tym roku siałem jak zawsze wczesną wiosną ale raczej nie zakwitną, coś im nie pasuje. Czas się pożegnać z tą trawą, piękna ale zbyt problematyczna.
Zakwitają kolejne lilie co bardzo mnie cieszy. U mnie w ogródku na pewno w sumie jest ponad 200 lilii, oby tylko nie posmakowały jakimś paskudom.

Nie rezygnuj ze stipy, ona co rok robi się ładniejsza. Zetnij na wiosnę i powinna ruszyć ze zdwojoną siłą, fakt że nie wszystka przezimuje ale mam też kępy trzyletnie.

Nocne zdjęcia

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:00, 21 wrz 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ta nie wiem skąd się wzięła, z samosiewu???

Śliczne maleństwo. Jeśli Ty jej nie wybrałaś, to ona Ciebie na pewno. Widocznie bardzo chciała u Ciebie zamieszkać.
Za drzwiami do ogrodu... 22:53, 21 wrz 2018

Do góry
Tu jeszcze lipiec:

Aniołki wiosną buszują w tulipanach i w niezapominajkach ,potem już tylko w bukszpanach
Za drzwiami do ogrodu... 22:32, 21 wrz 2018

Do góry
A fragment z aniołkową donicą pokazywałam pewnie kilkakrotnie...ale to miejsce samo się zmienia wraz z porami rokuZrobię Ci więc przeglad przez kolejne pory roku zaczynając od tegorocznej wiosny,trochę też z innych ujęć:

Za drzwiami do ogrodu... 22:23, 21 wrz 2018

Do góry
Grażynko ten krzew z poziomymi gałązkami to berberys nnCiągle go przycinam na kulkę a on tak wypuszcza się na bokiZnalazłam jakieś zdjęcie z lata, bo juz za ciemno żeby iść go cyknąć teraz w całości
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 22:23, 21 wrz 2018

Do góry
U mnie minęło 6 tyg. od wysiewu.

Niestety, człowiek uczy się na błędach i dziś podszedłbym do tego zupełnie inaczej. Mianowicie, mój trawnik męczą chwasty...

Więc dziś, zmotywowany wziąłem rękawiczki i poszedłem je powyrywać. Niestety jest ich tak dużo, że jak zacząłem się z nimi siłować to tak się wkurzyłem, że ustawiłem kosiarkę na 2.5cm i przejechałem po całym trawniku. Było to 3 koszenie zarazem, tylko dwa poprzednie były na 6cm. Mam nadzieje, że moja łąka mi to wybaczy

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:16, 21 wrz 2018

Do góry
daszum napisał(a)
być może te skrzyneczki w przyszłym sezonie znikną....być może

Co będzie zamiast skrzyneczek?

spore, ale dość płytkie oczko....takie troszkę bagienko może....zobaczę do czego dojrzeję, przez zimę
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:14, 21 wrz 2018

Do góry
Ładne sadzonki były

A to cudo iglaste to dwa cyprysy, które zastąpiły w lasku te dwa co się nie przyjęły przez te upały i straszyły takie suchelce
Podobno to hit roku 2017 na wystawie w Warszawie

i jeszcze magnolia na miejsce tej koło bacówki co po przesadzeniu ubiegłej jesieni zimą wymarzła

i cebulki
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:10, 21 wrz 2018

Do góry
A tu liliowiec po wsadzeniu w grunt zakwitł ponownie

a takie dosadziłam dzisiaj
Kupiłam trzy, a od razu zrobiłam siedem

Moja działka na Dębowym Lesie 22:06, 21 wrz 2018

Do góry
marba napisał(a)
Jaka dorodna ta pigwa. Będziesz ją przetwarzać?

To prawdziwa pigwa.Duże owoce, jak duże jabłka.
Tak, mam ich kilkanaście, to coś z nimi zrobię.Może coś do herbatki.I chyba nalewkę
Hortensja Sundae Fraise

Limka

Polar Bear

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:03, 21 wrz 2018

Do góry
W Krakowie kasztany, a w Szmaragdowej kwitnie mak

Doczekałam się i ja, mam tylko nadzieję, że zdążą się przepoczwarzyć...

I dla Gosi
Trzmieliny płonąć zaczynają

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:55, 21 wrz 2018

Do góry
A te muchomorki wyrosły dzięki Agusi

i od Matki Natury taka brożka

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:49, 21 wrz 2018

Do góry
Ta nie wiem skąd się wzięła, z samosiewu???

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:47, 21 wrz 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies