Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

TheMagda 10:13, 21 maj 2013

irena_milek napisał(a)

CUDNIASTE odrosty masz na tym bukszpanie Irenko
Evchen 10:18, 21 maj 2013

Miła Irenko Macham
ana_art 10:25, 21 maj 2013

aaach czosnki w tych paprociach rewelacja, fioletowe rh i Ty w tej filoetowej stylizacji rewelacja, tamaryszek rewelacja... mogłabym tak dłuuugo
Wieloszka 10:32, 21 maj 2013

irena_milek napisał(a)

Wieloszko dziękuję, zapisałam sobie, jest cudny, ale cięcie pierwsze jak by co, proszę zrób u mnie ty, jesli czas pozwoli
buziaki

Czas na pewno pozwoli, tylko my się będziemy musiały pilnować, żeby w ferworze gadulstwa nie zapomnieć Nie mogę się już doczekać, bo po sobocie mam niedosyt Nie nagadałam się z Wami
Ileż tego kwitnie u Ciebie!!! Jest po prostu wspaniale i nie wiem, dlaczego narzekasz Albo już wiem - bo chciałabyś mieć wszystko na tip-top, a tymczasem już tak jest! Uwierz, nikt nie zwraca uwagi na mały chwaścik, przy takim bogactwie roślin A to zdjęcie z leżaczkiem (pod tamaryszkiem, wśród tulipanów) powinnaś dodać do wizytówki Buziak!
Milka 11:26, 21 maj 2013

Kindzia/ Kasiu, to orliki pełne, ostatni zakup na kiermaszu, nazwy nie było

ka!sia/ Kasiu, cieszy bardzo ale chwasty szybsze są i niestety na ogród prawie nie da się wejść i cokolwiek robić, dosłownie czarna chmura z komarów; dziś będzie oprysk, bo inaczej się skończy tak jak kiedyś, całe lato nie dało się korzystać z ogrodu...i jak tu dzieci wpuścić, żywcem zjedzą...ja po prostu cała w bąblach! Kasiu pozdrawiam

Justynko, dzięki rzeczywiście nieźle z przyrostami, tylko judaszowiec mnie martwi, idzie mizernie co rok, może miejsce mu zmienię, ale to oznacza rozwalenie innych rzeczy i ciut mi żal.

GorAna, a zapraszam, miejsca dość

Basiu, cieszę się, ale tylko pismo obrazkowe jak nie zwalczymy komarów, to i obrazków nie będzie!

Aniu monte, szkoda, że te czosnki równocześnie nie kwitną, wtedy oczekiwany efekt, nic to..poczekam i pozdrawiam

Zuza, fajnie że wpadłaś, wiem, teraz robótki na ogrodzie, że ze wszystkim nie da się wyrobić! cieszę się, że klimat ogrodu ci odpowiada

Edytko, miło cię widzieć, rzeczywiście już rh kwitną i glicynia, a spotkania z dziewczynami i Weroniką i jej M., zaliczam do bardzo udanych

Ula, fajnie, że po czytałaś pismo obrazkowe to nie azalie, a rh azalie mam japońskie w kolorze róż, pomarańcz, biały i czerwień
mam nadzieję, że kawa na leżaku u mnie smakowała i komary cię za bardzo nie pogryzły

Polichlorek, witam u siebie i cieszę się, ze to połączenie się podoba

Danusiu, jak miło, tak sobie myślałam, że paprocie podkreślą urodę czosnków, a dołem kule z bukszpanu variegata tulipanowiec u mnie już 8 lat i tak jak ty czekam na kwiaty i na razie nic, ale uparciuch!...liczę, że obie w końcu ich doczekamy! kiedyś i u mnie były nornice, na razie mam spokój i z nimi i z kretami

Madzioskoczek,...Madziu, wszystkie bukszpany do cięcia, nie mam kiedy, ale chyba kiedyś je przytnę, bo się rozcapierzą! teraz wojaże przede mną i jakoś tak schodzi, no i przy tym zmasowanym ataku komarów, jest to nie realne

Evchen, odmachuję

Aniu art, lejesz miód na moje uszy dzięki

Wieloszko, ja też mam niedosyt, dlatego rezerwujcie czas na spotkanie u mnie, musimy się nagadać
zadbam o komfort i wszystko inne będzie oprysk na komary, więc nas nie zjedzą żywcem
pochwała do ciebie jest cenna, podniosłaś mnie na duchu, bo u ciebie jest idealnie, wiesz, że ja tak bym chciała, ale nie da się, musiałabym mieć grupę ludzi...ale to nie na moje możliwości..
kiedyś jak osiągnę upragnioną wizję, zrobię przed i po, ale z 3 lata mi jeszcze zejdzie..
bardzo ci dziękuję i oczywiście liczę na ciasto, ale mi obiecałaś, to jestem spokojna
w wizytówce dokonam zmian, bo w końcu mam zdjęcia, a tak takie łatanie było buziole

i dla moich wszystkich gości kwitnące rh
moje odmiany to, Nowa Zembla, Lugano, Calsap, Alfred, Cunnighams White i Catawbience i jedna sztuka NN, ale w tym roku nie zakwitł, pieski go popieściły

Milka 11:26, 21 maj 2013

reni 11:34, 21 maj 2013

Irenko witaj... ile kwiecia u ciebie normalnie szok
Milka 11:48, 21 maj 2013

te żurawki...Southem Comfort są niesamowite, liście osiągnęły już około 15 cm

ubiegłoroczna ekipa plewiła co trzeba i nie, cud nad Wisłą, moidownik Blue Royal jest! niebawem zakwitnie..bardzo droga roślinka była.
i hortensja ogrodowa ma pąki maciupkie, ale są
Milka 12:33, 21 maj 2013

Reniu, dzięki to dopiero początek

a to kwiaty nawrot, cudna roślina, zdjęcie nie oddaje urody

lawenda w pąkach i kosmos od Basi Krajewskiej też

nowe hosty miniaturki posadzone, rabata jeszcze w obróbce, po skończeniu pokażę
i .. maleństwo" się budzi

Gosiniak 12:34, 21 maj 2013

Irenko u ciebie to nie ogród to raj dla duszy i ciała, co zdjęcie to coś pięknego,
W ogrodzie widać twoją energię i pozytywne nastawienie do świata, aż serce w człowieku rośnie