Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:37, 21 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Wiesz, ze mnie na razie żadna specjalistka, ale doczytałam u innych, że kwiat (najlepiej z łodygą) obcina się po przekwitnięciu, a liście zostają. Warto dosadzić coś innego dookoła, co będzie zdobiło rabatę po przekwitnięciu tulipanów

Żadna specjalistka - a wiesz! no już sobie nie umniejszaj
Dzięki serdeczne
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:36, 21 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Czyli wniosek jest taki - kupować dużo i tanio ostro negocjując, a do sadzenia zaprosić ogrodniczki ze sprzętem, niby że na kawę

no w ubiegłym roku ustalałyśmy, że nie ma kawy jak nie przyjedziemy z narzędziami
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:35, 21 maj 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

jak znajdę czas..... ...tylko muszą poprawić odcinek między Łoziną a Węgrowem

Oj tam, oj tam! Dla chcącego nic trudnego i złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:35, 21 maj 2013

Do góry
AlicyaLK napisał(a)

Tak jest! A mam jeszcze takie pytanie, bo niezorientowana jestem , jak tulipany przekwitną, to zostają liście? Czy trzeba nasadzić tam jeszcze jakieś zamienne cebulki na kwiatów na lato?

Wiesz, ze mnie na razie żadna specjalistka, ale doczytałam u innych, że kwiat (najlepiej z łodygą) obcina się po przekwitnięciu, a liście zostają. Warto dosadzić coś innego dookoła, co będzie zdobiło rabatę po przekwitnięciu tulipanów
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:32, 21 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

przy takich ilościach, co mam to byłby samobój
dlatego Wieloszko sadź, a wykopywaniem się nie martw
ja tam i 3 tysiące widzę u ciebie, najwyżej przyjedziemy ze swoim sprzętem i pomożemy
w wielkich paczkach jest niedrogo do 30 gr za sztukę, albo i taniej po negocjacjach

Czyli wniosek jest taki - kupować dużo i tanio ostro negocjując, a do sadzenia zaprosić ogrodniczki ze sprzętem, niby że na kawę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:31, 21 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aguś będę dozgonnie wdzięczna za zostawienie supreamu u rodzicow. Podrzucę wreszcie sweter...

Madżen, nawet miałam zamiar Ci go dzisiaj przywieźć, bo mam wolne pół godzinki po południu. Czy jak postawię pod płotem, to ktoś ukradnie? Zmienili organizację ruchu i do rodziców trudno dojechać... Sweter nie jest mi potrzebny, tylko pewnie już masz dość wożenia go
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:28, 21 maj 2013

Do góry
GabiK napisał(a)
Właśnie Aga, co to za kule i czy nie chorują, nie rudzieją od dołu itp.

Gabi, to szczepione świerki "Nidiformis". Poza przędziorkiem na nic nigdy nie chorowały. Szybko rosną i nie rudzieją (brr, nienawidzę tego koloru w ogrodzie)
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:28, 21 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Pod warunkiem, że będziesz przyjeżdżać je pielęgnować

jak znajdę czas..... ...tylko muszą poprawić odcinek między Łoziną a Węgrowem
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:27, 21 maj 2013

Do góry
atena35 napisał(a)
Dzień dobry,
Już dawno oglądałam Twój duży/wielki ogród. Jest piękny, dopracowany, dopieszczony. Gratuluję
Twój pierwszy post zainspirował mnie wtedy, żeby poprosić o projekt Danusię i konsekwentnie go realizować (na miarę budżetu wiadomo) Dziękuję.
Czy mogę wiedzieć co to za kule na pniu?
Bardzo mi się podobają, a szukam czegoś zamiast cisów.

Tosiu, bardzo się cieszę, że nie popełniasz moich błędów Obserwuję z zapartym tchem Twoje ogrodowe początki, tylko czasu na wpisy brakuje, ale się poprawię Zaczęłaś najlepiej jak mogłaś
Te kule na pniu, to szczepione świerki "nidiformis". Szybko przyrastają, są bezproblemowe, ciacham raz w roku sekatorem. Za radą Domi (Ogród Dominiki) pryskam na przędziorki, bo ponoć smaczne są te świerki dla nich A Domi jest z Twoich okolic, i ma takie same świerki, więc są gdzieś do kupienia.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:25, 21 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Alicya, skoro specjalistki od cebulowych każą nic tylko trza się słuchać i sadzić

Tak jest! A mam jeszcze takie pytanie, bo niezorientowana jestem , jak tulipany przekwitną, to zostają liście? Czy trzeba nasadzić tam jeszcze jakieś zamienne cebulki na kwiatów na lato?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:22, 21 maj 2013

Do góry
Evchen napisał(a)

O.. ale super Mamy podobne rabatki, świerk, kółeczko żwirkowe i bukszpany U Ciebie w wersji XXL

Podglądam Cię Nowy wątek suuuper A rabatki podobne bo... Danusiowe
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:20, 21 maj 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Aga dość dużo nadrobiłam twojego wątku . ale zmiany i nowe nasadzenia powodują że niektóre miejsca są nie do poznania . świerki Serby urzekające i oryginalne . pozdrawiam

Dziękuję Alinko A ja u Ciebie dawno nie byłam (poza wątkiem spotkaniowym) więc zaraz lecę z rewizytą
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:19, 21 maj 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

Aguś, Ty w byliny idź

Pod warunkiem, że będziesz przyjeżdżać je pielęgnować
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:17, 21 maj 2013

Do góry
AlicyaLK napisał(a)

To ja też tak zrobię... mam miejsce na rabatkę z cebulowymi, tylko właśnie bałam się tego wykopywania... chociaż u mnie 1000 nie będzie

Alicya, skoro specjalistki od cebulowych każą nic tylko trza się słuchać i sadzić
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:14, 21 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
A ja od soboty wożę Superam dla Cię
Porównania "przed" i "po" bardzo prosimy - ku pokrzepieniu serc, że i u mnie kiedyś będzie pięknie
Buziak

Aga jeśli mozesz zostawić u rodziców będę dozgodnnie wdzięczna....
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 10:38, 21 maj 2013

Do góry
Gabisiu, Twoje roślinki mają nerwy ze stali Wszystko wygląda po prostu super, a trawki wśród bukszpanów - mmmm, pycha!!! Szkodnik - przeuroczy, też bym nie oddała nikomu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:32, 21 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Wieloszko dziękuję, zapisałam sobie, jest cudny, ale cięcie pierwsze jak by co, proszę zrób u mnie ty, jesli czas pozwoli
buziaki

Czas na pewno pozwoli, tylko my się będziemy musiały pilnować, żeby w ferworze gadulstwa nie zapomnieć Nie mogę się już doczekać, bo po sobocie mam niedosyt Nie nagadałam się z Wami
Ileż tego kwitnie u Ciebie!!! Jest po prostu wspaniale i nie wiem, dlaczego narzekasz Albo już wiem - bo chciałabyś mieć wszystko na tip-top, a tymczasem już tak jest! Uwierz, nikt nie zwraca uwagi na mały chwaścik, przy takim bogactwie roślin A to zdjęcie z leżaczkiem (pod tamaryszkiem, wśród tulipanów) powinnaś dodać do wizytówki Buziak!
Ogród niby nowoczesny ale... 09:59, 21 maj 2013

Do góry
Łooo matko, jakie Ty cudeńka pokazujesz!!! A centra ogrodnicze na wypasie, nie to co u nas... Wybór traw, donic, kuleczek... no wszystkiego! Ech... Pisałaś wcześniej, że w aucie mało miejsca na zakupy? Jakby każdy po kilka trawek wziął na kolana, wyjazd nie poszedłby na marne
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:38, 21 maj 2013

Do góry
A ja od soboty wożę Superam dla Cię
Porównania "przed" i "po" bardzo prosimy - ku pokrzepieniu serc, że i u mnie kiedyś będzie pięknie
Buziak
Ogród Magdalenka 21:33, 20 maj 2013

Do góry
Ewa napisał(a)
Madziu wypatrzyliśmy w innym miejscu małe kuleczki bukszpanowe , ale niestety po 15.
Będziemy dalej polować na te po 7
pozdrawiamy

Ewo ja też trzymam rękę na pulsie, ale u nas kulek jak na lekarstwo .... dam znać , bo na razie nie ma tych o których Ci pisałam .

quote=Marzena2007 napisał(a)]Madziu buziam i dzięki za przemiłe spotkanko Następnym razem ja dostarczam kawkę
Czekam na Twoje orliki na rabacie.

Marzenko , ja też Ci dziękuję Buziam

Gabisia napisał(a)
Całusy na dobranoc Madzieńko

całuski

irena_milek napisał(a)
Madziu i ja buziam, było cudnie

Było ... szkoda , że zawsze czas tak szybko mija

Gabisia napisał(a)

O tak,tak!
Mi się widzi jakiś piknik w pięknych okolicznościach przyrody...
Jakieś kocyki, babeczki, truskaweczki

Super pomysł

Wieloszka napisał(a)
Madziu, buziam niedzielnie i do zobaczenia

Aga dziękuję Ci bardzo za wczoraj

Marzena2007 napisał(a)
Kawka Madzi i babeczki Wieloszki na tych schodach pod Iglicą smakowaly wybornie!!! Musimy powtórzyć

Marzenko , kawka była też od Gabisi a babeczki miodzio ... było cudownie

stychaz napisał(a)

dzięki za spacerek ...musimy powtórzyć

Sebek napisał(a)
Kulki po 7? Albo po 15? Dajcie namiary

Sebek , to do Ewuni musisz się uśmiechnąć .... u nas kulek niet

Enya73 napisał(a)
To ja zapraszam na piknik w pięknych okolicznościach przyrody. Kocyk, babeczki i truskaweczki - da się załatwić
Tylko ustalcie termin, a ja zapraszam do mnie Pozdrawiam

Anitko dzięki myślimy o tym ....

Konstancja30 napisał(a)
Madzia nowa fryzurka ... buziak

Dziękuję

asc napisał(a)
Przędziorek nie zawsze objawia się pajęczynką...... i uwielbia atakować orliki.... one w zasadzie są atakowane pierwsze w ogrodzie to taki mój wskaźnik czy jest przedzior czy go nie ma....

Widać takei kropki.. pajęczynki mogą być od przędziorka albo od pajączków.. ale widać takei kropki.... ja co roku obserwuję orliki... i jak je atakuje, to wiem że już zaczyna grasować na reszcie ogrodu....... wczoraj poszedł cały ogród Magusem

Edit bo zapomniałam wstawić foto.. liście na roślinach w dalszym stadium mają takie kropki ..odbarwienia.. i trudno zauważyć, a tu tylko oglądam orliki

Aniu dzięki , orliki uwielbia , a to dziadyga u mnie dużo pajęczyn , ale to chyba sprawa pająków.

U mnie dużo mszyc

Evchen napisał(a)
A Wrocławianki znowu miały spotkanie Ależ wy się doskonale zgrałyście

Buziam Evchen ... nasza BB bardzo mi się podobi

anula_wn napisał(a)
Madzia, fryzura super ! spotkanie rewelacja ! pozdrawiam cieplutko

Anula dzięki .... tak bym chciała dojechać na Święto Róż , poznać Cię osobiście i odwiedzić Twój ogródek .... pozdrawiam Kochana

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies