Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

basia3012 22:44, 21 wrz 2018

Dorotko, ogród bajka. Cudny. I dekoracje też.
Trochę ściągam od Ciebie, np małe jeżyki. Wkrótce może takie podobne będę mieć u siebie w ogródku. Mam nadzieję, że nie gniewasz się.
Moje powojniki jeszcze kwitną. Bardzo mnie cieszą.
Pozdrawiam serdecznie.
Dorota123 23:01, 21 wrz 2018

Gardener27 napisał(a)
Jeszcze raz zrobiłem przegląd Twoich lilii, fascynujące rośliny, w następnym sezonie muszę w nie zainwestować bo skromnie pod ich względem u mnie na rabatach.

Ładne masz kępy stipy, to zeszłoroczne sadzonki, przezimowały ? Ja w tym roku siałem jak zawsze wczesną wiosną ale raczej nie zakwitną, coś im nie pasuje. Czas się pożegnać z tą trawą, piękna ale zbyt problematyczna.
Zakwitają kolejne lilie co bardzo mnie cieszy. U mnie w ogródku na pewno w sumie jest ponad 200 lilii, oby tylko nie posmakowały jakimś paskudom.

Nie rezygnuj ze stipy, ona co rok robi się ładniejsza. Zetnij na wiosnę i powinna ruszyć ze zdwojoną siłą, fakt że nie wszystka przezimuje ale mam też kępy trzyletnie.

Nocne zdjęcia

Dorota123 23:10, 21 wrz 2018

mirkaka napisał(a)

Dorotko pięknie w ogrodzie, na parapetach, masz talent do dekoracji, ciekawy bardzo szparag z dojrzałymi kuleczkami. Z liliami warto robić taki myk jak Ty tylko żeby nie zapomnieć
Na przedostatnim zdjęciu pokazujesz trojeść bulwiastą pomarańczową, to zdjęcie jest z września? Moja już dawno przekwitła i teraz ma piękne nasienniki, a Twoja dopiero kwitnie?
Próbowałaś ją rozmnażać?
Mireczko trojeść wrześniowa, miałam ją w 3 miejscach i tylko ta tak późno zakwitła. Sama je wyhodowałam z kupnych nasionek, próbowałam też wysiać z ubiegłorocznych własnych nasion, ale nic nie wzeszło.

Opowieści pisane fotografią.

Dorota123 23:16, 21 wrz 2018

Waclaw napisał(a)

Tak, to dobre określenie - bajecznie
Dziękuję.
Dziś z Agatką wieczór spędziłyśmy oglądając zachód słońca nad zalewem w naszej miejscowości. Kiedyś była u nas kopalnia piasku, który był transportowany drogą wodną do Sandomierza. Tam robiono z tego piasku szkło.

Dorota123 23:24, 21 wrz 2018

anabuko1 napisał(a)
Piękne te ogrodowe
A te lilie to niesamowite.Śliczne.
I jeszcze raz powtórzę. o tej porze roku to rarytaski wielkie!!
Lilie jeszcze jakiś czas będą mnie cieszyć zapachem i kolorem. U nas też mamy zalew , czasem tam spędzamy czas. Dziś tam byłam z Agą z Przedziwnego ogrodu.

Dorota123 23:32, 21 wrz 2018

basia3012 napisał(a)
Dorotko, ogród bajka. Cudny. I dekoracje też.
Trochę ściągam od Ciebie, np małe jeżyki. Wkrótce może takie podobne będę mieć u siebie w ogródku. Mam nadzieję, że nie gniewasz się.
Moje powojniki jeszcze kwitną. Bardzo mnie cieszą.
Pozdrawiam serdecznie.
Dziękuję, cieszę się że moje pomysły Ci się podobają. To że chcesz skopiować coś odemnie traktuję jak pochwałę. Zapraszam zawsze.

Łabędź oczywiście nie mój, ale tak cudownie pozował

Waclaw 23:42, 21 wrz 2018

Dorota123 napisał(a)
Dziękuję.
Dziś z Agatką wieczór spędziłyśmy oglądając zachód słońca nad zalewem w naszej miejscowości. Kiedyś była u nas kopalnia piasku, który był transportowany drogą wodną do Sandomierza. Tam robiono z tego piasku szkło.

Zachwycające impresje
Dorota123 23:52, 21 wrz 2018

Waclaw napisał(a)

Zachwycające impresje
Dzięki, było znacznie widniej, a zdjęcia wyszły bardzo mocno pomarańczowe. Muszę jeszcze trochę poćwiczyć.

malgorzata_s... 21:51, 22 wrz 2018

Cudne wieczorne klimaty i piękne fotki.
lojalna_ 16:35, 23 wrz 2018

Dorota123 napisał(a)
Dziękuję.

Światło w ogrodzie jest nieprzecenione . Cudnie zarysowuje rabaty podkreśla rośliny pięknie . Ale te widoki to jest moc ! Buxiaki Dorotko